- -
UPV
 

Referència internacional en MOOC

La Universitat Politècnica de València supera el milió d'inscripcions en els seus cursos oberts massius en línia

[ 21/12/2017 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), que va llançar el primer al gener de 2013 i compta actualment amb un total de 60 propostes, ha superat el milió d'inscripcions en els seus cursos oberts massius en línia (MOOC).

Aquestes xifres situen a la UPV com la institució que més MOOC oferta de tota Espanya i com quarta de tota Europa, solament per darrere de la Universitat Federica de Nàpols, l'EPFL de Laussane i la Universitat Tecnològica de Delft (Països Baixos).

Plataforma pròpia i sòcia d'edX

La UPV va començar amb una plataforma pròpia basada en tecnologia de Google. Posteriorment, va passar per MiriadaX -impulsada per Telefónica- i, des de 2014, disposa d'UPV[X], plataforma pròpia basada en OpenedX, i és sòcia dels cursos d'edX, iniciativa del MIT i la Universitat d'Harvard que lidera, al costat de Coursera, el fenomen MOOC a nivell mundial.


En la plataforma edX, la UPV és la cinquena institució del món en nombre de cursos, solament superada per la pròpia Harvard, Microsoft, el MIT i la Universitat de Delft. A més, en Class Central, l'agregador de MOOC mundialment utilitzat com a referència, la UPV ocupa el lloc 16 de 772 per quantitat de propostes.


Referent a açò, Virginia Vega, vicerectora de Recursos Digitals i Documentació de la UPV, assenyala que "totes aquestes xifres reafirmen el nostre lideratge nacional i internacional en l'àmbit dels cursos massius en línia. I són el resultat de molts anys de treball, per part tant dels professors que imparteixen els cursos com dels tècnics de l'Àrea de Sistemes d'Informació i Comunicacions d'aquesta universitat; un esforç que permet a la UPV estar en l'elit de la formació en línia mundial".


Cursos més sol·licitats


El MOOC UPV amb major nombre d'inscrits és Basic Spanish 1: Getting started, que en les seues dues edicions ha comptat amb 191.000 alumnes. Aquest MOOC és, a més, l'únic impartit per una universitat europea que ha aconseguit situar-se entre els 17 millor valorats en la plataforma edX.


Entre els cursos més demandats es troben també el curs d'Excel -totes les seues edicions sumen 115.000 inscrits-; Programació en Android -amb més de 107.000-; i Introducció a la gestió de projectes, per sobre de les 53.000.


Pròxims reptes


De cara als pròxims anys, els principals reptes de la UPV són seguir augmentant el nombre de MOOC oferits perquè qualsevol persona puga accedir a educació gratuïta de qualitat, experimentar amb nous mecanismes d'interacció i seguiment dels cursos que permeten als alumnes acabar-los amb èxit, i cercar fórmules que permeten als col·lectius més desfavorits accedir a aquest tipus d'educació.


Més informació

Notícies destacades


PLD llançarà Arion 1 en 2019 PLD llançarà Arion 1 en 2019
Raúl Torres, ex estudiant UPV, prepara la revolució comercial de la indústria aeroespacial europea
Pulgarcito Pulgarcito
Personal investigador de la UPV crea el primer ninot de la història fet amb palla d'arròs
Vista cansada Vista cansada
La UPV participa en el disseny d'un nou tipus d'implant intracorneal per a corregir la presbícia
Premi Forest R. McFarland Premi Forest R. McFarland
Antonio García, investigador de l'Institut CMT-Motors Tèrmics de la UPV, guardonat per la Societat d'Enginyers d'Automoció
Neuromàrqueting Neuromàrqueting
Un equip d'investigadors de la UPV treballa en la creació de nous productes emocionals
Pablo Marín Pablo Marín
Un estudiant de doctorat UPV, triplement guardonat pel seu TFM: Beca UEECA, Premi 2K17 y Premi FEDNA
Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300EMAS upv