- -
UPV
 

Avel·lí Corma

El professor del CSIC en l'ITQ (centre mixt UPV-CSIC), investit doctor honoris causa per la Universitat de Còrdova

[ 09/03/2018 ]

Avel·lí Corma Canós, professor de recerca del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) en l'Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre mixt de la Universitat Politècnica de València (UPV) i el CSIC, ha sigut investit doctor honoris causa per la Universitat de Còrdova.

L'acte, que ha tingut lloc en el saló d'actes del Rectorat de la universitat cordovesa, ha comptat amb la presència de Rosa María Menéndez, presidenta del CSIC.

En ell, la Universitat de Còrdova ha dut a terme una doble investidura, ja que juntament amb Corma (que ha tingut com a padrí al professor Alberto Marines Aramendia), ha sigut també investit doctor honoris causa Antonio Fernández de Buján, catedràtic de la Universitat Autònoma de Madrid (apadrinat pel professor Juan Miguel Alburquerque Sacristán).

Després del discurs d'ingrés en el claustre dels nous doctors, ha tancat l'acte la intervenció de José Carlos Gómez Villamandos, rector de la Universitat de Còrdova.


Referència internacional en l'àmbit químic


Nascut a Moncofa (la Plana Baixa) el 1951, Avel·lí Corma és, sens dubte, un dels científics més prestigiosos del món en el seu àmbit. Va estudiar Química a la Universitat de València, es va doctorar a la Universitat Complutense de Madrid el 1976 i va cursar estudis postdoctorals al Departament d'Enginyeria Química de la Queen's University del Canadà.


Vinculat al CSIC des de l'any 1979, Corma desenvolupa des del 1990 la seua labor científica a l'ITQ, situat al campus de Vera de la UPV. Allí treballa en el disseny molecular de catalitzadors i en processos catalítics sostenibles en els camps del refinament d'hidrocarburs i derivats de la biomassa, i també en química fina.


Un currículum extraordinari


Aquest prestigiós reconeixement atorgat per la Universitat de Còrdova no fa sinó engreixar el ja de per si mateix extraordinari currículum d'Avel·lí Corma, que inclou, entre altres, el premi Príncep d'Astúries de Recerca Científica i Tècnica (2014), la Medalla d'Honor al foment de la Invenció de la Fundació García Cabrerizo (2012), la Gran Medalla de l'Acadèmia de les Ciències Francesa (2011), el Mèrit Científic de la Generalitat Valenciana (2011), el Premi Eni Award (2010), el Royal Society of Chemistry Centenary Prize (2010), el Rhodia Pierre-Gilles de Gennes Prize for Science and Industry (2010) i el Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies (2000).


A més, Corma és membre estranger de la Royal Society de Regne Unit (2012), la National Academy of Engineering (EUA), la Real Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya, la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d'Espanya (2011), l'Acadèmia Europea, la Chemical Science Section i, des de 2015, de l'Académie des Sciences de França. Juntament amb tot açò, el passat 1 d'octubre, l'investigador UPV-CSIC va rebre, de mans del govern xinés, el Friendship Award.


Notícies destacades


GreenMetric GreenMetric
La UPV, entre els 100 primers llocs del món en sostenibilitat ambiental i la millor universitat d'Espanya en gestió de residus
Premis als millors expedients Premis als millors expedients
La UPV reconeix 193 alumnes i titulats per la seua brillantor acadèmica
Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic

EMAS upv