- -
UPV
 

D'Erasmus a Erasmus +: 30 anys

La UPV, millor universitat d'Espanya en pràctiques internacionals per a alumnes, celebra el dilluns 13 el trentè aniversari del Programa

[ 10/11/2017 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), recentment reconeguda per Erasmus + com a millor universitat d'Espanya tant en pràctiques per a alumnes en l'estranger com en mobilitat internacional per a personal docent, celebra dilluns que ve, 13 de novembre, el 30 aniversari del naixement del Programa.

En el marc de la Setmana Internacional, la Casa de l'Alumne UPV acollirà aqueix dia diverses activitats commemoratives. Per a començar, el rector de la institució, Francisco Mora, presidirà l'acte d'inauguració de l'exposició de treballs realitzats per alumnes d'intercanvi de la Facultat de Belles Arts UPV, i de presentació del catàleg Outside, realitzat a partir d'experiències d'estades d'intercanvis internacionals.

Posteriorment, una representació d'alumnes del Berklee València Singers interpretarà l'Himne de l'Alegria, abans de donar pas a un menjar de networking entre els estudiants de diversos països presents, que estarà amenitzada per l'actuació del grup musical Bangoo.

Història del Programa

Creat en 1987 per l'Association dónes États Généraux dónes Étudiants de l'Europe (AEGEE, Associació d'Estats Generals d'Europa), el Programa ERASMUS -acrònim d'European Region Action Scheme for the Mobility of University Students (Pla d'Acció de la Comunitat Europea per a la Mobilitat d'Estudiants Universitaris)-, va nàixer com un pla de suport a la mobilitat acadèmica d'estudiants i professors universitaris europeus.

La idea va ser promoguda i posteriorment apadrinada per la Comissió Delors, germen de la Comissió Europea (CE), i en 1995, integrada en el pla Sòcrates, de la pròpia CE.

Orientat a l'ensenyament superior, el Programa Erasmus tenia com a objectiu "millorar la qualitat i enfortir la dimensió europea de l'ensenyament superior fomentant la cooperació transnacional entre universitats, estimulant la mobilitat a Europa i millorant la transparència i el ple reconeixement acadèmic dels estudis i qualificacions en tota la Unió".

En 2014, el Programa Erasmus va passar a denominar-se Erasmus +, pla europeu en els àmbits de l'educació, la formació, la joventut i l'esport per al període 2014-2020.


Erasmus + tracta d'impulsar les perspectives laborals i el desenvolupament personal, a més d'ajudar als sistemes d'educació, formació i joventut a proporcionar un ensenyament i un aprenentatge que doten a les persones de les capacitats necessàries per a formar part del mercat laboral present i futur.


Notícies destacades


PLD llançarà Arion 1 en 2019 PLD llançarà Arion 1 en 2019
Raúl Torres, ex estudiant UPV, prepara la revolució comercial de la indústria aeroespacial europea
Pulgarcito Pulgarcito
Personal investigador de la UPV crea el primer ninot de la història fet amb palla d'arròs
Vista cansada Vista cansada
La UPV participa en el disseny d'un nou tipus d'implant intracorneal per a corregir la presbícia
Premi Forest R. McFarland Premi Forest R. McFarland
Antonio García, investigador de l'Institut CMT-Motors Tèrmics de la UPV, guardonat per la Societat d'Enginyers d'Automoció
Neuromàrqueting Neuromàrqueting
Un equip d'investigadors de la UPV treballa en la creació de nous productes emocionals
Pablo Marín Pablo Marín
Un estudiant de doctorat UPV, triplement guardonat pel seu TFM: Beca UEECA, Premi 2K17 y Premi FEDNA
Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300EMAS upv