- -
UPV
 

Pel seu estudi sobre aïllament acústic

Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017

[ 14/11/2017 ]

Manuel Jesús Parrilla Navarro, titulat en el Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge i Màster en Enginyeria Acústica, en tots dos casos, per la Universitat Politècnica de València (UPV), és el guanyador del XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017.

El guardó, atorgat per la Societat Espanyola d'Acústica (SEA), reconeix la millor recerca realitzada per un menor de 30 anys que es trobe desenvolupant una activitat formativa de postgrau relacionada amb la ciència i tecnologia acústica.

En aquest cas, el jurat ha reconegut com a tal la tesi de màster realitzada per Parrilla, titulada Comparative Study of Simulation Methods for the quantification of the acoustic insulation provided by Periodic Structures (Estudi comparatiu dels mètodes de simulació per a la quantificació de l'aïllament acústic proporcionat per les estructures periòdiques) i emmarcada en l'activitat del grup de recerca Sonic Crystal Technologies de la UPV, integrat per Javier Redondo, Juan Vicente Sánchez-Pérez, María del Pilar Peiró-Torres, Marcelino Ferri, Chema Bravo, Sergio Castiñeira i el mateix Manuel Jesús Parrilla.


"En aquest grup", explica Parrilla, "s'estan desenvolupant barreres acústiques basades en estructures periòdiques mitjançant l'optimització d'algorismes genètics, la qual cosa requereix d'un mètode de predicció que siga tan eficient i precís com siga possible".


Setè guanyador del premi pertanyent al campus de Gandia UPV

Parrilla va arreplegar el premi en el marc del Congrés Internacional Tecniacústica 2017, on, de les 188 ponències presentades, 33 pertanyien a investigadors del campus de Gandia UPV, una referència inqüestionable en l'àmbit de l'acústica.

No en va, Parrilla és el setè jove investigador guardonat amb el Premi Andrés Lara que pertany al campus de Gandia, després de Francisco Camarena (2003), Eva Escuder (2004), Romina del Rey (2006), Silvia Adrián (2010), Noé Jiménez (2011) i Iván Herrero (2014).

María Campo Valera, també alumna UPV, Premi a la Millor Comunicació Cientificotècnica

A més, una altra titulada UPV en el campus de Gandia, María Campo Valera (Màster Universitari en Enginyeria Acústica), va rebre en Tecniacústica 2017 el Premi a la Millor Comunicació Cientificotècnica presentada per un jove investigador, reconeixement atorgat per la Càtedra Luis de Camoens UC3M.

Titulada "Simulació i disseny d'un sensor acústic piezoelèctric per a detecció de partícules", la comunicació explica, en paraules de la seua autora, el funcionament de "les cambres de bombolles emprades per a la detecció de matèria fosca, que utilitzen sensors piezoelèctrics per a detectar i discriminar els senyals acústics emesos per les bambolles. Aquestes es generen a partir de la interacció de partícules amb el fluid sobrecalfat present a l'interior d'aquesta càmera".

El grup de Recerca en Acústica Aplicada a la Detecció d'Astropartícules de la UPV, dirigit per Miguel Ardid i en el qual participa María Campo, ha desenvolupat un model de detector de partícules els sensors acústics del qual es troben pegats en les parets exteriors de la càmera.

"Amb l'objectiu d'entendre el comportament i optimitzar el funcionament del sensor", indica la investigadora de la UPV, "es desenvolupen models analítics i numèrics, així com proves experimentals per a la seua caracterització. Els resultats d'aquests estudis permeten tenir un criteri de disseny per a l'adequada construcció d'aquests sensors en futures cambres de bombolles per a la detecció de matèria fosca".

Actualment, els sensors es troben a Milà per a la seua fase de calibratge amb el detector MOSCAB. Els directors del projecte presentat per María Campo han sigut Iván Felis Enguix i Juan Antonio Martínez Mora.


Notícies destacades


GreenMetric GreenMetric
La UPV, entre els 100 primers llocs del món en sostenibilitat ambiental i la millor universitat d'Espanya en gestió de residus
Premis als millors expedients Premis als millors expedients
La UPV reconeix 193 alumnes i titulats per la seua brillantor acadèmica
Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic

EMAS upv