- -
UPV
 

Diàlegs sobre alimentació sostenible

30 institucions plantejaran, a la Universitat Politècnica de València, solucions per a aconseguir una alimentació sana i compromesa amb el territori

[ 12/04/2017 ]
Diàlegs sobre alimentació sostenible

Amb motiu del nomenament de València com a Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible l'any 2017, la Universitat Politècnica de València (UPV) acollirà, els dies 20 i 21 d'abril, els Diàlegs sobre Nutrició i Sistemes Alimentaris Sostenibles.


L'esdeveniment, organitzat per l'Ajuntament de València, constarà de tres conferències, tres debats i tres tallers, que tindran lloc a l'edifici Nexus (6G) i l'Escola Tècnica d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN) del campus de Vera (València) de la UPV.


Alimentació i territori, governança dels sistemes alimentaris i polítiques nutricionals urbanes, els temes que s'hi tractaran


S'hi aplegaran representants de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO, sigles en anglès), empreses alimentàries, cooperatives, administracions locals, associacions universitàries europees i llatinoamericanes, i plataformes de defensa de l'alimentació responsable.


En total, 30 institucions, que analitzaran, al llarg de dos dies, qüestions com ara l'alimentació i el territori, la governança dels sistemes alimentaris, o les polítiques nutricionals a les ciutats.


Les conclusions es traslladaran a la Cimera d'Alcaldes dels dies 19-21 d'octubre


El propòsit d'aquests diàlegs és generar un espai crític i creatiu que definisca propostes i solucions, entaulant una comunicació directa amb els actors que prenen les decisions, a fi d'aconseguir una alimentació sana i compromesa amb el territori.


Les conclusions del simposi es traslladaran a la Cimera Anual d'Alcaldes de les Ciutats del Pacte de Milà, que enguany tindrà lloc a València del 19 al 21 d'octubre. El Pacte de Milà és una plataforma liderada per la FAO i integrada per 138 ciutats del món, que té com a objectiu principal garantir a tots els seus habitants menjar sa i accessible.


Visites a les Sitges de Burjassot, la XXIX Mostra de Vins, Caves i Licors i la XVII Mostra d'Aliments Tradicionals de la Comunitat Valenciana


El programa de l'esdeveniment es complementarà amb una sèrie d'activitats complementàries que inclouran la visita, el dimecres 19 d'abril, a les Sitges de Burjassot -destinades a assegurar l'aprovisionament de blat a la ciutat de València, construïdes al segle XVI i monument artístic nacional des del 1982-, i el divendres 21, a la XXIX Mostra de Vins, Caves i Licors i la XVII Mostra d'Aliments Tradicionals de la Comunitat Valenciana.


Més informació
Notícia en UPV TV

Notícies destacades


Enginyeria Aeroespacial, la nota d'accés més alta Enginyeria Aeroespacial, la nota d'accés més alta
El 98,1% de les places oferides per la Universitat Politècnica de València per al curs 2017-2018, adjudicades
Modelització del comportament Modelització del comportament
La població amb un alt risc de suïcidi a Espanya es multiplicarà per 8 en un lustre
Generació Espontània en UPV TV Generació Espontània en UPV TV
"No estàs en classe veient com s'encaixa un caragol, baixes al taller i l'ajustes"
Experimenta 2017 Experimenta 2017
L'Escola d'Estiu UPV acosta la ciència als més xicotets
Projecte Cobiophad Projecte Cobiophad
Investigadors de la UPV desenvolupen un nou sistema eficient, ràpid, senzill i econòmic de detecció d'al·lèrgies
Desafiament Aporta 2017 Desafiament Aporta 2017
Els projectes de la UPV Sofcivics i LicitaLio, entre els seleccionats per Red.es
QS Top 50 Under 50 QS Top 50 Under 50
La Universitat Politècnica de València, entre les millors universitats del món amb menys de 50 anys de vida
Entre els més eminents Entre els més eminents
L'Acadèmia de les Ciències celebra el solemne acte de recepció d'Avel·lí Corma com a associatEMAS upv