- -
UPV
 

GreenMetric

El prestigiós índex internacional de sostenibilitat ambiental qualifica la UPV com la millor universitat d'Espanya en gestió de residus

[ 22/12/2017 ]

L'índex GreenMetric, que valora les polítiques de sostenibilitat ambiental dels centres d'ensenyament superior a nivell internacional, ha qualificat la Universitat Politècnica de València (UPV) com la millor universitat d'Espanya en gestió de residus.

El reconeixement, que avala una vegada més les polítiques de sostenibilitat i compromís amb el medi ambient de la UPV, suposa un nou impuls per a una universitat que no solament es preocupa per la cerca de l'excel·lència formativa, sinó que a més ho fa promovent valors i condicions fonamentals per al present i el futur de la humanitat.

La 104a del món i la millor de les espanyoles en un entorn urbà, pel que fa a la classificació global


Elaborat per la Universitat d'Indonèsia (UI), GreenMetric estableix la seua classificació general a partir de sis categories individuals: eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic, gestió de residus, recursos hídrics, infraestructura, foment del transport no contaminant i educació ambiental.


En l'edició d'enguany, en la qual s'han valorat un total de 619 universitats del món, la UPV ha sigut classificada en la posició 104, posició que millora 14 llocs pel que fa a la passada edició (en la qual, a més, es van valorar més de 100 centres d'ensenyament superior menys: 516).


Així mateix, a nivell nacional, la UPV ha sigut qualificada com la universitat espanyola més sostenible situada en un entorn urbà.


Entre les 100 primeres del món també en eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic


Per temes específics, la UPV és la 35a del món en gestió de residus, a més de líder nacional. No és l'únic aspecte en el qual destaca la institució dirigida per Francisco Mora, que es troba també entre les 100 primeres del món en eficiència energètica i lluita contra el canvi climàtic (94a), malgrat haver descendit diversos llocs pel que fa a l'edició anterior (64a).


El motiu és la penalització que rep la UPV per no disposar d'una major presència d'energies renovables, per més que la reducció del consum siga molt elevada i les actuacions realitzades quant a eficiència energètica, destacades.


Les pitjors ràtios de la UPV són les dels apartats d'infraestructures (392a), llastrades, entre altres coses, per la manca de boscos, i les de recursos hídrics (319a), penalitzades per la no-aplicació de tècniques de reutilització de l'aigua.


El major descens es produeix, no obstant això, en mobilitat, on en un any la UPV ha perdut 159 posicions, malgrat que es manté entre les 200 primeres del món. Finalment, en educació ambiental, la institució ha sigut classificada en la posició 103 a nivell internacional.


Líder autonòmica


En tot cas, amb una valoració total de 5.640 punts, la UPV recupera el lideratge autonòmic i es confirma com la millor universitat de la Comunitat Valenciana en polítiques de sostenibilitat ambiental.


Notícies destacades


Pablo Marín Pablo Marín
Un estudiant de doctorat UPV, triplement guardonat pel seu TFM: Beca UEECA, Premi 2K17 y Premi FEDNA
Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300
Premis Goya 2018 Premis Goya 2018
Dos dels deu curts d'animació preseleccionats, 'The Neverending Wall' i 'Impromptu', produïts per la UPV
MiFID II MiFID II
La UPV, entre les sis úniques entitats espanyoles habilitades per la CMNV per a acreditar personal financer a partir del pròxim gener
Art total Art total
Cristina De Middel, llicenciada en Belles Arts per la UPV, Premi Nacional de Fotografia 2017
Avions en els quals no se sent el motor Avions en els quals no se sent el motor
Un nou sistema de control acústic distribuït permet crear zones de confort auditiu independents
Rutes tranquil·les i amb ombra Rutes tranquil·les i amb ombra
Una web desenvolupada per alumnes de la UPV dissenya itineraris verds per a desplaçar-se per València a peu o amb bicicletaEMAS upv