- -
UPV
 

U-Rànquing

La Universitat Politècnica de València, segona millor universitat d'Espanya i referència universitària a la Comunitat Valenciana

[ 31/03/2016 ]
U-Rànquing

La Universitat Politècnica de València (UPV) és la segona millor universitat d'Espanya, segons afirma la quarta edició de l'U-Rànquing, que ha sigut presentada aquest matí a Madrid.


Elaborat per la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), l'U-Rànquing analitza i avalua els tres principals àmbits d'actuació universitaris: docència; recerca, i innovació i desenvolupament tecnològic. A partir d'aquests, estableix una doble classificació, per rendiment (tenint en compte les diferents grandàries de cada universitat) i en termes absoluts (per volum de resultats).


Per a la present edició, l'U-Rànquing incorpora informació de 13 universitats privades, que abasten d'aquesta manera un total de 61 institucions, la qual cosa suposa més del 95% del sistema universitari espanyol.


Referència nacional en innovació i desenvolupament tecnològic


En el còmput global per rendiment, la UPV se situa com la millor universitat de la Comunitat Valenciana i la segona d'Espanya, igualada amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Politècnica de Catalunya. Tan sols la Pompeu Fabra millora els resultats de la UPV a nivell nacional.


En la citada classificació, la UPV és segona en innovació i desenvolupament tecnològic, cinquena en docència i setena en recerca. Pel que fa als termes de volum absolut, és segona, sisena i vuitena d'Espanya respectivament, i cinquena en la classificació global.


U-Rànquing


La quarta edició de l'U-Rànquing ha sigut desenvolupada per un ampli equip d'investigadors i tècnics de l'IVIE, dirigits per Francisco Pérez, catedràtic d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València (UV) i director de Recerca de l'IVIE, i Joaquín Aldás, professor de recerca de l'IVIE i membre de la UV.


Per al seu desenvolupament, l'U-Rànquing ha comptat amb la col·laboració d'experts en avaluació de l'activitat universitària i la qualitat d'aquesta pertanyents a més d'una desena d'institucions d'educació superior espanyoles.


Notícies destacades


Enginyeria Aeroespacial, la nota d'accés més alta Enginyeria Aeroespacial, la nota d'accés més alta
El 98,1% de les places oferides per la Universitat Politècnica de València per al curs 2017-2018, adjudicades
Modelització del comportament Modelització del comportament
La població amb un alt risc de suïcidi a Espanya es multiplicarà per 8 en un lustre
Generació Espontània en UPV TV Generació Espontània en UPV TV
"No estàs en classe veient com s'encaixa un caragol, baixes al taller i l'ajustes"
Experimenta 2017 Experimenta 2017
L'Escola d'Estiu UPV acosta la ciència als més xicotets
Projecte Cobiophad Projecte Cobiophad
Investigadors de la UPV desenvolupen un nou sistema eficient, ràpid, senzill i econòmic de detecció d'al·lèrgies
Desafiament Aporta 2017 Desafiament Aporta 2017
Els projectes de la UPV Sofcivics i LicitaLio, entre els seleccionats per Red.es
QS Top 50 Under 50 QS Top 50 Under 50
La Universitat Politècnica de València, entre les millors universitats del món amb menys de 50 anys de vida
Entre els més eminents Entre els més eminents
L'Acadèmia de les Ciències celebra el solemne acte de recepció d'Avel·lí Corma com a associatEMAS upv