- -
UPV
 

PoliApps

La UPV llança la seua botiga d'aplicacions mòbils gratuïtes per a facilitar la vida universitària de diferents tipus d'usuaris

[ 18/04/2016 ]
PoliApps

La Universitat Politècnica de València (UPV) presenta PoliApps, una idea pionera dins de l'àmbit universitari espanyol consistent en el llançament d'una tenda d'aplicacions mòbils gratuïtes capaces de respondre a les necessitats de diferents perfils d'usuaris.


PoliApps (apps.upv.es), a la qual és possible accedir directament des de l'enllaç situat a peu de pàgina, es pot utilitzar tant des de l'ordinador com a través de tauletes i mòbils (està habilitada per als dos principals sistemes operatius en l'actualitat: iOS i Android).


Múltiples app en lloc d'una única gran a la recerca d'una major utilitat


Jaime Busquets, director de Sistemes i Xarxes de la UPV, explica que PoliApps "sorgeix com a conseqüència d'un procés d'innovació oberta que estem duent a terme a la UPV per a ser capaços de moure'ns millor en un món tan canviant".


"Una de les idees que ha anat superant fases dins d'aquest procés", prossegueix Busquets, "ha sigut la de tenir una tenda d'apps pròpia de la UPV. No fer una app cada vegada més gran, sinó dividir-la. D'aquesta manera, s'evita haver de canviar-la sencera cada vegada que siga necessari dur a terme una modificació. A més, la UPV integra una comunitat molt diversa, amb diferents necessitats, per la qual cosa sembla raonable que discriminem en virtut de cada tipus d'usuari".


Permet conèixer des de notes o places de pàrquing disponibles fins als menús dels menjadors i les cafeteries del campus


Nascuda amb l'objectiu de facilitar la vida universitària tant als membres de la comunitat universitària de la UPV -alumnat, professorat, personal de serveis, personal investigador, etc.- com als visitants externs, les diferents aplicacions permeten a la persona usuària accedir a informació sobre qualificacions, places de pàrquing disponibles, menús de menjadors, cafeteries del campus, etc.


"La col·lecció inicial d'aplicacions disponibles és molt senzilla", indica el director de Sistemes i Xarxes de la UPV, "i ens permetrà verificar-ne l'eficàcia. Cada usuari s'instal·larà les que li siguen de més utilitat, se les desinstal·larà, en suggerirà millores. Tot això ens permetrà evolucionar".


En un futur, podria obrir-se a app no desenvolupades per l'equip intern de la UPV


No en va, la UPV no pretén fer de PoliApps un sistema tancat, sinó viu, canviant, capaç d'explorar processos de millora contínua que, en un futur, podrien sorgir de desenvolupadors externs, tal com afirma Busquets: "La tenda, en un moment determinat, pot estar oberta a aplicacions que no estiguen desenvolupades pel mateix equip intern de la UPV".


Més informació
Notícia UPV TV

Notícies destacades


Enginyeria Aeroespacial, la nota d'accés més alta Enginyeria Aeroespacial, la nota d'accés més alta
El 98,1% de les places oferides per la Universitat Politècnica de València per al curs 2017-2018, adjudicades
Modelització del comportament Modelització del comportament
La població amb un alt risc de suïcidi a Espanya es multiplicarà per 8 en un lustre
Generació Espontània en UPV TV Generació Espontània en UPV TV
"No estàs en classe veient com s'encaixa un caragol, baixes al taller i l'ajustes"
Experimenta 2017 Experimenta 2017
L'Escola d'Estiu UPV acosta la ciència als més xicotets
Projecte Cobiophad Projecte Cobiophad
Investigadors de la UPV desenvolupen un nou sistema eficient, ràpid, senzill i econòmic de detecció d'al·lèrgies
Desafiament Aporta 2017 Desafiament Aporta 2017
Els projectes de la UPV Sofcivics i LicitaLio, entre els seleccionats per Red.es
QS Top 50 Under 50 QS Top 50 Under 50
La Universitat Politècnica de València, entre les millors universitats del món amb menys de 50 anys de vida
Entre els més eminents Entre els més eminents
L'Acadèmia de les Ciències celebra el solemne acte de recepció d'Avel·lí Corma com a associatEMAS upv