- -
UPV
 

Valentia, ja entre els 20 millors del món

Hyperloop UPV, classificat per a la Hyperloop Pod Competition III d'SpaceX, que se celebrarà al juliol a California

[ 16/02/2018 ]

L'equip d'estudiants Hyperloop UPV ha sigut seleccionat com a finalista per l'empresa nord-americana SpaceX, propietat del prestigiós inventor i inversor Elon Musk, per a participar en la competició per al desenvolupament d'un prototip del mitjà del transport del futur, que tindrà lloc a Califòrnia el pròxim mes de juliol.

Compost per més de 40 alumnes emprenedors de la Universitat Politècnica de València (UPV) i integrat en el programa Generació Espontània (plataforma institucional de la UPV que fomenta la realització d'activitats extracurriculars i hi dóna suport, contribuint al desenvolupament formatiu i a l'adquisició de competències transversals de l'estudiant), Hyperloop UPV és ja, per tant, un dels finalistes de la Hyperloop Pod Competition III.

20 finalistes dels 600 equips presentats

En total, dels aproximadament 600 equips presentats a la primera fase, pertanyents a moltes de les més prestigioses universitats de tot el món, només 20 l¿han superada. Entre els finalistes, juntament amb la UPV, es troben institucions del nivell de la Universitat Tècnica de Munic, la Universitat de Califòrnia o la Universitat de Washington. Cal destacar, a més, que Hyperloop UPV ha sigut l'únic equip espanyol seleccionat per a participar, una vegada més, en aquesta edició.

Enguany, el repte plantejat en la competició és el disseny i la construcció d'un prototip funcional de la tecnologia Hyperloop, amb la finalitat d'aconseguir la màxima velocitat. Per això, l'equip de la UPV treballa ja a contrarellotge per a fer realitat el seu segon prototip, fabricat íntegrament a Espanya i batejat com a Valentia, nom romà de la seua ciutat natal.

Amb el suport de més de 40 empreses i institucions

La Pod Competition III tindrà lloc al juliol del 2018. Serà llavors quan es presente el prototip fet a escala per a un passatger de tren, que circularà a la màxima velocitat possible en un tub quasi al buit, creuant la pista d'1,5 km que l'empresa SpaceX ha construït enfront de la seua seu.


Amb aquesta finalitat, l'equip continua sumant suports. Més de 40 empreses i institucions han mostrat ja la seua confiança en aquest projecte, apostant per la innovació i el talent universitari.

En edicions anteriors, Hyperloop UPV va ser guardonat amb els premis al Millor Disseny Conceptual i al Millor Sistema de Propulsió. De fet, el passat mes d'agost va assolir el lloc 10 mundial amb el prototip derivat de la col·laboració amb la Universitat Purdue, l'Atlantic II.

Transportar passatgers i mercaderies a més de 1.000 km/h de manera sostenible, l'objectiu

Hyperloop és una idea de mitjà de transport basat en un sistema de tubs al buit de gran grandària, pels quals circulen unes càpsules capaces de transportar passatgers i mercaderies a velocitats superiors als 1.000 km/h i d'una forma completament sostenible. Gràcies a això, per exemple, es podria viatjar de Madrid a València en 20 minuts. No en va, l'objectiu de SpaceX és poder connectar millor les ciutats més importants del món, per poder així facilitar la vida de les persones.


Notícies destacades


Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todos bien' Per la seua obra 'Estamos todos bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19

EMAS upv