- -
UPV
 

Ecotrophelia España 2020

L'equip de la UPV format per María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Siguero i María Rovira hi aconsegueix el 2n premi amb Tuliva

[ 23/09/2020 ]

Tuliva, una tulipa feta a base de farina de llavor d’oliva, creada com a envàs comestible per a presentar-hi plats preparats de forma diferent, i apta per a celíacs, intolerants a la lactosa i vegetarians, és l’aliment amb el qual Cruixents –l’equip format per les estudiants de la Universitat Politècnica de València (UPV) María Cabrera, Lucía Cano, Laura Junco, Marta Maravilla Siguero i María Rovira– ha aconseguit el segon lloc en Ecotrophelia España 2020, la fase nacional de la competició universitària que promou la creació i comercialització de productes alimentaris innovadors i amb caràcter mediambiental.

L’equip, format per alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN-UPV) amb l'excepció de Laura Junco (ETSED-UPV), només va ser superat en la final, celebrada ahir a la Fundació Alícia –amb la presència d’un màxim de dos integrants per equip, a causa de la pandèmia actual–, per Tricube, unes postres làcties gelificades elaborades per estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Lilbub, un altre equip de la UPV, entre els 6 finalistes

Entre els sis finalistes d’aquesta onzena edició del certamen, cal destacar també la presència d’un altre equip de la UPV, Lilbub, integrat per les estudiants de l’ETSEAMN-UPV Carla Altuna, Gema Aragón, Lucía García de Ángela, Vega Mora i Miriam Serna.

Lilbub va arribar a la fase definitiva amb la seua proposta Bokaras, un snack elaborat a base de la polpa que resta després de l’elaboració d’una beguda de cacauet, amb dues varietats diferents, una de dolça i una altra de salada, en un envàs llest per a obrir-lo i consumir el producte.

Setè podi per a la UPV en 11 anys

Amb el segon lloc aconseguit per Cruixents, ja són 7 els llocs al podi obtinguts per equips de la UPV en les 11 edicions nacionals del certamen, que organitza la Federació Espanyola d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB) amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i el Ministeri de Ciència i Innovació, i els guanyadors de la qual participen en la final continental d'Ecotrophelia.

Qué’s-Café, l’any 2011; Veggiebo, el 2015; i Vake It, el 2017, hi van assolir el triomf; Ginko, el 2011; i Tuliva, ahir, hi aconseguiren el segon premi; i Ekoteno, el 2014, i Almos, el 2016, van ser tercers.

Més informació

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv