- -
UPV
 

U-Rànquing

La Universitat Politècnica de València, segona millor universitat d'Espanya i referència universitària a la Comunitat Valenciana

[ 31/03/2016 ]
U-Rànquing

La Universitat Politècnica de València (UPV) és la segona millor universitat d'Espanya, segons afirma la quarta edició de l'U-Rànquing, que ha sigut presentada aquest matí a Madrid.


Elaborat per la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), l'U-Rànquing analitza i avalua els tres principals àmbits d'actuació universitaris: docència; recerca, i innovació i desenvolupament tecnològic. A partir d'aquests, estableix una doble classificació, per rendiment (tenint en compte les diferents grandàries de cada universitat) i en termes absoluts (per volum de resultats).


Per a la present edició, l'U-Rànquing incorpora informació de 13 universitats privades, que abasten d'aquesta manera un total de 61 institucions, la qual cosa suposa més del 95% del sistema universitari espanyol.


Referència nacional en innovació i desenvolupament tecnològic


En el còmput global per rendiment, la UPV se situa com la millor universitat de la Comunitat Valenciana i la segona d'Espanya, igualada amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Politècnica de Catalunya. Tan sols la Pompeu Fabra millora els resultats de la UPV a nivell nacional.


En la citada classificació, la UPV és segona en innovació i desenvolupament tecnològic, cinquena en docència i setena en recerca. Pel que fa als termes de volum absolut, és segona, sisena i vuitena d'Espanya respectivament, i cinquena en la classificació global.


U-Rànquing


La quarta edició de l'U-Rànquing ha sigut desenvolupada per un ampli equip d'investigadors i tècnics de l'IVIE, dirigits per Francisco Pérez, catedràtic d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València (UV) i director de Recerca de l'IVIE, i Joaquín Aldás, professor de recerca de l'IVIE i membre de la UV.


Per al seu desenvolupament, l'U-Rànquing ha comptat amb la col·laboració d'experts en avaluació de l'activitat universitària i la qualitat d'aquesta pertanyents a més d'una desena d'institucions d'educació superior espanyoles.


Notícies destacades


Segon triomf consecutiu Segon triomf consecutiu
La Facultat d'Administració i Direcció d'Empreses, guanyadora del XXVII Trofeu UPV
Nou equip rectoral Nou equip rectoral
Coneix les 10 persones que acompanyaran Francisco Mora en la seua segona etapa al capdavant de la UPV
Varietat Hydra Varietat Hydra
L'IBMCP, centre mixt UPV-CSIC, descobreix un canvi en el genoma que produeix tomaques sense llavors
Miopatia del pectoral profund Miopatia del pectoral profund
Personal investigador de la UPV desenvolupa un nou sistema que detecta patologies en pollastres abans del procés de manufactura
Generació Espontània en UPV TV Generació Espontània en UPV TV
"Erasmus Student Network permet conèixer altres cultures i ajuda a crear llaços que duren molt de temps"
Caretta caretta Caretta caretta
5 tortugues marines, seguides via satèl·lit amb tecnologia UPV per a contribuir a la conservació de l'espècie
Lideratge internacional Lideratge internacional
L'ITQ, renovat com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa, rebrà un milió d'euros anuals durant els pròxims 4 anys
Sistemes criptogràfics optomecànics Sistemes criptogràfics optomecànics
La UPV, la ULL i l'ICN2 realitzen un estudi per augmentar la seguretat de les comunicacions òptiques a partir de la no-linealitat

EMAS upv