- -
UPV
 

Dia Europeu de les Llengües

La UPV et convida a la Benvinguda del Voluntariat Lingüístic i a participar en el concurs de doblatge multilingüe i per xarxes socials a l'activitat: "140 caràcters pel Dia Europeu de les Llengües"

[ 13/09/2016 ]
Dia Europeu de les Llengües

El 22 i el 26 de setembre el Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL) de la UPV celebrarà el Dia Europeu de les Llengües, amb un concurs de doblatge multilingüe -juntament amb la Benvinguda del Voluntariat Lingüístic UPV- i l'activitat participativa "140 caràcters pel Dia Europeu de les Llengües".


Aquestes activitats són algunes de les moltes previstes i registrades en la pàgina del Dia Europeu de les Llengües (http://edl.ecml.at), del Consell d'Europa, per tal de promoure el multilingüisme a Europa, que tradicionalment se celebra el 26 de setembre.


22 de setembre, 12.30 h, Àgora: concurs de doblatge multilingüe i Benvinguda del Voluntariat Lingüístic


El proper dijous 22 de setembre, de 12.30 a 15 h, a l'Àgora de la UPV, tindrà lloc la Benvinguda del Voluntariat Lingüístic per al curs 2016-2017, juntament amb la celebració del Dia Europeu de les Llengües.


La benvinguda consistirà en una pràctica de doblatge i un concurs de doblatge multilingüe per equips, en diverses llengües (valencià, castellà, anglès i francès), amanit amb un tast gastronòmic i la realització d'un programa de ràdio experimental del Voluntariat Lingüístic.


Es tracta d'una pràctica interactiva, dinàmica i desinhibidora, amb l'objectiu d'adequar la paraula a l'expressió i els gestos dels personatges i practicar la locució estàndard en mitjans radiofònics. Per a la pràctica hi ha diversos textos en les quatres llengües esmentades. I per al concurs s'utilitzarà un text extret de Language of the enemy (basada en Romeu i Julieta, de William Shakespeare, i adaptada a la realitat d'Israel i Palestina).


L'equip guanyador rebrà com a obsequi entrades per a assistir als concerts del Festivern 2016 a Tavernes de la Valldigna i gaudir d'aquesta trobada que s'ha consolidat com el més important de quants se celebren els últims dies de l'any i un dels principals festivals per als grups que ofereixen música en valencià


L'acte de la benvinguda estarà conduït per Francesc Fenollosa i Ten, amb la col·laboració dels voluntaris lingüístics. Fenollosa és actor, doblador i director de doblatge. És conegut per la veu del Geni Tortuga en la mítica sèrie d'animació Bola de Drac i ha dirigit doblatges de pel·lícules com Els pardals, Psicosi o Marnie, de Hitchcock.


Per a participar és necessari inscriure's abans del 20 de setembre en l'enllaç que figura a peu de pàgina. Les places són limitades. A més els estudiants interessats a formar part del Voluntariat Lingüístic de la UPV poden inscriure's per mitjà del formulari d'inscripció -que està vigent durant tot el curs acadèmic- per a participar en altres activitats i col·laborar en la promoció del valencià a la Universitat


Amb l'acte del 22 de setembre, s'inicien les activitats previstes per al curs 2016-2017 del Voluntariat Lingüístic de la UPV, un programa per a impulsar la participació dels estudiants universitaris en la promoció de l'ús del valencià i del plurilingüisme en l'àmbit universitari.


Més informació

Notícies destacades


ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món
ABET, EUR-ACE o Euro-Inf ABET, EUR-ACE o Euro-Inf
37 títols impartits per la Universitat Politècnica de València han rebut l'acreditació internacional de qualitat
Top 5 a Europa Top 5 a Europa
La UPV rebrà prop de 2000 alumnes d'intercanvi durant el curs 2018-19
Be More 3D Be More 3D
L'empresa emergent de la UPV presenta la primera casa d'Espanya construïda in situ amb una impressora 3D
QS World University Ranking QS World University Ranking
La UPV obté la millor classificació de la seua història en un dels tres indicadors universitaris més prestigiosos del món
Cursos massius oberts online Cursos massius oberts online
La UPV, primera universitat de parla hispana a superar el milions d'inscripcions en edX

EMAS upv