- -
UPV
 

Pel seu estudi sobre aïllament acústic

Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017

[ 14/11/2017 ]

Manuel Jesús Parrilla Navarro, titulat en el Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació, So i Imatge i Màster en Enginyeria Acústica, en tots dos casos, per la Universitat Politècnica de València (UPV), és el guanyador del XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017.

El guardó, atorgat per la Societat Espanyola d'Acústica (SEA), reconeix la millor recerca realitzada per un menor de 30 anys que es trobe desenvolupant una activitat formativa de postgrau relacionada amb la ciència i tecnologia acústica.

En aquest cas, el jurat ha reconegut com a tal la tesi de màster realitzada per Parrilla, titulada Comparative Study of Simulation Methods for the quantification of the acoustic insulation provided by Periodic Structures (Estudi comparatiu dels mètodes de simulació per a la quantificació de l'aïllament acústic proporcionat per les estructures periòdiques) i emmarcada en l'activitat del grup de recerca Sonic Crystal Technologies de la UPV, integrat per Javier Redondo, Juan Vicente Sánchez-Pérez, María del Pilar Peiró-Torres, Marcelino Ferri, Chema Bravo, Sergio Castiñeira i el mateix Manuel Jesús Parrilla.


"En aquest grup", explica Parrilla, "s'estan desenvolupant barreres acústiques basades en estructures periòdiques mitjançant l'optimització d'algorismes genètics, la qual cosa requereix d'un mètode de predicció que siga tan eficient i precís com siga possible".


Setè guanyador del premi pertanyent al campus de Gandia UPV

Parrilla va arreplegar el premi en el marc del Congrés Internacional Tecniacústica 2017, on, de les 188 ponències presentades, 33 pertanyien a investigadors del campus de Gandia UPV, una referència inqüestionable en l'àmbit de l'acústica.

No en va, Parrilla és el setè jove investigador guardonat amb el Premi Andrés Lara que pertany al campus de Gandia, després de Francisco Camarena (2003), Eva Escuder (2004), Romina del Rey (2006), Silvia Adrián (2010), Noé Jiménez (2011) i Iván Herrero (2014).

María Campo Valera, també alumna UPV, Premi a la Millor Comunicació Cientificotècnica

A més, una altra titulada UPV en el campus de Gandia, María Campo Valera (Màster Universitari en Enginyeria Acústica), va rebre en Tecniacústica 2017 el Premi a la Millor Comunicació Cientificotècnica presentada per un jove investigador, reconeixement atorgat per la Càtedra Luis de Camoens UC3M.

Titulada "Simulació i disseny d'un sensor acústic piezoelèctric per a detecció de partícules", la comunicació explica, en paraules de la seua autora, el funcionament de "les cambres de bombolles emprades per a la detecció de matèria fosca, que utilitzen sensors piezoelèctrics per a detectar i discriminar els senyals acústics emesos per les bambolles. Aquestes es generen a partir de la interacció de partícules amb el fluid sobrecalfat present a l'interior d'aquesta càmera".

El grup de Recerca en Acústica Aplicada a la Detecció d'Astropartícules de la UPV, dirigit per Miguel Ardid i en el qual participa María Campo, ha desenvolupat un model de detector de partícules els sensors acústics del qual es troben pegats en les parets exteriors de la càmera.

"Amb l'objectiu d'entendre el comportament i optimitzar el funcionament del sensor", indica la investigadora de la UPV, "es desenvolupen models analítics i numèrics, així com proves experimentals per a la seua caracterització. Els resultats d'aquests estudis permeten tenir un criteri de disseny per a l'adequada construcció d'aquests sensors en futures cambres de bombolles per a la detecció de matèria fosca".

Actualment, els sensors es troben a Milà per a la seua fase de calibratge amb el detector MOSCAB. Els directors del projecte presentat per María Campo han sigut Iván Felis Enguix i Juan Antonio Martínez Mora.


Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv