- -
UPV
 

Dia Europeu de les Llengües

La UPV et convida a la Benvinguda del Voluntariat Lingüístic i a participar en el concurs de doblatge multilingüe i per xarxes socials a l'activitat: "140 caràcters pel Dia Europeu de les Llengües"

[ 13/09/2016 ]
Dia Europeu de les Llengües

El 22 i el 26 de setembre el Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL) de la UPV celebrarà el Dia Europeu de les Llengües, amb un concurs de doblatge multilingüe -juntament amb la Benvinguda del Voluntariat Lingüístic UPV- i l'activitat participativa "140 caràcters pel Dia Europeu de les Llengües".


Aquestes activitats són algunes de les moltes previstes i registrades en la pàgina del Dia Europeu de les Llengües (http://edl.ecml.at), del Consell d'Europa, per tal de promoure el multilingüisme a Europa, que tradicionalment se celebra el 26 de setembre.


22 de setembre, 12.30 h, Àgora: concurs de doblatge multilingüe i Benvinguda del Voluntariat Lingüístic


El proper dijous 22 de setembre, de 12.30 a 15 h, a l'Àgora de la UPV, tindrà lloc la Benvinguda del Voluntariat Lingüístic per al curs 2016-2017, juntament amb la celebració del Dia Europeu de les Llengües.


La benvinguda consistirà en una pràctica de doblatge i un concurs de doblatge multilingüe per equips, en diverses llengües (valencià, castellà, anglès i francès), amanit amb un tast gastronòmic i la realització d'un programa de ràdio experimental del Voluntariat Lingüístic.


Es tracta d'una pràctica interactiva, dinàmica i desinhibidora, amb l'objectiu d'adequar la paraula a l'expressió i els gestos dels personatges i practicar la locució estàndard en mitjans radiofònics. Per a la pràctica hi ha diversos textos en les quatres llengües esmentades. I per al concurs s'utilitzarà un text extret de Language of the enemy (basada en Romeu i Julieta, de William Shakespeare, i adaptada a la realitat d'Israel i Palestina).


L'equip guanyador rebrà com a obsequi entrades per a assistir als concerts del Festivern 2016 a Tavernes de la Valldigna i gaudir d'aquesta trobada que s'ha consolidat com el més important de quants se celebren els últims dies de l'any i un dels principals festivals per als grups que ofereixen música en valencià


L'acte de la benvinguda estarà conduït per Francesc Fenollosa i Ten, amb la col·laboració dels voluntaris lingüístics. Fenollosa és actor, doblador i director de doblatge. És conegut per la veu del Geni Tortuga en la mítica sèrie d'animació Bola de Drac i ha dirigit doblatges de pel·lícules com Els pardals, Psicosi o Marnie, de Hitchcock.


Per a participar és necessari inscriure's abans del 20 de setembre en l'enllaç que figura a peu de pàgina. Les places són limitades. A més els estudiants interessats a formar part del Voluntariat Lingüístic de la UPV poden inscriure's per mitjà del formulari d'inscripció -que està vigent durant tot el curs acadèmic- per a participar en altres activitats i col·laborar en la promoció del valencià a la Universitat


Amb l'acte del 22 de setembre, s'inicien les activitats previstes per al curs 2016-2017 del Voluntariat Lingüístic de la UPV, un programa per a impulsar la participació dels estudiants universitaris en la promoció de l'ús del valencià i del plurilingüisme en l'àmbit universitari.


Més informació

Notícies destacades


Projecte AiRT Projecte AiRT
Investigadors europeus liderats per la UPV dissenyen un dron especialment creat per a la indústria creativa
Smart Seismic Concrete Connection Smart Seismic Concrete Connection
La UPV dissenya un nou element constructiu que millora la protecció d'edificis i ponts davant de terratrèmols
QS World University Rankings QS World University Rankings
La UPV, entre les 100 millors universitats del món en Agricultura i Ciències Forestals, i en el top 150 en quatre disciplines més
Top 5 mundial en MOOC Top 5 mundial en MOOC
La Universitat Politècnica de València i la plataforma edX, impulsada pel MIT i Harvard, renoven la seua col·laboració
Valentia, ja entre els 20 millors del món Valentia, ja entre els 20 millors del món
Hyperloop UPV, classificat de nou per a la Hyperloop Pod Competition III
ArkxSite ArkxSite
Sergio Llobregat i Joan Maravilla, alumnes de la UPV, obtenen una menció d'honor en el certamen internacional d'idees arquitectòniquesEMAS upv