- -
UPV
 

D'Erasmus a Erasmus +: 30 anys

La UPV, millor universitat d'Espanya en pràctiques internacionals per a alumnes, celebra el dilluns 13 el trentè aniversari del Programa

[ 10/11/2017 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), recentment reconeguda per Erasmus + com a millor universitat d'Espanya tant en pràctiques per a alumnes en l'estranger com en mobilitat internacional per a personal docent, celebra dilluns que ve, 13 de novembre, el 30 aniversari del naixement del Programa.

En el marc de la Setmana Internacional, la Casa de l'Alumne UPV acollirà aqueix dia diverses activitats commemoratives. Per a començar, el rector de la institució, Francisco Mora, presidirà l'acte d'inauguració de l'exposició de treballs realitzats per alumnes d'intercanvi de la Facultat de Belles Arts UPV, i de presentació del catàleg Outside, realitzat a partir d'experiències d'estades d'intercanvis internacionals.

Posteriorment, una representació d'alumnes del Berklee València Singers interpretarà l'Himne de l'Alegria, abans de donar pas a un menjar de networking entre els estudiants de diversos països presents, que estarà amenitzada per l'actuació del grup musical Bangoo.

Història del Programa

Creat en 1987 per l'Association dónes États Généraux dónes Étudiants de l'Europe (AEGEE, Associació d'Estats Generals d'Europa), el Programa ERASMUS -acrònim d'European Region Action Scheme for the Mobility of University Students (Pla d'Acció de la Comunitat Europea per a la Mobilitat d'Estudiants Universitaris)-, va nàixer com un pla de suport a la mobilitat acadèmica d'estudiants i professors universitaris europeus.

La idea va ser promoguda i posteriorment apadrinada per la Comissió Delors, germen de la Comissió Europea (CE), i en 1995, integrada en el pla Sòcrates, de la pròpia CE.

Orientat a l'ensenyament superior, el Programa Erasmus tenia com a objectiu "millorar la qualitat i enfortir la dimensió europea de l'ensenyament superior fomentant la cooperació transnacional entre universitats, estimulant la mobilitat a Europa i millorant la transparència i el ple reconeixement acadèmic dels estudis i qualificacions en tota la Unió".

En 2014, el Programa Erasmus va passar a denominar-se Erasmus +, pla europeu en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport per al període 2014-2020.


Erasmus + tracta d'impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal, a més d'ajudar als sistemes d'educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que doten a les persones de les capacitats necessàries per a formar part del mercat laboral present i futur.


Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv