- -
UPV
 

CIAB8

La UPV acull, del dimecres 7 al divendres 9 de març, el VIII Congrés Internacional d'Arquitectura Blanca

[ 07/03/2018 ]

La Càtedra Blanca de València, nascuda fruit d'un conveni de col·laboració entre la Universitat Politècnica de València (UPV) i la companyia CEMEX que té com a principals objectius aprofundir en l'estudi i difusió de l'ús del formigó blanc en els projectes arquitectònics, proporcionar una formació teòrica i pràctica als estudiants universitaris i establir un fòrum d'intercanvi d'opinions i coneixements, celebra, els dies 7, 8 i 9 de març, en la UPV, el VIII Congrés Internacional d'Arquitectura Blanca (CIAB8).

En la present edició, s'exposa en el congrés una selecció dels millors estudis a nivell internacional que estan treballant amb el formigó com a matèria principal. Els projectes presentats responen a diverses economies, emplaçaments i funcions, però comparteixen el citat denominador comú.

CIAB8 es complementa a més amb una sèrie de comunicacions que aporten una gran quantitat d'obres arquitectòniques. Les comunicacions al congrés no solament tenen un caràcter autobiogràfic, sinó també històric, teòric o tecnològic, mostrant també les últimes novetats desenvolupades per les empreses de l'àmbit del formigó.

Álvaro Maestro García, primer premi del XV Concurs Càtedra Blanca

Hui, durant l'acte inaugural de CIAB8, s'ha produït també el lliurament de premis del XV Concurs Càtedra Blanca, que enguany tenia per lema "A jugar: joguets de formigó blanc".

El guanyador del primer premi, que inclou una dotació econòmica de 1.800 euros, ha sigut Álvaro Maestro García, amb "It takes a village". El segon (900 euros), ha correspost a Andrea Cecilia Toledo Carrascosa, per "Devanamiento". Miguel Beltrán Rodríguez ha obtingut el tercer (500 euros) per "Concretar".

A més, Raquel Sánchez Villanueva i Javier García Moya ("In-concreto") i Sevak Asatryan ("Pequeño gran arquitecto"), han rebut sengles esments d'honor.


Notícies destacades


Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
A la caça de talent UPV A la caça de talent UPV
Iñaki Berenguer inaugura en StartUPV la quarta seu de Coverwallet, el projecte amb el qual ha reinventat el sector de les assegurances per a pimes
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món

EMAS upv