- -
UPV
 

CIAB8

La UPV acull, del dimecres 7 al divendres 9 de març, el VIII Congrés Internacional d'Arquitectura Blanca

[ 07/03/2018 ]

La Càtedra Blanca de València, nascuda fruit d'un conveni de col·laboració entre la Universitat Politècnica de València (UPV) i la companyia CEMEX que té com a principals objectius aprofundir en l'estudi i difusió de l'ús del formigó blanc en els projectes arquitectònics, proporcionar una formació teòrica i pràctica als estudiants universitaris i establir un fòrum d'intercanvi d'opinions i coneixements, celebra, els dies 7, 8 i 9 de març, en la UPV, el VIII Congrés Internacional d'Arquitectura Blanca (CIAB8).

En la present edició, s'exposa en el congrés una selecció dels millors estudis a nivell internacional que estan treballant amb el formigó com a matèria principal. Els projectes presentats responen a diverses economies, emplaçaments i funcions, però comparteixen el citat denominador comú.

CIAB8 es complementa a més amb una sèrie de comunicacions que aporten una gran quantitat d'obres arquitectòniques. Les comunicacions al congrés no solament tenen un caràcter autobiogràfic, sinó també històric, teòric o tecnològic, mostrant també les últimes novetats desenvolupades per les empreses de l'àmbit del formigó.

Álvaro Maestro García, primer premi del XV Concurs Càtedra Blanca

Hui, durant l'acte inaugural de CIAB8, s'ha produït també el lliurament de premis del XV Concurs Càtedra Blanca, que enguany tenia per lema "A jugar: joguets de formigó blanc".

El guanyador del primer premi, que inclou una dotació econòmica de 1.800 euros, ha sigut Álvaro Maestro García, amb "It takes a village". El segon (900 euros), ha correspost a Andrea Cecilia Toledo Carrascosa, per "Devanamiento". Miguel Beltrán Rodríguez ha obtingut el tercer (500 euros) per "Concretar".

A més, Raquel Sánchez Villanueva i Javier García Moya ("In-concreto") i Sevak Asatryan ("Pequeño gran arquitecto"), han rebut sengles esments d'honor.


Notícies destacades


Projecte AiRT Projecte AiRT
Investigadors europeus liderats per la UPV dissenyen un dron especialment creat per a la indústria creativa
Smart Seismic Concrete Connection Smart Seismic Concrete Connection
La UPV dissenya un nou element constructiu que millora la protecció d'edificis i ponts davant de terratrèmols
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, entre les 100 millors universitats del món en Agricultura i Ciències Forestals, i en el top 150 en quatre disciplines més
Top 5 mundial en MOOC Top 5 mundial en MOOC
La Universitat Politècnica de València i la plataforma edX, impulsada pel MIT i Harvard, renoven la seua col·laboració
Valentia, ja entre els 20 millors del món Valentia, ja entre els 20 millors del món
Hyperloop UPV, classificat de nou per a la Hyperloop Pod Competition III
ArkxSite ArkxSite
Sergio Llobregat i Joan Maravilla, alumnes de la UPV, obtenen una menció d'honor en el certamen internacional d'idees arquitectòniquesEMAS upv