- -
UPV
 

Horizoner

Horizoner

Una nova app de la UPV, fàcil d'usar per a qualsevol usuari, facilita una detecció ràpida dels incendis forestals

[ 05/07/2019 ]

Un equip d'investigadors de la Universitat Politècnica de València (UPV) ha desenvolupat una nova app, denominada Horizoner, per a ajudar a prevenir i detectar els incendis forestals.

L'aplicació, actualment en fase beta, calcula i reprodueix de forma gràfica el relleu corresponent a una ubicació, una altitud i una orientació determinades (normalment, les de l'observador). D'aquesta manera, l'app simula el paisatge que observa l'usuari, que pot superposar-se a una fotografia captada en aquell mateix instant a fi d'ajudar a identificar els punts d'interès.

Permet deteccions ràpides i exactes

Sobre aquesta representació gràfica, l'usuari assenyala allò que sospita que és el punt d'inici d'un incendi (o qualsevol altre punt d'interès relacionat amb la prevenció d'emergències) i l'app li retorna les coordenades i la localització en un mapa topogràfic d'aquest punt.

"Si la usara el personal de vigilància", afirma José Vicente Busquets, director del projecte i investigador de l'Institut ÍTACA-UPV, "aquesta aplicació permetria determinar de forma ràpida i exacta les coordenades d'un focus d'incendi que hagueren ataüllat uns segons abans aquests mateixos vigilants".

L'app inclou també la funcionalitat d'enviar, de forma automàtica, la fotografia captada, juntament amb les coordenades del punt on s'ha trobat el focus, a una adreça de correu configurada prèviament. Es tracta, per tant, d'una eina de gran valor per als serveis d'emergències i per a la gestió dels equips d'extinció d'incendis.


"Per a la generació del relleu i la identificació dels punts d'interès", afig l'enginyer de camins Gonzalo Gómez, "l'app fa càlculs complexos, basats en un algorisme propi que hem desenvolupat, fent ús d'un model digital del terreny (MDT)".


Qualsevol persona pot fer-ne ús


Lluny de ser una aplicació només per a professionals i especialistes, la pot usar qualsevol persona que es trobe a la zona en qüestió (excursionistes, agricultors, etc.). Així, els usuaris de la muntanya o zones pròximes poden convertir-se en vigilants potencials, atès que tenen la possibilitat de transmetre als serveis d'emergència la informació exacta de la ubicació de la columna de fum amb facilitat, una tasca que abans només podia fer-se verbalment i de forma aproximada.


Ús recreatiu


L'aplicació té també un ampli ús recreatiu, ja que permet identificar les muntanyes o els pobles que contempla l'usuari. Així mateix, l'app també orienta el dispositiu cap a punts assenyalats sobre el mapa prèviament, la qual cosa permet localitzar punts d'interès de forma ràpida.


Notícies destacades


Cancerless Cancerless
Un equipo de la UPV participa en un proyecto europeo para prevenir el cáncer y contribuir a su diagnóstico precoz en personas sin hogar
Carreteras más seguras Carreteras más seguras
Investigadores de la UPV y Metalesa desarrollan nuevas infraestructuras inteligentes para mejorar la seguridad vial
Reintroducción del gallipato Reintroducción del gallipato
El proyecto LIFE Renaturwat celebra el Día Mundial del Agua con una iniciativa que mejora la biodiversidad y la conservación de los humedales artificiales
Premi de la Ribera Premi de la Ribera
El doctor por la UPV Joan Borràs, premiado por el Ayuntamiento de Algemesí por un trabajo enmarcado en su tesis doctoral
Proyecto europeo LIVESEEDING Proyecto europeo LIVESEEDING
La UPV trabaja en nuevas semillas ecológicas de pimiento blanco, zanahoria morada y coliflor adaptadas al cambio climático
La gran aportación de la Universidad Pública La gran aportación de la Universidad Pública
Las universidades públicas valencianas generan casi 50.000 puestos de trabajo y elevan el salario medio de la Comunitat un 11%



EMAS upv