- -
UPV
 

Suport empresarial

Istobal reforça la seua aposta per Hyperloop UPV de cara a la construcció del tren del futur, que permetrà viatjar a més d'1.100 km/h

[ 17/05/2017 ]
Suport empresarial

El rector de la Universitat Politècnica de València (UPV), Francisco Mora, i la consellera delegada d'Istobal, Yolanda Tomás, han signat un conveni per a renovar, per segon any consecutiu, el patrocini d'Istobal a l'equip Hyperloop UPV, grup d'estudiants del programa Generació Espontània UPV que actualment es troba desenvolupant un prototip de càpsula per a un revolucionari mitjà de transport de passatgers i mercaderies, mogut per energia 100% renovable, que permetrà viatjar a més d'1.100 km/h.


A través d'aquest acord, el grup valencià reforça la seua aposta pel talent d'aquests joves universitaris que estan construint, en col·laboració amb la Universitat de Purdue (Indiana), el prototip que posaran a prova, el pròxim mes d'agost, en la Hyperloop Pod Competition 2.


cal destacar, en aquest aspecte, que per a participar en aquesta segona fase del certamen organitzat per l'empresa aeroespacial nord-americana Space X, el seu projecte ha sigut seleccionat entre les propostes de 300 universitats.


Més empreses interessades


Juan Vicén Balaguer, cofundador d'Hyperloop UPV, assenyala que, actualment, "l'equip està acabant de definir la llista de patrocinadors per a la competició d'aquest estiu, per la qual cosa animem a les empreses interessades a recolzar-nos. Es tracta d'una gran oportunitat de participar en un projecte d'alt impacte, rebre molta visibilitat i posicionar-se en un nou mercat que va a donar molt que parlar".


Per la seua banda, Yolanda Tomás ha destacat "la importància de seguir recolzant el talent que es genera des de la universitat i apostar pel treball d'innovació i recerca d'aquests joves a través de projectes revolucionaris com aquest i uns altres que estem desenvolupant juntament amb estudiants de la UPV a través de la Càtedra Istobal".


En aquest sentit, Francisco Mora també ha recalcat "que el suport continuat d'Istobal és molt més que un simple aval econòmic. Suposa el respatler en ferm d'una empresa capdavantera amb presència a tot el món. L'aposta d'Istobal per Hyperloop UPV li aporta al projecte una altra dimensió, ja no és una aventura o un impossible, és una tecnologia que comença a fer-se realitat".


Hyperloop UPV, un dels més de 40 grups integrats en Generació Espontània


Hyperloop UPV, que va aconseguir els premis de Disseny de Concepte i Millor Subsistema de Propulsió en la primera SpaceX's Hyperloop Pod Competition Design Weekend de Texas (Estats Units) -certamen ideat per Elon Musk, fundador de Tesla i creador de Paypal- és un dels més de 40 grups integrats en la plataforma Generació Espontània, llançada des de la UPV per a ajudar als seus alumnes més competitius i amb major vocació internacional.


Sota aquest paraigua, la UPV desplega un programa d'un suport institucional a les associacions més actives amb l'objectiu que duguen a terme les seues activitats extracurriculares (participació en esdeveniments, competicions, concursos internacionals, programes de voluntariat, etc.) i animen amb el seu exemple a la resta d'estudiants.


Istobal: innovació, experiència i internacionalització


Situada a València, Istobal, per la seua banda, és l'empresa espanyola líder en el disseny, la fabricació i la comercialització de solucions per al llavat del vehicle. Nascuda en 1950, Istobal exporta avui els seus innovadors productes a més de 75 països, i treballa amb una àmplia xarxa de distribuïdors per tot el món.


No en va, compta amb 10 filials i tres plantes de fabricació i assemblatge final a Espanya, Estats Units i Brasil. Actualment, el 80% de la seua producció correspon a vendes internacionals.


Més informació

Notícies destacades


Segon triomf consecutiu Segon triomf consecutiu
La Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses, guanyadora del XXVII Trofeu UPV
Nou equip rectoral Nou equip rectoral
Coneix les 10 persones que acompanyaran Francisco Mora en la seua segona etapa al capdavant de la UPV
Varietat Hydra Varietat Hydra
L'IBMCP, centre mixt UPV-CSIC, descobreix un canvi en el genoma que produeix tomaques sense llavors
Miopatia del pectoral profund Miopatia del pectoral profund
Personal investigador de la UPV desenvolupa un nou sistema que detecta patologies en pollastres abans del procés de manufactura
Generació Espontània en UPV TV Generació Espontània en UPV TV
"Erasmus Student Network permet conèixer altres cultures i ajuda a crear llaços que duren molt de temps"
Caretta caretta Caretta caretta
5 tortugues marines, seguides via satèl·lit amb tecnologia UPV per a contribuir a la conservació de l'espècie
Lideratge internacional Lideratge internacional
L'ITQ, renovat com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa, rebrà un milió d'euros anuals durant els pròxims 4 anys
Sistemes criptogràfics optomecànics Sistemes criptogràfics optomecànics
La UPV, la ULL i l'ICN2 realitzen un estudi per augmentar la seguretat de les comunicacions òptiques a partir de la no-linealitat

EMAS upv