- -
UPV
 

Caretta caretta

5 tortugues marines retornades al mar seran seguides via satèl·lit amb tecnologia UPV per a contribuir a la conservació de l'espècie

[ 12/04/2017 ]
Caretta caretta

Cinc exemplars de Caretta caretta (tortuga careta o tortuga babaua) recuperats els últims mesos a l'ARCA de la Mar de l'Oceanogràfic -centre d'atenció d'animals marins rescatats per la Xarxa d'Encallaments de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Universitat de València i la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural- han sigut retornats al mar a la platja de Gandia. Les cinc tortugues duen ara incorporat un dispositiu de seguiment via satèl·lit que permetrà als científics obtenir informació per a contribuir a la conservació de l'espècie, actualment en perill d'extinció.


Els xips han sigut col·locats per experts de la Fundació Oceanogràfic i la Universitat Politècnica de València (UPV) liderats per Eduardo Belda, membre de l'Institut de Recerca per a la Gestió Integrada de Zones Costaneres (IGIC) del campus de Gandia de la UPV.


L'experiència de 2015: seguint la Tortuga Lola


Belda, que té una àmplia experiència en el marcatge d'espècies en perill d'extinció, va fer, junt amb el seu equip, la seua primera prova oficial de seguiment d'una tortuga babaua al març de 2015.


Els desplaçaments de l'exemplar, batejat com a Tortuga Lola, van poder seguir-se per Twitter (amb l'etiqueta #TortugaLola) i a través del web UPV Gandia Ciència. Des de llavors, Belda i el seu equip han fet millores en el sistema i han marcat diversos exemplars retornats a la mar.


Xarrada educativa prèvia


Abans de tornar a la mar els exemplars, el Departament d'Educació de l'Oceanogràfic ha dut a terme una xarrada educativa per al públic general sobre les amenaces que afecten les tortugues i la conservació de la mar al punt d'alliberament, basada en demostracions científiques realitzades pel mateix Belda i Isabel Pérez-Arjona, investigadora pertanyent també al campus de Gandia de la UPV.


Notícies destacades


Varietat Hydra Varietat Hydra
L'IBMCP, centre mixt UPV-CSIC, descobreix un canvi en el genoma que produeix tomaques sense llavors
Atlantic II Atlantic II
Hyperloop UPV aconsegueix un acord transatlàntic i comença a construir el prototip del tren del futur
Lideratge internacional Lideratge internacional
L'ITQ, renovat com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa, rebrà un milió d'euros anuals durant els pròxims 4 anys
Detecció d'èxtasi Detecció d'èxtasi
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou sistema senzill, fiable, ràpid, selectiu i de baix cost
WOOL4BUILD WOOL4BUILD
La UPV participa en el desenvolupament d'un nou aïllant acústic de grans prestacions a partir de llana d'ovella
4.135 euros per a Valencia Acull 4.135 euros per a Valencia Acull
La UPV lliura a l'ONG València Acull els diners recaptats per la campanya "En Acció 2" i els mercats solidaris
Times Higher Education Times Higher Education
El prestigiós rànquing elaborat per THE situa un any més la UPV entre les 150 millors universitats joves del món

EMAS upv