- -
UPV
 

Diàlegs sobre alimentació sostenible

30 institucions plantejaran, a la Universitat Politècnica de València, solucions per a aconseguir una alimentació sana i compromesa amb el territori

[ 12/04/2017 ]
Diàlegs sobre alimentació sostenible

Amb motiu del nomenament de València com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible l'any 2017, la Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà, els dies 20 i 21 d'abril, els Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles.


L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de València, constarà de tres conferències, tres debats i tres tallers, que tindran lloc a l'edifici Nexus (6G) i l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) del campus de Vera (València) de la UPV.


Alimentació i territori, governança dels sistemes alimentaris i polítiques nutricionals urbanes, els temes que s'hi tractaran


S'hi aplegaran representants de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO, sigles en anglès), empreses alimentàries, cooperatives, administracions locals, associacions universitàries europees i llatinoamericanes, i plataformes de defensa de l'alimentació responsable.


En total, 30 institucions, que analitzaran, al llarg de dos dies, qüestions com ara l'alimentació i el territori, la governança dels sistemes alimentaris, o les polítiques nutricionals a les ciutats.


Les conclusions es traslladaran a la Cimera d'Alcaldes dels dies 19-21 d'octubre


El propòsit d'aquests diàlegs és generar un espai crític i creatiu que definisca propostes i solucions, entaulant una comunicació directa amb els actors que prenen les decisions, a fi d'aconseguir una alimentació sana i compromesa amb el territori.


Les conclusions del simposi es traslladaran a la Cimera Anual d'Alcaldes de les Ciutats del Pacte de Milà, que enguany tindrà lloc a València del 19 al 21 d'octubre. El Pacte de Milà és una plataforma liderada per la FAO i integrada per 138 ciutats del món, que té com a objectiu principal garantir a tots els seus habitants menjar sa i accessible.


Visites a les Sitges de Burjassot, la XXIX Mostra de Vins, Caves i Licors i la XVII Mostra d'Aliments Tradicionals de la Comunitat Valenciana


El programa de l'esdeveniment es complementarà amb una sèrie d'activitats complementàries que inclouran la visita, el dimecres 19 d'abril, a les Sitges de Burjassot -destinades a assegurar l'aprovisionament de blat a la ciutat de València, construïdes al segle XVI i monument artístic nacional des del 1982-, i el divendres 21, a la XXIX Mostra de Vins, Caves i Licors i la XVII Mostra d'Aliments Tradicionals de la Comunitat Valenciana.


Més informació
Notícia en UPV TV

Notícies destacades


Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300
Premis Goya 2018 Premis Goya 2018
Dos dels deu curts d'animació preseleccionats, 'The Neverending Wall' i 'Impromptu', produïts per la UPV
MiFID II MiFID II
La UPV, entre les sis úniques entitats espanyoles habilitades per la CMNV per a acreditar personal financer a partir del pròxim gener
Art total Art total
Cristina De Middel, llicenciada en Belles Arts per la UPV, Premi Nacional de Fotografia 2017
Quatre en ratlla! Quatre en ratlla!
Els professors de la UPV Camilla Mileto i Fernando Vegas, premiats a València, Brussel·les, Ottawa i Nova York
CoverWallet CoverWallet
Foundation Capital, que va apostar per Netflix, inverteix 15,7 milions en una empresa emergent de l'enginyer UPV Iñaki Berenguer
Avions en els quals no se sent el motor Avions en els quals no se sent el motor
Un nou sistema de control acústic distribuït permet crear zones de confort auditiu independents



EMAS upv