- -
UPV
 

Avel·lí Corma

El professor del CSIC en l'ITQ (centre mixt UPV-CSIC), investit doctor honoris causa per la Universitat de Còrdova

[ 09/03/2018 ]

Avel·lí Corma Canós, professor de recerca del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) en l'Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre mixt de la Universitat Politècnica de València (UPV) i el CSIC, ha sigut investit doctor honoris causa per la Universitat de Còrdova.

L'acte, que ha tingut lloc en el saló d'actes del Rectorat de la universitat cordovesa, ha comptat amb la presència de Rosa María Menéndez, presidenta del CSIC.

En ell, la Universitat de Còrdova ha dut a terme una doble investidura, ja que juntament amb Corma (que ha tingut com a padrí al professor Alberto Marines Aramendia), ha sigut també investit doctor honoris causa Antonio Fernández de Buján, catedràtic de la Universitat Autònoma de Madrid (apadrinat pel professor Juan Miguel Alburquerque Sacristán).

Després del discurs d'ingrés en el claustre dels nous doctors, ha tancat l'acte la intervenció de José Carlos Gómez Villamandos, rector de la Universitat de Còrdova.


Referència internacional en l'àmbit químic


Nascut a Moncofa (la Plana Baixa) el 1951, Avel·lí Corma és, sens dubte, un dels científics més prestigiosos del món en el seu àmbit. Va estudiar Química a la Universitat de València, es va doctorar a la Universitat Complutense de Madrid el 1976 i va cursar estudis postdoctorals al Departament d'Enginyeria Química de la Queen's University del Canadà.


Vinculat al CSIC des de l'any 1979, Corma desenvolupa des del 1990 la seua labor científica a l'ITQ, situat al campus de Vera de la UPV. Allí treballa en el disseny molecular de catalitzadors i en processos catalítics sostenibles en els camps del refinament d'hidrocarburs i derivats de la biomassa, i també en química fina.


Un currículum extraordinari


Aquest prestigiós reconeixement atorgat per la Universitat de Còrdova no fa sinó engreixar el ja de per si mateix extraordinari currículum d'Avel·lí Corma, que inclou, entre altres, el premi Príncep d'Astúries de Recerca Científica i Tècnica (2014), la Medalla d'Honor al foment de la Invenció de la Fundació García Cabrerizo (2012), la Gran Medalla de l'Acadèmia de les Ciències Francesa (2011), el Mèrit Científic de la Generalitat Valenciana (2011), el Premi Eni Award (2010), el Royal Society of Chemistry Centenary Prize (2010), el Rhodia Pierre-Gilles de Gennes Prize for Science and Industry (2010) i el Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies (2000).


A més, Corma és membre estranger de la Royal Society de Regne Unit (2012), la National Academy of Engineering (EUA), la Real Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya, la Real Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals d'Espanya (2011), l'Acadèmia Europea, la Chemical Science Section i, des de 2015, de l'Académie des Sciences de França. Juntament amb tot açò, el passat 1 d'octubre, l'investigador UPV-CSIC va rebre, de mans del govern xinés, el Friendship Award.


Notícies destacades


Amb l'acceleració del Tesla Roadster Amb l'acceleració del Tesla Roadster
S'ha presentat 'Turian', el nou prototip d'Hyperloop UPV a la recerca de l'èxit en la Pod Competition IV de Los Angeles
Pot una màquina pensar com un humà? Pot una màquina pensar com un humà?
UPV TV estrena temporada de 'Science Quiz', amb quatre nous capítols sobre intel·ligència artificial
Líder nacional Líder nacional
La UPV, dins dels 10 primers llocs del món de canals universitaris en YouTube
La matemàtica del futur La matemàtica del futur
Marina Murillo: "Hem de canviar la mentalitat i voler quedar-nos; l'avanç d'un país va lligat al de la seua investigació"
Amb la seua barraca valenciana sostenible Amb la seua barraca valenciana sostenible
Azalea UPV, equip integrat per 43 estudiants de 16 titulacions, a punt per a l'assalt a la Solar Decathlon Europe
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, millor universitat espanyola en Enginyeria Química i Agricultura i Ciències Forestals

EMAS upv