- -
UPV
 

D'Erasmus a Erasmus +: 30 anys

La UPV, millor universitat d'Espanya en pràctiques internacionals per a alumnes, celebra el dilluns 13 el trentè aniversari del Programa

[ 10/11/2017 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), recentment reconeguda per Erasmus + com a millor universitat d'Espanya tant en pràctiques per a alumnes en l'estranger com en mobilitat internacional per a personal docent, celebra dilluns que ve, 13 de novembre, el 30 aniversari del naixement del Programa.

En el marc de la Setmana Internacional, la Casa de l'Alumne UPV acollirà aqueix dia diverses activitats commemoratives. Per a començar, el rector de la institució, Francisco Mora, presidirà l'acte d'inauguració de l'exposició de treballs realitzats per alumnes d'intercanvi de la Facultat de Belles Arts UPV, i de presentació del catàleg Outside, realitzat a partir d'experiències d'estades d'intercanvis internacionals.

Posteriorment, una representació d'alumnes del Berklee València Singers interpretarà l'Himne de l'Alegria, abans de donar pas a un menjar de networking entre els estudiants de diversos països presents, que estarà amenitzada per l'actuació del grup musical Bangoo.

Història del Programa

Creat en 1987 per l'Association dónes États Généraux dónes Étudiants de l'Europe (AEGEE, Associació d'Estats Generals d'Europa), el Programa ERASMUS -acrònim d'European Region Action Scheme for the Mobility of University Students (Pla d'Acció de la Comunitat Europea per a la Mobilitat d'Estudiants Universitaris)-, va nàixer com un pla de suport a la mobilitat acadèmica d'estudiants i professors universitaris europeus.

La idea va ser promoguda i posteriorment apadrinada per la Comissió Delors, germen de la Comissió Europea (CE), i en 1995, integrada en el pla Sòcrates, de la pròpia CE.

Orientat a l'ensenyament superior, el Programa Erasmus tenia com a objectiu "millorar la qualitat i enfortir la dimensió europea de l'ensenyament superior fomentant la cooperació transnacional entre universitats, estimulant la mobilitat a Europa i millorant la transparència i el ple reconeixement acadèmic dels estudis i qualificacions en tota la Unió".

En 2014, el Programa Erasmus va passar a denominar-se Erasmus +, pla europeu en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport per al període 2014-2020.


Erasmus + tracta d'impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal, a més d'ajudar als sistemes d'educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que doten a les persones de les capacitats necessàries per a formar part del mercat laboral present i futur.


Notícies destacades


Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
A la caça de talent UPV A la caça de talent UPV
Iñaki Berenguer inaugura en StartUPV la quarta seu de Coverwallet, el projecte amb el qual ha reinventat el sector de les assegurances per a pimes
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món

EMAS upv