- -
UPV
 

PoliApps

La UPV llança la seua botiga d'aplicacions mòbils gratuïtes per a facilitar la vida universitària de diferents tipus d'usuaris

[ 18/04/2016 ]
PoliApps

La Universitat Politècnica de València (UPV) presenta PoliApps, una idea pionera dins de l'àmbit universitari espanyol consistent en el llançament d'una tenda d'aplicacions mòbils gratuïtes capaces de respondre a les necessitats de diferents perfils d'usuaris.


PoliApps (apps.upv.es), a la qual és possible accedir directament des de l'enllaç situat a peu de pàgina, es pot utilitzar tant des de l'ordinador com a través de tauletes i mòbils (està habilitada per als dos principals sistemes operatius en l'actualitat: iOS i Android).


Múltiples app en lloc d'una única gran a la recerca d'una major utilitat


Jaime Busquets, director de Sistemes i Xarxes de la UPV, explica que PoliApps "sorgeix com a conseqüència d'un procés d'innovació oberta que estem duent a terme a la UPV per a ser capaços de moure'ns millor en un món tan canviant".


"Una de les idees que ha anat superant fases dins d'aquest procés", prossegueix Busquets, "ha sigut la de tenir una tenda d'apps pròpia de la UPV. No fer una app cada vegada més gran, sinó dividir-la. D'aquesta manera, s'evita haver de canviar-la sencera cada vegada que siga necessari dur a terme una modificació. A més, la UPV integra una comunitat molt diversa, amb diferents necessitats, per la qual cosa sembla raonable que discriminem en virtut de cada tipus d'usuari".


Permet conèixer des de notes o places de pàrquing disponibles fins als menús dels menjadors i les cafeteries del campus


Nascuda amb l'objectiu de facilitar la vida universitària tant als membres de la comunitat universitària de la UPV -alumnat, professorat, personal de serveis, personal investigador, etc.- com als visitants externs, les diferents aplicacions permeten a la persona usuària accedir a informació sobre qualificacions, places de pàrquing disponibles, menús de menjadors, cafeteries del campus, etc.


"La col·lecció inicial d'aplicacions disponibles és molt senzilla", indica el director de Sistemes i Xarxes de la UPV, "i ens permetrà verificar-ne l'eficàcia. Cada usuari s'instal·larà les que li siguen de més utilitat, se les desinstal·larà, en suggerirà millores. Tot això ens permetrà evolucionar".


En un futur, podria obrir-se a app no desenvolupades per l'equip intern de la UPV


No en va, la UPV no pretén fer de PoliApps un sistema tancat, sinó viu, canviant, capaç d'explorar processos de millora contínua que, en un futur, podrien sorgir de desenvolupadors externs, tal com afirma Busquets: "La tenda, en un moment determinat, pot estar oberta a aplicacions que no estiguen desenvolupades pel mateix equip intern de la UPV".


Més informació
Notícia UPV TV

Notícies destacades


CRISPS en biomedicina CRISPS en biomedicina
Lluís Montoliu, pioner en la utilització de cromosomes artificials en ratolins transgènics, impartirà un seminari a la UPV
Olimpíada de Física Olimpíada de Física
La UPV i la UV formen l'equip valencià de set estudiants de batxillerat que participaran a l'abril en la fase final
Retorn del sentiment Retorn del sentiment
L'exposició "RDS 5.0" acull, fins al final de març, 40 obres artesanals realitzades per alumnes de la UPV
Implants intel·ligents Implants intel·ligents
La UPV, la UCM i el CIBER-BBN ideen un nou sistema per a augmentar l'efectivitat del tractament d'infeccions i tumors ossis
Història de la restauració Història de la restauració
Una obra prologada per Colalucci i amb 21 autors recull tota la intervenció duta a terme a l'església de Sant Nicolau
Club de Trobada Manuel Broseta Club de Trobada Manuel Broseta
Avel·lí Corma imparteix la conferencia "Tecnologies per a canviar l'actual model energètic" (dimarts 28, 20 h)
Mural al Berklee Mural al Berklee
Inscriu-te del 13 de març al 7 d'abril en el concurs d'intervenció mural de la biblioteca del Berklee College of Music
ATSC 3.0 ATSC 3.0
La UPV duu a terme a les seues instal·lacions les primeres proves del nou estàndard de TDT per als Estats Units


La UPV en la teua ma

EMAS upv