- -
UPV
 

Tècniques i teoria de microones

Vicente Boria, catedràtic i investigador UPV, nou fellow member de l'Institut Internacional d'Enginyers Elèctrics i Electrònics

[ 10/01/2018 ]

Vicente Boria, catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut nomenat nou fellow member de l'Institut Internacional d'Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE, en les seues sigles en anglès) en tècniques i teoria de microones.


El grau de fellow és el més alt que es pot obtenir en aquesta prestigiosa societat. No en va, anualment, solament s'atorga a menys del 0'1% dels seus membres. A través del mateix, l'IEEE reconeix les contribucions científiques d'alt impacte d'enginyers de tot el món.


Més de 400.000 membres de 160 països


L'IEEE és una organització professional internacional que compta amb més de 400.000 membres en més de 160 països. Referència mundial en una àmplia varietat d'àmbits tecnològics que cobreixen, entre altres, els sistemes aeroespacials, la informàtica i les telecomunicacions, l'enginyeria biomèdica i l'electrònica de consum, el IEEE és responsable del 30% de les publicacions internacionals en els camps de l'enginyeria elèctrica i electrònica, i esponsoritza anualment més d'1.700 conferències tècniques d'àmbit internacional.


Investigador de l'iTEAM i professor de l'ETSIT


Vicente Boria és investigador en l'Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (iTEAM) i professor en el Departament de Comunicacions de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació (ETSIT), ambdues pertanyents a la UPV.


Amb aquest nomenament, Boria pansa a formar part dels més destacats experts de l'IEEE; i ho fa gràcies a les seues contribucions en els àmbits del modelatge electromagnètic i les tècniques de disseny de circuits d'alta freqüència per a aplicacions d'alta potència, entre les quals es troben els sistemes de comunicacions espacials.


"Per a mi", assenyala Boria, "aquest nomenament suposa un reconeixement internacional de la trajectòria cientificotècnica, tant personal com del Grup d'Aplicacions de les Microones que lidere des de la seua creació en 1997, i és també conseqüència del suport institucional rebut des de la UPV per al desenvolupament de tota aquesta activitat investigadora".


Nous projectes i reptes


Actualment, des del Grup d'Aplicacions de les Microones de l'iTEAM, i en col·laboració amb tots els seus investigadors, Boria treballa en el desenvolupament de noves solucions tecnològiques de components passius d'alta freqüència -especialment filtres i multiplexors-, que s'empraran en els futurs sistemes de comunicacions espacials, com per exemple, el sistema de navegació europeu Galileu.


Els seus reptes més immediats són el disseny de nous circuits d'alta freqüència que oferisquen majors capacitats, en termes de reconfiguració i maneig d'alts nivells de potència, a les càrregues útils de telecomunicació de les futures generacions de satèl·lits.


Vicente Boria és, a més, president de la Comissió Executiva del Consorci Espacial Valencià (Val Space), que gestiona conjuntament amb l'Agència Espacial Europea (ESA, per la seua sigla en anglès) el Laboratori Europeu d'Alta Potència en Radiofreqüència, situat en la Ciutat Politècnica de la Innovació de la UPV.Més informació

Notícies destacades


GreenMetric GreenMetric
La UPV, entre els 100 primers llocs del món en sostenibilitat ambiental i la millor universitat d'Espanya en gestió de residus
Premis als millors expedients Premis als millors expedients
La UPV reconeix 193 alumnes i titulats per la seua brillantor acadèmica
Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic

EMAS upv