- -
UPV
 

Diàlegs sobre alimentació sostenible

30 institucions plantejaran, a la Universitat Politècnica de València, solucions per a aconseguir una alimentació sana i compromesa amb el territori

[ 12/04/2017 ]
Diàlegs sobre alimentació sostenible

Amb motiu del nomenament de València com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible l'any 2017, la Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà, els dies 20 i 21 d'abril, els Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles.


L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de València, constarà de tres conferències, tres debats i tres tallers, que tindran lloc a l'edifici Nexus (6G) i l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) del campus de Vera (València) de la UPV.


Alimentació i territori, governança dels sistemes alimentaris i polítiques nutricionals urbanes, els temes que s'hi tractaran


S'hi aplegaran representants de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO, sigles en anglès), empreses alimentàries, cooperatives, administracions locals, associacions universitàries europees i llatinoamericanes, i plataformes de defensa de l'alimentació responsable.


En total, 30 institucions, que analitzaran, al llarg de dos dies, qüestions com ara l'alimentació i el territori, la governança dels sistemes alimentaris, o les polítiques nutricionals a les ciutats.


Les conclusions es traslladaran a la Cimera d'Alcaldes dels dies 19-21 d'octubre


El propòsit d'aquests diàlegs és generar un espai crític i creatiu que definisca propostes i solucions, entaulant una comunicació directa amb els actors que prenen les decisions, a fi d'aconseguir una alimentació sana i compromesa amb el territori.


Les conclusions del simposi es traslladaran a la Cimera Anual d'Alcaldes de les Ciutats del Pacte de Milà, que enguany tindrà lloc a València del 19 al 21 d'octubre. El Pacte de Milà és una plataforma liderada per la FAO i integrada per 138 ciutats del món, que té com a objectiu principal garantir a tots els seus habitants menjar sa i accessible.


Visites a les Sitges de Burjassot, la XXIX Mostra de Vins, Caves i Licors i la XVII Mostra d'Aliments Tradicionals de la Comunitat Valenciana


El programa de l'esdeveniment es complementarà amb una sèrie d'activitats complementàries que inclouran la visita, el dimecres 19 d'abril, a les Sitges de Burjassot -destinades a assegurar l'aprovisionament de blat a la ciutat de València, construïdes al segle XVI i monument artístic nacional des del 1982-, i el divendres 21, a la XXIX Mostra de Vins, Caves i Licors i la XVII Mostra d'Aliments Tradicionals de la Comunitat Valenciana.


Més informació
Notícia en UPV TV

Notícies destacades


Varietat Hydra Varietat Hydra
L'IBMCP, centre mixt UPV-CSIC, descobreix un canvi en el genoma que produeix tomaques sense llavors
Atlantic II Atlantic II
Hyperloop UPV aconsegueix un acord transatlàntic i comença a construir el prototip del tren del futur
Lideratge internacional Lideratge internacional
L'ITQ, renovat com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa, rebrà un milió d'euros anuals durant els pròxims 4 anys
Detecció d'èxtasi Detecció d'èxtasi
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou sistema senzill, fiable, ràpid, selectiu i de baix cost
WOOL4BUILD WOOL4BUILD
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou aïllant acústic de grans prestacions a partir de llana d'ovella
4.135 euros per a Valencia Acull 4.135 euros per a Valencia Acull
La UPV lliura a l'ONG València Acull els diners recaptats per la campanya "En Acció 2" i els mercats solidaris
Times Higher Education Times Higher Education
El prestigiós rànquing elaborat per THE situa un any més la UPV entre les 150 millors universitats joves del món

EMAS upv