- -
UPV
 

Begoña Jordá

La investigadora de la UPV obté dos guardons internacionals en els Premis CLAP de Disseny i el Primer Premi Anuaria al Millor Cartell

[ 13/04/2018 ]

Primer Premi CLAP al Millor Disseny de Llibre de Text i al Millor Fullet, i Primer Premi Anuaria al Millor Cartell. Darrere de tots aquests guardons es troba Begoña Jordá, investigadora del Centre d'Investigació en Tecnologies Gràfiques, subdirectora del Departament d'Enginyeria Gràfica de la Universitat Politècnica de València (UPV) i professora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny (ETSED-UPV).

Els Premis CLAP són una referència internacional en el món del disseny, fet que dóna més mèrit a l'èxit de la investigadora de la UPV, a la qual el jurat va atorgar el CLAP Platinum al Millor Disseny de Llibre de Text (literatura, col·lecció de llibres, etc.), pel disseny de la coberta i les portadelles del llibre Modernitat Tipogràfica - Imatge i Paraula, que va acompanyar l'exposició del mateix nom.

Transformació de la tipografia en imatge

A més, Jordá va aconseguir també el CLAP Platinum al Millor Fullet o conjunt de fullets promocionals o publicitaris per la sèrie de fullets publicitaris de la XXVII edició del Màster en Arts Gràfiques (MAG) de la UPV.


En aquests, la docent experimentava amb la tipografia i diferents materials: "Vaig transformar la tipografia, un dels elements principals del disseny i la comunicació, en imatge. Es tractava d'una visió plàstica del disseny gràfic que convida al desenvolupament creatiu", destaca Jordá.


Els Premis CLAP són els premis internacionals de disseny industrial i disseny gràfic que permeten a estudis, agències, oficines i professionals independents mesurar-se amb els seus iguals de tot Iberoamèrica.


Anuaria d'Or


A més d'aquests dos guardons internacionals, Begoña Jordá ha obtingut el Premi Anuaria d'Or, també gràcies als cartells publicitaris de la XXVIII edició del Màster en Arts Gràfiques (MAG). Els Premis Anuaria són els premis de disseny gràfic de major prestigi a nivell nacional, la qual cosa arredoneix l'èxit de la docent de la UPV.


Notícies destacades


Projecte AiRT Projecte AiRT
Investigadors europeus liderats per la UPV dissenyen un dron especialment creat per a la indústria creativa
Smart Seismic Concrete Connection Smart Seismic Concrete Connection
La UPV dissenya un nou element constructiu que millora la protecció d'edificis i ponts davant de terratrèmols
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, entre les 100 millors universitats del món en Agricultura i Ciències Forestals, i en el top 150 en quatre disciplines més
Top 5 mundial en MOOC Top 5 mundial en MOOC
La Universitat Politècnica de València i la plataforma edX, impulsada pel MIT i Harvard, renoven la seua col·laboració
Valentia, ja entre els 20 millors del món Valentia, ja entre els 20 millors del món
Hyperloop UPV, classificat de nou per a la Hyperloop Pod Competition III
ArkxSite ArkxSite
Sergio Llobregat i Joan Maravilla, alumnes de la UPV, obtenen una menció d'honor en el certamen internacional d'idees arquitectòniquesEMAS upv