- -
UPV
 

QdaT Bio

Deu empreses biotecnològiques capten talent entre 100 alumnes de la UPV amb expedients brillants

[ 05/03/2018 ]

Són la segona i tercera nota de tall més alta de la Universitat Politècnica de València (UPV). El Grau en Biotecnologia (12,47) i el Grau en Enginyeria Biomèdica (12,42) són titulacions de gran interès per a l'estudiantat, i per aquest motiu, atrauen els millors expedients de la Comunitat Valenciana. Les persones matriculades d'aquestes carreres tenen currículums brillants, en els quals destaquen no solament les altes qualificacions, sinó també tot tipus de competències.

Per a retenir a Espanya el talent format a les seues aules, la Universitat Politècnica de València (UPV) va engegar fa tres anys el programa Queda't (QdaT). Gràcies a aquesta iniciativa, fins a un 67% de l'alumnat participant va acabar contractat per alguna de les multinacionals que van acudir a les successives jornades. L'èxit de les tres edicions anteriors ha animat l'organització a programar ara una sectorial de l'àmbit bio amb el personal responsable de recursos humans de deu grans empreses.

100 alumnes d'expedients brillants

En la jornada, celebrada a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN), han participat 100 alumnes de la UPV, que han demostrat la seua vàlua davant representants de Business Initiative Consulting, Electromedical, Igenomix, Medtronic, Fertinagro Biotech, PWC, Quibim, Sakata Seed Ibèrica, Tequir R+D+i i Torrecid.

L'acte ha comptat amb la presència de José Millet, vicerector d'Ocupació i Emprenedoria de la UPV; Alberto San Bautista, director de l'ETSEAMN, i Jorge García-Serra, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial.

Candidates i candidats amb grans competències

Per a les empreses, la iniciativa ha suposat una agradable sorpresa. "Sabíem que trobaríem grans expedients, perfils amb molts excel·lents, però no esperàvem tant trobar candidats amb tantes i tan bones competències (capacitat creativa, comunicació verbal, saber parlar en públic...). Ens emportem quatre CV d'estudiants que poden encaixar perfectament en la nostra empresa", han comentat des de Sakata Seed Ibèrica.

Per als estudiants, aquest primer contacte amb el mercat laboral també ha resultat molt enriquidor, perquè els ha obert els ulls a un món d'oportunitats professionals: han descobert que el seu talent està molt buscat, no sols en laboratoris i centres de recerca, sinó també en tot tipus d'entorns laborals amb alts estàndards de qualitat, des de grans consultores fins a despatxos d'advocacia.

Ara, només queda esperar els resultats. Cal recordar que, de les 100 persones participants de l'edició de l'any passat, 67 es van incorporar al mercat laboral, 44 amb un contracte laboral i 22 a través de pràctiques en empresa.


Notícies destacades


Projecte AiRT Projecte AiRT
Investigadors europeus liderats per la UPV dissenyen un dron especialment creat per a la indústria creativa
Smart Seismic Concrete Connection Smart Seismic Concrete Connection
La UPV dissenya un nou element constructiu que millora la protecció d'edificis i ponts davant de terratrèmols
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, entre les 100 millors universitats del món en Agricultura i Ciències Forestals, i en el top 150 en quatre disciplines més
Top 5 mundial en MOOC Top 5 mundial en MOOC
La Universitat Politècnica de València i la plataforma edX, impulsada pel MIT i Harvard, renoven la seua col·laboració
Valentia, ja entre els 20 millors del món Valentia, ja entre els 20 millors del món
Hyperloop UPV, classificat de nou per a la Hyperloop Pod Competition III
ArkxSite ArkxSite
Sergio Llobregat i Joan Maravilla, alumnes de la UPV, obtenen una menció d'honor en el certamen internacional d'idees arquitectòniquesEMAS upv