- -
UPV
 

LINK

La UPV participa en un projecte europeu per a impulsar l'excel·lència en la recerca biomèdica i el processament intel·ligent de dades mèdiques

[ 18/05/2017 ]
LINK

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través del grup d'Innovacions Tecnològiques per a la Salut i el Benestar (SABIEN) de l'Institut Universitari de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (ITACA), és un dels socis de LINK, un projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea que té com a principal objectiu impulsar l'excel·lència en la recerca biomèdica i el processament intel·ligent de dades mèdiques, a més de la col·laboració entre científics, metges i el sector empresarial, amb la finalitat de millorar la gestió i l'atenció als pacients afectats per malalties cardiovasculars.


Al voltant de la meitat de morts a Europa, provocades per patologies del cor


En l'actualitat, quasi la meitat de les defuncions que es produeixen a Europa deriven de patologies del cor, que són, a més, la principal causa de malaltia entre la població del citat continent.


No obstant això, l'auge de les tecnologies mòbils i dels dispositius de monitoratge d'ús personal connectats en núvol, proporciona informació de valor afegit que pot ser utilitzada a l'hora de dissenyar i adaptar tractaments mèdics.


El desafiament: aconseguir un tractament personalitzat per a cada pacient


"El principal desafiament del sector" -afirma Álvaro Martínez Romero, investigador del grup SABIEN-ITACA de la UPV- "és aconseguir un tractament personalitzat per a cada pacient, però encara queden molts reptes als quals respondre. Per això, és fonamental promoure la col·laboració entre tots els agents implicats i la recerca d'excel·lència, amb la informàtica computacional i el processament intel·ligent d'informació com a pilars clau".


Juntament amb la UPV, en LINK participen la Universitat de Coïmbra (Portugal) -coordinadora- i la Universitat Politècnica de Milà, institucions de referència europea en sistemes de salut de telemonitoratge, desenvolupament de nous dispositius mèdics, imatge mèdica i anàlisi de dades biològiques.


L'anàlisi de dades mitjançant tècniques de mineria de processos, labor de la UPV


En el projecte, la UPV promou l'anàlisi de dades mèdiques mitjançant tècniques de mineria de processos, un camp de recerca incipient que permet modelar i analitzar tractaments a partir d'un registre d'activitats realitzades per a poder identificar el tractament òptim per a cada pacient.


Vicente Traver, coordinador del grup SABIEN-ITACA de la UPV, explica que, "des de LINK, es potencia tant la formació de professionals com l'engegada de noves iniciatives de recerca i la transferència cap a la societat, sempre amb l'objectiu fonamental d'avançar cap al tractament personalitzat dels pacients".


En aquesta línia, la UPV va acollir recentment una trobada que va permetre conèixer els últims avanços del projecte, així com les tècniques més noves aplicades en l'àmbit de la salut personalitzada, principalment, en l'àmbit cardiovascular.


Notícies destacades


Neuromàrqueting Neuromàrqueting
Un equip d'investigadors de la UPV treballa en la creació de nous productes emocionals
Pablo Marín Pablo Marín
Un estudiant de doctorat UPV, triplement guardonat pel seu TFM: Beca UEECA, Premi 2K17 y Premi FEDNA
Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300
Premis Goya 2018 Premis Goya 2018
Dos dels deu curts d'animació preseleccionats, 'The Neverending Wall' i 'Impromptu', produïts per la UPV
MiFID II MiFID II
La UPV, entre les sis úniques entitats espanyoles habilitades per la CMNV per a acreditar personal financer a partir del pròxim gener
Art total Art total
Cristina De Middel, llicenciada en Belles Arts per la UPV, Premi Nacional de Fotografia 2017
Avions en els quals no se sent el motor Avions en els quals no se sent el motor
Un nou sistema de control acústic distribuït permet crear zones de confort auditiu independentsEMAS upv