- -
UPV
 

Quatre en ratlla!

Els professors de la UPV Camilla Mileto i Fernando Vegas, premiats a València, Brussel·les, Ottawa i Nova York

[ 27/10/2017 ]

Rebre guardons internacionals és, des de fa ja prou anys, una cosa habitual per a Camilla Mileto i Fernando Vegas, professors de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA) i investigadors de l'Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València (IRP-UPV). No obstant açò, el seu èxit durant el present 2017 està aconseguit cotes extremadament difícils d'igualar.

No en va, en només uns mesos, tots dos han rebut quatre premis de reconegut prestigi -tres per obra realitzada i una quarta en l'àmbit de la recerca- concedits en llocs tan dispars com València, Brussel·les (Bèlgica), Ottawa (Canadà) i Nova York (Estats Units).

De la urbanització amb jardins a la restauració de ponts, passant per la creació de panteons

Concretament, Mileto i Vegas han rebut el Primer Premi del Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana 2017 a la Millor Urbanització pel Jardí de la Memòria (Vinaròs); un esment en el Philippe Rotthier 2017 European Prize per la seua restauració del Pont de Vilafranca, l'acte de lliurament del qual es va celebrar dissabte passat a Brussel·les; i han resultat vencedors de l'American Architecture Prize 2017, en la secció Miscellanous Architecture, pel Panteó Soriano-Manzanet de Vila-real (que no podran arreplegar aquesta nit a Nova York per trobar-se treballant en nous projectes a Xina).

A tot açò, cal sumar el Martin I. Weaver Award de l'APT (Associació Internacional per la Preservació i les seues Tècniques) al Millor Article de Restauració escrit a Estats Units i Canadà en 2016.

Una trajectòria excepcional


Mileto i Vegas són reconeguts especialistes en l'estudi de les tècniques constructives i de restauració de l'arquitectura de terra, àmbit en el qual han sigut guardonats en nombroses ocasions per les seues intervencions, com la rehabilitació d'un conjunt d'habitatges vernacles en el Racó d'Ademús (València), amb la qual van obtenir dos primers Premis Europa Nostra (en 2003 i en 2011) i una Medalla Europa Nostra (en 2008), i el Primer Premi Internacional Domus Restaure i Conservazione 2011, per la restauració de la Torre Bofilla, a Bétera (València), treball pel qual també van obtenir un esment especial en els Premis Europa Nostra 2013, en la categoria de conservació del patrimoni.


Així mateix, quant a la seua labor divulgativa, van ser guardonats en 2013, en la primera edició del Premi Europeu ADDIPA d'Intervenció del Patrimoni Arquitectònic, pel llibre Homo Faber. Arquitectura preindustrial del Racó d'Ademús, que recopila dotze anys d'intens treball, resultat dels tallers internacionals d'Arquitectura realitzats en aquesta comarca des de 1996 fins al 2008, en els quals han participat més de 200 estudiants de tot el món sota la direcció dels professors Vegas i Mileto.


En 2015, van ser finalistes en la II convocatòria d'aquests premis amb un altre treball divulgatiu, La restauració de la tàpia en la península ibèrica. Criteris, tècniques, resultats i perspectives, publicat conjuntament per les editorials TC Quaderns (Espanya) i Argumentum Edicions (Portugal).


El llibre, que és obra d'un gran nombre d'especialistes internacionals i que han coordinat els professors Mileto i Vegas, mostra els resultats d'un gran projecte de recerca en el qual han participat investigadors espanyols, francesos, italians i portuguesos.


Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv