- -
UPV
 
Inicio UPV :: Perfiles :: Orientador :: Participa :: Actividades para secundaria

Visitas al campus escultórico

Introducció 

La Universitat Politècnica de València posseeix als tres campus (Alcoi, Gandia i Vera) una àmplia col·lecció d'obres artístiques que es troben situades en diferents dependències. Aquest patrimoni es completa anualment amb l'adquisició de nous fons que solen ser pintures, escultures o instal·lacions. En l'actualitat, el campus de Vera és dipositari d'una de les millors col·leccions d'escultura a l'aire lliure que hi ha a la Comunitat Valenciana, integrada per obres i instal·lacions de més de 60 artistes de relleu nacional i internacional.Objectius  

Les visites al campus escultòric estan organitzades per l'Àrea de Gestió Cultural del Vicerectorat Alumnat i Cultura de la Universitat Politècnica de València. L'activitat pretén cobrir tres objectius fonamentals:


  • Donar a conèixer el patrimoni escultòric de la nostra Universitat.
  • Contribuir a l'augment de l'oferta expositiva i cultural de la ciutat de València.
  • Possibilitar una primera aproximació d'un públic jove a la realitat universitària.


Programa 

L'activitat té una durada aproximada de dues hores i mitja a tres hores. L'inici està previst a les 9 h del matí, encara que hi ha la possiblitat d'ajustar-lo, segons els casos, fins a les 10 h.


La iniciativa està dirigida a grups d'escolars d'ensenyament secundari, acompanyats pel tutor. El programa complet de la visita és el següent:


  • Recepció de grups a l'edifici del Rectorat
  • Trasllat a la Casa de l'Alumne
  • Projecció del material audiovisual: - Conèixer la UPV - Passeig virtual en 3D pel campus - Lipdub (vídeo musical col·lectiu) realitzat pels alumnes de la UPV
  • Esmorzar
  • Recorregut pel campus: - Dependències universitàries i punts d'interès: instal·lacions esportives, Àgora, Biblioteca... - La col·lecció escultòrica de la UPV: lliurament de material divulgatiu i visita a algunes de les peces escultòriques més importants (Alberto Sánchez, Jorge Oteiza, Pablo Serrano, Eusebio Sempere, Antonio Martín Chirino, Gerardo Rueda, Manuel Hernández Mompó, Adolfo Schlosser, Miquel Navarro, etc.) - Sala d'exposicions


Dates de realització 

Les visites es realitzen en horari de matí, encara que en casos especials aquest horari pot modificar-se. Les visites tenen lloc diàriament de dilluns a divendres, entre els mesos de setembre i juny, coincidint amb el desenvolupament del curs acadèmic.
Com es pot participar 

Tot centre escolar de secundària que desitge realitzar la visita al campus escultòric ha de sol·licitar-ho a través del correu electrònic o bé telefònicament.
Més informació 

Àrea de Gestió Cultural


farteupv@upvnet.upv.es


Telèfon: 96 387 90 98, de 9 a 14 hores.UPV
UPV
UPV

EMAS upv