- -
UPV
 

Experimenta 2017

L'Escola d'Estiu UPV convierteix als més xicotets en enginys de la rebosteria, programadors de robots, impresors en 3D, etc.

[ 24/07/2017 ]

Convertir-se per unes hores en un enginy de la rebosteria, construir i programar petits robots, crear bosses màgiques isotèrmiques o originals llums de lava, imprimir clauers en 3D... Són només algunes de les propostes dels tallers Experimenta 2017, tercera edició de la iniciativa organitzada per l'Escola d'Estiu de la Universitat Politècnica de València (UPV) que, durant tot el mes de juliol, acosta infants i joves entre 3 i 14 anys d'edat al món de la ciència i la tecnologia.

Concretament, Experimenta-Escola d'Estiu UPV, que conclourà dijous que ve, 27 de juliol, inclou un total de 25 activitats adaptades a l'edat dels participants. D'aquesta manera, fins i tot els més xicotets -de 3 a 6 anys- estan fent ja els seus primers passos tecnològics donant vida a petites abelles (bee-bots) robotitzades. Dins del mateix àmbit, xavals entre 10 i 12 anys programen els seus propis robots per a realitzar diferents reptes de la forma més ràpida.


CuinambCiència


Una altra de les activitats estrella d'Experimenta 2017 és CuinambCiència, per la qual passen pràcticament tots els participants de l'Escola. En el marc d'aquesta acció, alguns laboratoris de la UPV s'han transformat aquests dies en improvisades cuines en les quals l'alumnat enforna innovadores magdalenes, aprèn a elaborar orxata o fa les seues pròpies roses (de panís), coulants o galetes de mantega.


D'altra banda, entre les novetats d'aquesta tercera edició, destaquen els tallers: Regar a l'inrevés, en el qual els alumnes creen testos penjants de material reciclat; Phototransfer, on aprenen tècniques artístiques com plasmar en un tauler de fusta la imatge o frase que trien, o Iogurejant, en el qual fan iogurts a partir de llet d'ovella i cabra extreta prèviament pels tècnics de la granja.


En aquest apartat, Francisco Mocholí, coordinador de la iniciativa, afig també "PetiExperimenta, en el qual, en laboratoris de diferents departaments de la UPV, es realitzen experiments com ara nebuloses, llums de lava, bosses isotèrmiques que en ser traspassades per llapis no es trenquen, boles d'hidrogel, etcètera".


L'alumnat més major, en un projecte europeu d'enginyeria civil


Juntament amb tot això, cal destacar que l'alumnat més major de l'Escola d'Estiu està participant en RISEN, un projecte europeu d'enginyeria civil en el qual s'enfronta al repte de construir un tren elèctric o magnètic que llisque sobre rails transportant queviures (arròs, aigua...) d'un punt a un altre.


"Aquests queviures i algunes peces imprescindibles per al muntatge del tren han de trobar-los al llarg de la UPV, a través d'una gimcana de pistes que realitzen prèviament a la construcció d'aquest", conclou Mocholí.


Més informació

Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv