- -
UPV
 

NYC relats gràfics

L'obra del professor de la UPV Hugo Barros Costa, reconeguda en el prestigiós certamen Rendez vous du carnet de voyage

[ 07/12/2017 ]

"NYC relats gràfics", l'obra del professor UPV Hugo Barros Costa editada per la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut distingida en la 18a edició del Rendez vous du carnet de voyage, certamen de referència continental en l'àmbit dels quaderns de viatge, en la categoria de llibre de viatge internacional.

L'obra de l'arquitecte portugués, actual docent de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la UPV, presenta "un conjunt enèrgic i atractiu d'esbossos, intricats i poètics", resultat de la captura de moments fugaços durant els quatre mesos que el Barros Costa va passar viatjant amb bicicleta i dibuixant, principalment, per barris perifèrics alternatius a Manhattan.

De les al voltant de 350 obres realitzades, Barros Costa va reunir una selecció amb diversos temes, suports, escales i tècniques, que finalment va cristal·litzar en l'obra reconeguda pel jurat francés.

Certamen creat l'any 2000 per IFAV

Rendez vous du carnet de voyage, que reuneix a al voltant de 15.000 visitants cada edició en només tres dies, és un esdeveniment que reuneix a artistes i amants de la cultura del viatge i l'art cada any des de la seua creació, en 2000, per iniciativa de l'organització Il Faut Aller Voir (Cal anar a veure), nascuda en 1997 de la mà de Michel Renaud.

Segons la pàgina oficial del certamen, "la IFAV promou una forma de viatge que afavoreix l'autonomia i la independència, la qual cosa ens permet allunyar-nos del turisme tradicional en favor d'un enfocament centrat en l'ésser humà, el descobriment i el respecte per les diferències".


Notícies destacades


Projecte AiRT Projecte AiRT
Investigadors europeus liderats per la UPV dissenyen un dron especialment creat per a la indústria creativa
Smart Seismic Concrete Connection Smart Seismic Concrete Connection
La UPV dissenya un nou element constructiu que millora la protecció d'edificis i ponts davant de terratrèmols
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, entre les 100 millors universitats del món en Agricultura i Ciències Forestals, i en el top 150 en quatre disciplines més
Top 5 mundial en MOOC Top 5 mundial en MOOC
La Universitat Politècnica de València i la plataforma edX, impulsada pel MIT i Harvard, renoven la seua col·laboració
Valentia, ja entre els 20 millors del món Valentia, ja entre els 20 millors del món
Hyperloop UPV, classificat de nou per a la Hyperloop Pod Competition III
ArkxSite ArkxSite
Sergio Llobregat i Joan Maravilla, alumnes de la UPV, obtenen una menció d'honor en el certamen internacional d'idees arquitectòniquesEMAS upv