- -
UPV
 

D'Erasmus a Erasmus +: 30 anys

La UPV, millor universitat d'Espanya en pràctiques internacionals per a alumnes, celebra el dilluns 13 el trentè aniversari del Programa

[ 10/11/2017 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), recentment reconeguda per Erasmus + com a millor universitat d'Espanya tant en pràctiques per a alumnes en l'estranger com en mobilitat internacional per a personal docent, celebra dilluns que ve, 13 de novembre, el 30 aniversari del naixement del Programa.

En el marc de la Setmana Internacional, la Casa de l'Alumne UPV acollirà aqueix dia diverses activitats commemoratives. Per a començar, el rector de la institució, Francisco Mora, presidirà l'acte d'inauguració de l'exposició de treballs realitzats per alumnes d'intercanvi de la Facultat de Belles Arts UPV, i de presentació del catàleg Outside, realitzat a partir d'experiències d'estades d'intercanvis internacionals.

Posteriorment, una representació d'alumnes del Berklee València Singers interpretarà l'Himne de l'Alegria, abans de donar pas a un menjar de networking entre els estudiants de diversos països presents, que estarà amenitzada per l'actuació del grup musical Bangoo.

Història del Programa

Creat en 1987 per l'Association dónes États Généraux dónes Étudiants de l'Europe (AEGEE, Associació d'Estats Generals d'Europa), el Programa ERASMUS -acrònim d'European Region Action Scheme for the Mobility of University Students (Pla d'Acció de la Comunitat Europea per a la Mobilitat d'Estudiants Universitaris)-, va nàixer com un pla de suport a la mobilitat acadèmica d'estudiants i professors universitaris europeus.

La idea va ser promoguda i posteriorment apadrinada per la Comissió Delors, germen de la Comissió Europea (CE), i en 1995, integrada en el pla Sòcrates, de la pròpia CE.

Orientat a l'ensenyament superior, el Programa Erasmus tenia com a objectiu "millorar la qualitat i enfortir la dimensió europea de l'ensenyament superior fomentant la cooperació transnacional entre universitats, estimulant la mobilitat a Europa i millorant la transparència i el ple reconeixement acadèmic dels estudis i qualificacions en tota la Unió".

En 2014, el Programa Erasmus va passar a denominar-se Erasmus +, pla europeu en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport per al període 2014-2020.


Erasmus + tracta d'impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal, a més d'ajudar als sistemes d'educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que doten a les persones de les capacitats necessàries per a formar part del mercat laboral present i futur.


Notícies destacades


Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300
Premis Goya 2018 Premis Goya 2018
Dos dels deu curts d'animació preseleccionats, 'The Neverending Wall' i 'Impromptu', produïts per la UPV
MiFID II MiFID II
La UPV, entre les sis úniques entitats espanyoles habilitades per la CMNV per a acreditar personal financer a partir del pròxim gener
Art total Art total
Cristina De Middel, llicenciada en Belles Arts per la UPV, Premi Nacional de Fotografia 2017
Quatre en ratlla! Quatre en ratlla!
Els professors de la UPV Camilla Mileto i Fernando Vegas, premiats a València, Brussel·les, Ottawa i Nova York
CoverWallet CoverWallet
Foundation Capital, que va apostar per Netflix, inverteix 15,7 milions en una empresa emergent de l'enginyer UPV Iñaki Berenguer
Avions en els quals no se sent el motor Avions en els quals no se sent el motor
Un nou sistema de control acústic distribuït permet crear zones de confort auditiu independents
Rutes tranquil·les i amb ombra Rutes tranquil·les i amb ombra
Una web desenvolupada per alumnes de la UPV dissenya itineraris verds per a desplaçar-se per València a peu o amb bicicletaEMAS upv