- -
UPV
 

L'aventura continua

Els projectes de la UPV Stratolloon i Printeria viatgen a Silicon Valley per a demostrar la seua viabilitat com a projectes empresarials

[ 29/10/2019 ]

Dos titulats de la Universitat Politècnica de València viatjaran a Silicon Valley, a Sant Francisco (Estats Units) com a guanyadors del programa Explorer, promogut per Santander Universitats i coordinat pel Centre Internacional Santander Emprenedoria. En joc hi ha 80.000 euros de finançament en premis.


Stratolloon ha guanyat en l'Explorer Space de la Universitat Politècnica de València, mentre que Printeria ho ha fet en el de la Universitat Jaume I de Castelló. Viatjaran a Silicon Valley, per part de Stratolloon, Alejandro Caballero i, per part de Printeria, Roger Monfort.


Stratolloon, finalista del Premi de Tecnologia Disruptiva


A més, Stratolloon és ja un dels cinc finalistes globals del Premi de Tecnologia Disruptiva d'aquest concurs. El millor projecte d'aquesta categoria rebrà, en col·laboració amb Indra, un total de 3.000 euros i assessorament gratuït per part dels professionals d'Indraventures.


Stratolloon es dedica a l'obtenció i el tractament de dades en l'estratosfera. És un projecte empresarial que innova en el negoci de la recerca a gran altitud. Han desenvolupat un maquinari per al mesurament de dades que gestiona, de forma segura, l'ascens i el descens a l'estratosfera d'un dispositiu aeri no tripulat.


El sistema es combina amb una plataforma programari per a monitoritzar i predir les dades en temps real que es recullen. En definitiva, Stratolloon evita a les persones usuàries les preocupacions derivades del desenvolupament de maquinari i operatives de les missions, i redueix els riscos i costos associats a aquest tipus de recerques.


El director de Stratolloon, Jorge Sancho, explica que llancen "un dron acompanyat d'una plataforma d'internet de les coses. L'enviem a 30 km en l'atmosfera i això permet recopilar multitud de dades i oferir-li-les als nostres clients de la manera més senzilla possible: a través d'una aplicació web".


Printeria, un any després


Printeria supera un dels principals problemes dels laboratoris de biotecnologia i biologia sintètica, que és l'elevada despesa de temps i diners en un procés molt comú: la inserció d'ADN en organismes. Aquest projecte empresarial ofereix, en un dispositiu compacte i barat, la possibilitat d'inserir ADN, a la carta, en un organisme bacterià. A més, ho fa de manera automatitzada, a prova d'errors i amb un programari que permet un maneig senzill i intuïtiu.


El projecte Printeria naix de l'equip amb el mateix nom que va guanyar iGEM 2018, el concurs universitari de biologia sintètica més important del món, organitzat per l'Institut de Tecnologia de Massachusetts, el MIT.


Ara, ha sigut seleccionat com un dels vuit finalistes a nivell mundial per a participar en el Shark Tank Pitch Event del programa Explorer. Serà Roger Monfort, cofundador i director executiu de Printeria, qui defense el seu projecte davant un panell d'inversors de Silicon Valley, i intentarà convèncer-los perquè invertisquen en la seua proposta.


En aquest sentit, Monfort considera que "el programa Explorer ens ha donat una espenta en coneixements de l'àrea de l'emprenedoria i l'hem pogut aplicar". Actualment es troben a l'espai d'incubadora d'empreses que sosté IDEES UPV al campus de Vera.


Amb l'ajuda d'IDEES UPV


Jorge Sancho, director de Stratolloon, lloa el suport d'IDEES UPV perquè "van ser qui ens van aconsellar i ens van guiar fins a on estem ara. A més, ens van cedir un despatx en preincubació, la qual cosa va suposar un avanç molt gran per a nosaltres. És un lloc on treballem en el nostre projecte personal i fem el que ens apassiona".


Va ser al febrer del 2018 quan Stratolloon es va incorporar a l'ecosistema emprenedor StartUPV "com a part del premi que vàrem rebre en quedar entre els deu millors del Concurs Europeu de Navegació per Satèl·lit", explica Jorge Sancho. Printeria ho va fer al setembre del 2019.Tots dos equips estan integrats per persones titulades de la Universitat Politècnica de València.


Stratolloon està format per tres joves enginyers de la UPV que tracten d'abastar les diferents branques que requereix un projecte de maquinari i programari en el sector aeroespacial. Ells són Miguel Ferrando Rocher, doctor en Enginyeria de Telecomunicació; Alejandro Caballero, màster en Enginyeria Industrial, i Jorge Sancho, graduat en Enginyeria Aeroespacial.


També Printeria és 100% talent UPV. De l'equip inicial, Roger Monfort i Carlos Andreu són enginyers biomèdics, i Adrián Requena és biotecnòleg. A ells s'han sumat els enginyers informàtics Héctor Izquierdo i José Lluch.


Explorer, una gran ajuda per a aterrar projectes empresarials


Explorer es fa càrrec del desplaçament amb avió de Madrid a Sant Francisco, de l'estada, del desdejuni i del transport a totes les activitats. Visitaran diferents empreses i compartiran idees amb altres emprenedors i emprenedores a la Vall del Silici, la meca de la innovació. Un premi que suposa "una gran experiència a nivell professional i una dosi de motivació per a continuar al peu del canó".


Explorer és un programa promogut per Santander Universitats i coordinat pel Centre Internacional Santander Emprenedoria (CISE). S'ha desenvolupat en 55 Explorer Space, molts d'aquests situats a universitats. Durant cinc mesos, els equips que accedeixen a aquest programa aprenen habilitats innovadores: crear, comunicar, vendre... sota el guiatge de 200 professionals experts en aquestes matèries.


A més, un o una professional en l'àmbit empresarial ofereix assessorament personalitzat a cada equip. Així aconsegueixen redactar el seu pla d'empresa i un resum executiu.



Més informació

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv