- -
UPV
 

Entre els més eminents

L'Acadèmia de les Ciències francesa celebra el solemne acte de recepció com a associat d'Avel·lí Corma, "triat entre els savis més eminents del seu temps"

[ 11/07/2017 ]

Roald Amundsen, Niels Bohr, Henri Poincatré, Albert Einstein, Benjamin Franklin, Georges-Louis Leclerc (comte de Buffon), Gottfried Leibniz, Henri Becquerel, James Watt, Ernest Rutherford, Louis Pasteur, Carl von Linné, Antoine Lavoisier, Alexander von Humboldt, Michael Faraday, Leonhard Euler, René Descartes, Charles Darwin, Isaac Newton, Santiago Ramón y Cajal, Pierre-Simon Laplace, Friedrich Gauss... I, des de juny del 2017, Avel·lí Corma, l'investigador de l'Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre mixt de la Universitat Politècnica de València (UPV) i el Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC).


Tots ells tenen en comú el seu pas per l'Acadèmia de Ciències, la llegendària institució francesa creada en 1666 que "anima i protegeix l'esperit de la recerca, i contribueix al progrés de les ciències". L'Acadèmia va començar la seua marxa durant el regnat de Luis XIV sota el patrocini del primer ministre Jean-Baptiste Colbert i va ser la primera institució que va adoptar el sistema mètric decimal com a sistema universal.


En l'article 1 del seu reglament, es diu textualment: "la Acadèmia de les Ciències reuneix a savis francesos i associa a savis estrangers triats (els uns i els altres) entre els més eminents del seu temps". Per aquest motiu, Corma fou proposat, juntament amb altres 14 científics, com a membre estranger de l'Acadèmia el 17 de novembre del 2015, i ratificat per decret del president de la República de França el 22 de març del 2016.


Finalment, el 20 de juny del 2017 es va dur a terme la solemne cerimònia de recepció dels nous membres que s'incorporaven a la institució, un acte majestuós que se celebra a la imponent sala sota la cúpula de l'Institut de França. Allí, Avel·lí Corma va impartir la conferència 'Solid catalysts with well defined single-sites'.


Història en dos actes


No és l'únic reconeixement que li ha concedit la més important de les institucions científiques de França. Abans, al 2011, l'Acadèmia ja li havia atorgada la Gran Medalla en agraïment al seu treball, pioner en el seu camp, "que suposa una contribució excepcional a la resolució de problemes d'economia energètica i a la protecció del medi ambient".


La Gran Medalla, la més alta distinció que lliura l'Acadèmia de les Ciències de França, premia cada any des de la seua creació a un investigador que haja contribuït de manera decisiva al desenvolupament de la ciència, ja siga per l'originalitat de les seues idees, com pel seu impacte internacional. Avel·lí Corma és l'únic espanyol que l'ha aconseguida.Notícies destacades


Enginyeria Aeroespacial, la nota d'accés més alta Enginyeria Aeroespacial, la nota d'accés més alta
El 98,1% de les places oferides per la Universitat Politècnica de València per al curs 2017-2018, adjudicades
Modelització del comportament Modelització del comportament
La població amb un alt risc de suïcidi a Espanya es multiplicarà per 8 en un lustre
Generació Espontània en UPV TV Generació Espontània en UPV TV
"No estàs en classe veient com s'encaixa un caragol, baixes al taller i l'ajustes"
Experimenta 2017 Experimenta 2017
L'Escola d'Estiu UPV acosta la ciència als més xicotets
Projecte Cobiophad Projecte Cobiophad
Investigadors de la UPV desenvolupen un nou sistema eficient, ràpid, senzill i econòmic de detecció d'al·lèrgies
Desafiament Aporta 2017 Desafiament Aporta 2017
Els projectes de la UPV Sofcivics i LicitaLio, entre els seleccionats per Red.es
QS Top 50 Under 50 QS Top 50 Under 50
La Universitat Politècnica de València, entre les millors universitats del món amb menys de 50 anys de vidaEMAS upv