- -
UPV
 

El dia de pi

El dia de pi

El doctor en Ciències Físiques i expert en sistemes complexos Bartolo Luque imparteix una conferència a l'ETSINF de la UPV el dimecres 14 (12.30 h)

[ 13/03/2018 ]

El 1988, el físic nord-americà Larry Show va decidir celebrar el Dia de Pi el 14 de març, vinculant les xifres inicials del nombre (3,14...) a una data amb la qual commemorar el dia especial dels professionals de les matemàtiques.

21 anys després, el 2009, el Congrés dels Estats Units va donar oficialitat a una celebració que, cada any, congrega més persones apassionades per la matèria.

Oberta a tots els públics

Així, aquest dimecres 14 de març es duran a terme nombroses activitats a tot el món. A Espanya, sota el títol "Sense Pi no sóc res". I la Universitat Politècnica de València (UPV), que el curs que ve estrenarà el Grau en Ciència de Dades i Tecnologia del Coneixement, no serà una excepció.

Per això, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica (ETSINF-UPV) acollirà, a partir de les 12.30 h, la conferència de caràcter divulgatiu de Bartolo Luque, personalitat de l'àmbit amb una trajectòria científica de prestigi en la qual s'inclouen diversos treballs de referència sobre l'estudi dels sistemes complexos.

Nascut a Barcelona el 1966, Luque és doctor en Ciències Físiques per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i, des del 2001, treballa com a investigador i professor del Departament de Matemàtica Aplicada a l'Enginyeria Aeroespacial de l'ETS d?Enginyeria Aeronàutica i de l'Espai de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM).

Grau en Ciència de Dades, per al 2018-2019, a la UPV


L'augment actual de l'interès en l'àmbit, a nivell global, és evident. Com a resposta aquest, la UPV va aprovar fa mesos el llançament, a partir del pròxim curs, del Grau en Ciència de Dades i Tecnologia del Coneixement, que s'impartirà a l'ETSINF de la UPV.


Aquest títol es convertirà, d'aquesta manera, en un dels primers que s'ofereixen a Espanya que relacionen els sectors de la informàtica, l'estadística, les matemàtiques, la intel·ligència artificial, l'organització d'empreses, les ciències socials i l'economia.


Notícies destacades


Tribut a Margarita Salas Tribut a Margarita Salas
La façana del Rectorat de la UPV ja llueix el primer mural interactiu de Dones de Ciència, obra de Lula Goce
GreenMetric GreenMetric
La UPV, entre els 100 primers llocs del món en sostenibilitat ambiental i la millor universitat d'Espanya en gestió de residus
Premis als millors expedients Premis als millors expedients
La UPV reconeix 193 alumnes i titulats per la seua brillantor acadèmica
Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta

EMAS upv