- -
UPV
 

Dia Europeu de les Llengües

La UPV et convida a la Benvinguda del Voluntariat Lingüístic i a participar en el concurs de doblatge multilingüe i per xarxes socials a l'activitat: "140 caràcters pel Dia Europeu de les Llengües"

[ 13/09/2016 ]
Dia Europeu de les Llengües

El 22 i el 26 de setembre el Servei de Promoció i Normalització Lingüística (SPNL) de la UPV celebrarà el Dia Europeu de les Llengües, amb un concurs de doblatge multilingüe -juntament amb la Benvinguda del Voluntariat Lingüístic UPV- i l'activitat participativa "140 caràcters pel Dia Europeu de les Llengües".


Aquestes activitats són algunes de les moltes previstes i registrades en la pàgina del Dia Europeu de les Llengües (http://edl.ecml.at), del Consell d'Europa, per tal de promoure el multilingüisme a Europa, que tradicionalment se celebra el 26 de setembre.


22 de setembre, 12.30 h, Àgora: concurs de doblatge multilingüe i Benvinguda del Voluntariat Lingüístic


El proper dijous 22 de setembre, de 12.30 a 15 h, a l'Àgora de la UPV, tindrà lloc la Benvinguda del Voluntariat Lingüístic per al curs 2016-2017, juntament amb la celebració del Dia Europeu de les Llengües.


La benvinguda consistirà en una pràctica de doblatge i un concurs de doblatge multilingüe per equips, en diverses llengües (valencià, castellà, anglès i francès), amanit amb un tast gastronòmic i la realització d'un programa de ràdio experimental del Voluntariat Lingüístic.


Es tracta d'una pràctica interactiva, dinàmica i desinhibidora, amb l'objectiu d'adequar la paraula a l'expressió i els gestos dels personatges i practicar la locució estàndard en mitjans radiofònics. Per a la pràctica hi ha diversos textos en les quatres llengües esmentades. I per al concurs s'utilitzarà un text extret de Language of the enemy (basada en Romeu i Julieta, de William Shakespeare, i adaptada a la realitat d'Israel i Palestina).


L'equip guanyador rebrà com a obsequi entrades per a assistir als concerts del Festivern 2016 a Tavernes de la Valldigna i gaudir d'aquesta trobada que s'ha consolidat com el més important de quants se celebren els últims dies de l'any i un dels principals festivals per als grups que ofereixen música en valencià


L'acte de la benvinguda estarà conduït per Francesc Fenollosa i Ten, amb la col·laboració dels voluntaris lingüístics. Fenollosa és actor, doblador i director de doblatge. És conegut per la veu del Geni Tortuga en la mítica sèrie d'animació Bola de Drac i ha dirigit doblatges de pel·lícules com Els pardals, Psicosi o Marnie, de Hitchcock.


Per a participar és necessari inscriure's abans del 20 de setembre en l'enllaç que figura a peu de pàgina. Les places són limitades. A més els estudiants interessats a formar part del Voluntariat Lingüístic de la UPV poden inscriure's per mitjà del formulari d'inscripció -que està vigent durant tot el curs acadèmic- per a participar en altres activitats i col·laborar en la promoció del valencià a la Universitat


Amb l'acte del 22 de setembre, s'inicien les activitats previstes per al curs 2016-2017 del Voluntariat Lingüístic de la UPV, un programa per a impulsar la participació dels estudiants universitaris en la promoció de l'ús del valencià i del plurilingüisme en l'àmbit universitari.


Més informació

Notícies destacades


Junction 2018 Junction 2018
Un equip de Makers UPV s'imposa en la categoria Future Cities de la hackató més gran d'Europa amb GuideMe
A la caça de talent UPV A la caça de talent UPV
Iñaki Berenguer inaugura en StartUPV la quarta seu de Coverwallet, el projecte amb el qual ha reinventat el sector de les assegurances per a pimes
Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018 Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies 2018
Ramón Martínez Máñez, catedràtic de la UPV i director de l'IDM, rep el guardó de mans del rei Felip VI
Guanyadora absoluta i 5 premis especials Guanyadora absoluta i 5 premis especials
La UPV arrasa en iGEM 2018, la competició de biologia sintètica més important del planeta
Per la seua obra 'Estamos todas bien' Per la seua obra 'Estamos todas bien'
La valenciana Ana Penyas, diplomada per l'ETSED i graduada en Belles Arts per la UPV, guardonada amb el Premi Nacional del Còmic
ARWU 2018 ARWU 2018
La UPV, millor politècnica d'Espanya segons l'indicador d'universitats més prestigiós del món

EMAS upv