- -
UPV
 

PoliApps

La UPV llança la seua botiga d'aplicacions mòbils gratuïtes per a facilitar la vida universitària de diferents tipus d'usuaris

[ 18/04/2016 ]
PoliApps

La Universitat Politècnica de València (UPV) presenta PoliApps, una idea pionera dins de l'àmbit universitari espanyol consistent en el llançament d'una tenda d'aplicacions mòbils gratuïtes capaces de respondre a les necessitats de diferents perfils d'usuaris.


PoliApps (apps.upv.es), a la qual és possible accedir directament des de l'enllaç situat a peu de pàgina, es pot utilitzar tant des de l'ordinador com a través de tauletes i mòbils (està habilitada per als dos principals sistemes operatius en l'actualitat: iOS i Android).


Múltiples app en lloc d'una única gran a la recerca d'una major utilitat


Jaime Busquets, director de Sistemes i Xarxes de la UPV, explica que PoliApps "sorgeix com a conseqüència d'un procés d'innovació oberta que estem duent a terme a la UPV per a ser capaços de moure'ns millor en un món tan canviant".


"Una de les idees que ha anat superant fases dins d'aquest procés", prossegueix Busquets, "ha sigut la de tenir una tenda d'apps pròpia de la UPV. No fer una app cada vegada més gran, sinó dividir-la. D'aquesta manera, s'evita haver de canviar-la sencera cada vegada que siga necessari dur a terme una modificació. A més, la UPV integra una comunitat molt diversa, amb diferents necessitats, per la qual cosa sembla raonable que discriminem en virtut de cada tipus d'usuari".


Permet conèixer des de notes o places de pàrquing disponibles fins als menús dels menjadors i les cafeteries del campus


Nascuda amb l'objectiu de facilitar la vida universitària tant als membres de la comunitat universitària de la UPV -alumnat, professorat, personal de serveis, personal investigador, etc.- com als visitants externs, les diferents aplicacions permeten a la persona usuària accedir a informació sobre qualificacions, places de pàrquing disponibles, menús de menjadors, cafeteries del campus, etc.


"La col·lecció inicial d'aplicacions disponibles és molt senzilla", indica el director de Sistemes i Xarxes de la UPV, "i ens permetrà verificar-ne l'eficàcia. Cada usuari s'instal·larà les que li siguen de més utilitat, se les desinstal·larà, en suggerirà millores. Tot això ens permetrà evolucionar".


En un futur, podria obrir-se a app no desenvolupades per l'equip intern de la UPV


No en va, la UPV no pretén fer de PoliApps un sistema tancat, sinó viu, canviant, capaç d'explorar processos de millora contínua que, en un futur, podrien sorgir de desenvolupadors externs, tal com afirma Busquets: "La tenda, en un moment determinat, pot estar oberta a aplicacions que no estiguen desenvolupades pel mateix equip intern de la UPV".


Més informació
Notícia UPV TV

Notícies destacades


Neuromàrqueting Neuromàrqueting
Un equip d'investigadors de la UPV treballa en la creació de nous productes emocionals
Pablo Marín Pablo Marín
Un estudiant de doctorat UPV, triplement guardonat pel seu TFM: Beca UEECA, Premi 2K17 y Premi FEDNA
Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300
Premis Goya 2018 Premis Goya 2018
Dos dels deu curts d'animació preseleccionats, 'The Neverending Wall' i 'Impromptu', produïts per la UPV
MiFID II MiFID II
La UPV, entre les sis úniques entitats espanyoles habilitades per la CMNV per a acreditar personal financer a partir del pròxim gener
Art total Art total
Cristina De Middel, llicenciada en Belles Arts per la UPV, Premi Nacional de Fotografia 2017
Avions en els quals no se sent el motor Avions en els quals no se sent el motor
Un nou sistema de control acústic distribuït permet crear zones de confort auditiu independentsEMAS upv