- -
UPV
 
Descripciķ del títol

Māster Universitari en Automātica i Informātica Industrial


Introducciķ

El control automātic estā pertot arreu, normalment integrat en dispositius i aplicacions, de manera que és quan falla que es fa realment evident. Un bon disseny -tant si es tracta del sistema de control de vol d'un aviķ, del sistema de control de producciķ en una fābrica de rajoles, de l'estabilitzaciķ d'un vehicle en condicions adverses o del sistema de supervisiķ d'un equip robotitzat d'ajuda a la cirurgia, per dir unes poques aplicacions representatives de control automātic- proporciona seguretat de funcionament, altes prestacions dināmiques i estātiques i, en definitiva, un benefici general des de diverses perspectives: estalvi energčtic, desenvolupament sostenible, poca contaminaciķ, seguretat...

La implementaciķ dels sistemes de control estā basada en els sistemes informātics de temps real, integrats i miniaturitzats, amb la tendčncia actual a l'autonomia i reducciķ de l'ús de recursos. L'ús de robots i manipuladors, no sols en la indústria de l'automōbil, sinķ també en moltes altres activitats, com la cirurgia o la teledetecciķ, requereix una formaciķ específica en qüestions d'automātica, robōtica, visiķ per computador i informātica industrial.


Objectius

L'objectiu fonamental d'aquests estudis de māster és la formaciķ d'especialistes en aquestes matčries perquč siguen capaįos d'abordar el disseny, la implementaciķ, l'ús i el manteniment de sistemes automātics de supervisiķ, control, manipulaciķ i gestiķ de processos productius que requerisquen altes prestacions de comportament dināmic, estalvi energčtic, reducciķ de contaminaciķ o eficičncia i seguretat.

Aquest camp cientificotecnolōgic, en evoluciķ i progrés continu, necessita també la formaciķ de joves investigadors que siguen capaįos d'afrontar els nous reptes industrials.


Dirigit a

    • Graduats en enginyeries de matčries afins (G.E. en Tecnologies Industrials, Electrōnica Industrial i Automātica, Aeroespacial, Informātica, Energia, Telecomunicacions i Electricitat, aquests últims que hagen cursat el Bloc d'Intensificaciķ en Automātica). Així mateix, s'inclouran en aquest mateix grup solˇlicitants que estiguen en possessiķ del títol de llicenciat o enginyer dels extints plans d'estudi (Eng. Industrial, Automātica i Electrōnica Industrial, Aeronāutic, Informātic i Telecomunicaciķ, prioritāriament, amb intensificacions de segon cicle en l'ārea).

    • Hi ha, així mateix, la possibilitat d'accés al māster en els casos següents:
      - Graduats estrangers
      - Graduats i titulats superiors de plans d'estudis extints, no inclosos en l'apartat 1.


Criteris d'admissiķ

L'admissiķ d'alumnes en el māster es realitza per la Comissiķ Acadčmica daquest i estarā basada en criteris de qualitat (expedient i adequaciķ temātica).

La baremaciķ dels candidats serā la següent:

    • Nota mitjana obtinguda en l'expedient acadčmic de les titulacions universitāries amb quč solˇlicita l'accés al māster tenint en compte la idoneītat del perfil de formaciķ amb el programa formatiu del māster (80%).

    • Currículum professional del candidat tenint en compte la formaciķ complementāria i altres mčrits d'interčs (20%).


Organitzaciķ

Departament d'Enginyeria de Sistemes i Automātica


Participants

    • Departament d'Enginyeria de Sistemes i Automātica

    • Departament d'Informātica de Sistemes i Computadors

    • Institut Universitari d'Automātica i Informātica Industrial


EMAS upv