Amb motiu del nomenament de València com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible l'any 2017, la Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà, els dies 20 i 21 d'abril, els Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles.
L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de València, constarà de tres conferències, tres debats i tres tallers, que tindran lloc a l'edifici Nexus (6G) i l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) del campus de Vera (València) de la UPV.
Alimentació i territori, governança dels sistemes alimentaris i polítiques nutricionals urbanes, els temes que s'hi tractaran
S'hi aplegaran representants de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO, sigles en anglès), empreses alimentàries, cooperatives, administracions locals, associacions universitàries europees i llatinoamericanes, i plataformes de defensa de l'alimentació responsable.
En total, 30 institucions, que analitzaran, al llarg de dos dies, qüestions com ara l'alimentació i el territori, la governança dels sistemes alimentaris, o les polítiques nutricionals a les ciutats.
Les conclusions es traslladaran a la Cimera d'Alcaldes dels dies 19-21 d'octubre
El propòsit d'aquests diàlegs és generar un espai crític i creatiu que definisca propostes i solucions, entaulant una comunicació directa amb els actors que prenen les decisions, a fi d'aconseguir una alimentació sana i compromesa amb el territori.
Les conclusions del simposi es traslladaran a la Cimera Anual d'Alcaldes de les Ciutats del Pacte de Milà, que enguany tindrà lloc a València del 19 al 21 d'octubre. El Pacte de Milà és una plataforma liderada per la FAO i integrada per 138 ciutats del món, que té com a objectiu principal garantir a tots els seus habitants menjar sa i accessible.
Visites a les Sitges de Burjassot, la XXIX Mostra de Vins, Caves i Licors i la XVII Mostra d'Aliments Tradicionals de la Comunitat Valenciana
El programa de l'esdeveniment es complementarà amb una sèrie d'activitats complementàries que inclouran la visita, el dimecres 19 d'abril, a les Sitges de Burjassot -destinades a assegurar l'aprovisionament de blat a la ciutat de València, construïdes al segle XVI i monument artístic nacional des del 1982-, i el divendres 21, a la XXIX Mostra de Vins, Caves i Licors i la XVII Mostra d'Aliments Tradicionals de la Comunitat Valenciana.
Notícies destacades