- -
UPV
 

Quatre en ratlla!

Els professors de la UPV Camilla Mileto i Fernando Vegas, premiats a València, Brussel·les, Ottawa i Nova York

[ 27/10/2017 ]

Rebre guardons internacionals és, des de fa ja prou anys, una cosa habitual per a Camilla Mileto i Fernando Vegas, professors de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ETSA) i investigadors de l'Institut de Restauració del Patrimoni de la Universitat Politècnica de València (IRP-UPV). No obstant açò, el seu èxit durant el present 2017 està aconseguit cotes extremadament difícils d'igualar.

No en va, en només uns mesos, tots dos han rebut quatre premis de reconegut prestigi -tres per obra realitzada i una quarta en l'àmbit de la recerca- concedits en llocs tan dispars com València, Brussel·les (Bèlgica), Ottawa (Canadà) i Nova York (Estats Units).

De la urbanització amb jardins a la restauració de ponts, passant per la creació de panteons

Concretament, Mileto i Vegas han rebut el Primer Premi del Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana 2017 a la Millor Urbanització pel Jardí de la Memòria (Vinaròs); un esment en el Philippe Rotthier 2017 European Prize per la seua restauració del Pont de Vilafranca, l'acte de lliurament del qual es va celebrar dissabte passat a Brussel·les; i han resultat vencedors de l'American Architecture Prize 2017, en la secció Miscellanous Architecture, pel Panteó Soriano-Manzanet de Vila-real (que no podran arreplegar aquesta nit a Nova York per trobar-se treballant en nous projectes a Xina).

A tot açò, cal sumar el Martin I. Weaver Award de l'APT (Associació Internacional per la Preservació i les seues Tècniques) al Millor Article de Restauració escrit a Estats Units i Canadà en 2016.

Una trajectòria excepcional


Mileto i Vegas són reconeguts especialistes en l'estudi de les tècniques constructives i de restauració de l'arquitectura de terra, àmbit en el qual han sigut guardonats en nombroses ocasions per les seues intervencions, com la rehabilitació d'un conjunt d'habitatges vernacles en el Racó d'Ademús (València), amb la qual van obtenir dos primers Premis Europa Nostra (en 2003 i en 2011) i una Medalla Europa Nostra (en 2008), i el Primer Premi Internacional Domus Restaure i Conservazione 2011, per la restauració de la Torre Bofilla, a Bétera (València), treball pel qual també van obtenir un esment especial en els Premis Europa Nostra 2013, en la categoria de conservació del patrimoni.


Així mateix, quant a la seua labor divulgativa, van ser guardonats en 2013, en la primera edició del Premi Europeu ADDIPA d'Intervenció del Patrimoni Arquitectònic, pel llibre Homo Faber. Arquitectura preindustrial del Racó d'Ademús, que recopila dotze anys d'intens treball, resultat dels tallers internacionals d'Arquitectura realitzats en aquesta comarca des de 1996 fins al 2008, en els quals han participat més de 200 estudiants de tot el món sota la direcció dels professors Vegas i Mileto.


En 2015, van ser finalistes en la II convocatòria d'aquests premis amb un altre treball divulgatiu, La restauració de la tàpia en la península ibèrica. Criteris, tècniques, resultats i perspectives, publicat conjuntament per les editorials TC Quaderns (Espanya) i Argumentum Edicions (Portugal).


El llibre, que és obra d'un gran nombre d'especialistes internacionals i que han coordinat els professors Mileto i Vegas, mostra els resultats d'un gran projecte de recerca en el qual han participat investigadors espanyols, francesos, italians i portuguesos.


Notícies destacades


Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300
Premis Goya 2018 Premis Goya 2018
Dos dels deu curts d'animació preseleccionats, 'The Neverending Wall' i 'Impromptu', produïts per la UPV
MiFID II MiFID II
La UPV, entre les sis úniques entitats espanyoles habilitades per la CMNV per a acreditar personal financer a partir del pròxim gener
Art total Art total
Cristina De Middel, llicenciada en Belles Arts per la UPV, Premi Nacional de Fotografia 2017
CoverWallet CoverWallet
Foundation Capital, que va apostar per Netflix, inverteix 15,7 milions en una empresa emergent de l'enginyer UPV Iñaki Berenguer
Avions en els quals no se sent el motor Avions en els quals no se sent el motor
Un nou sistema de control acústic distribuït permet crear zones de confort auditiu independentsEMAS upv