- -
UPV
 

NYC relats gràfics

L'obra del professor de la UPV Hugo Barros Costa, reconeguda en el prestigiós certamen Rendez vous du carnet de voyage

[ 07/12/2017 ]

"NYC relats gràfics", l'obra del professor UPV Hugo Barros Costa editada per la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut distingida en la 18a edició del Rendez vous du carnet de voyage, certamen de referència continental en l'àmbit dels quaderns de viatge, en la categoria de llibre de viatge internacional.

L'obra de l'arquitecte portugués, actual docent de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la UPV, presenta "un conjunt enèrgic i atractiu d'esbossos, intricats i poètics", resultat de la captura de moments fugaços durant els quatre mesos que el Barros Costa va passar viatjant amb bicicleta i dibuixant, principalment, per barris perifèrics alternatius a Manhattan.

De les al voltant de 350 obres realitzades, Barros Costa va reunir una selecció amb diversos temes, suports, escales i tècniques, que finalment va cristal·litzar en l'obra reconeguda pel jurat francés.

Certamen creat l'any 2000 per IFAV

Rendez vous du carnet de voyage, que reuneix a al voltant de 15.000 visitants cada edició en només tres dies, és un esdeveniment que reuneix a artistes i amants de la cultura del viatge i l'art cada any des de la seua creació, en 2000, per iniciativa de l'organització Il Faut Aller Voir (Cal anar a veure), nascuda en 1997 de la mà de Michel Renaud.

Segons la pàgina oficial del certamen, "la IFAV promou una forma de viatge que afavoreix l'autonomia i la independència, la qual cosa ens permet allunyar-nos del turisme tradicional en favor d'un enfocament centrat en l'ésser humà, el descobriment i el respecte per les diferències".


Notícies destacades


GreenMetric GreenMetric
La UPV, entre els 100 primers llocs del món en sostenibilitat ambiental i la millor universitat d'Espanya en gestió de residus
Premis als millors expedients Premis als millors expedients
La UPV reconeix 193 alumnes i titulats per la seua brillantor acadèmica
Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic

EMAS upv