- -
UPV
 

Anem al gra: arròs de llonganisses, cigrons i creïlles

Hui dijous, 28 de maig, se celebra el Dia Nacional de la Nutrició. I en aquest marc, com des de fa sis anys, la Universitat Politècnica de València ha organitzat el taller “Cuinant amb ciència el futur”. Però aquesta vegada ho fa amb un nou format i un menú audiovisual de diferents receptes, que els més xicotets poden seguir, cuinar i degustar des de les seues cases. Els protagonistes de totes elles són els cereals, tema central del Dia de la Nutrició 2020. En aquest programa, us proposem que aprengueu a conèixer un saborós arròs de llonganisses, cigrons i creïlles. Abans de passar a la recepta, entrevistem Purificació García, investigadora del grup CUINA de la UPV, i a Pablo Lozano, gerent de València Club Cocina. Amb ells parlem del Dia Nacional de la Nutrició, de la importància dels cereals... i ens descobreixen també alguns secrets sobre un producte tan important per a la nostra dieta com és l'arròs. A més, com en tots els programes, coneixem també la valoració nutricional de la recepta. Després d'aqueixa introducció, Lluís Peñafort, xef de València Club Cocina, juntament amb els seus fills Leo i Maia, passen a l'acció, explicant cadascun dels passos perquè els més xicotets de la casa puguen seguir la recepta i crear aquest saborós arròs. Aquests tallers estan organitzats per l'Àrea de Comunicació, el grup CUINA de la UPV i l'Aula d'Infància i Adolescència. Compten a més amb el cofinançament de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència i Innovació.


EMAS upv