- -
UPV
 

U-Rànquing

La Universitat Politècnica de València, segona millor universitat d'Espanya i referència universitària a la Comunitat Valenciana

[ 31/03/2016 ]
U-Rànquing

La Universitat Politècnica de València (UPV) és la segona millor universitat d'Espanya, segons afirma la quarta edició de l'U-Rànquing, que ha sigut presentada aquest matí a Madrid.


Elaborat per la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), l'U-Rànquing analitza i avalua els tres principals àmbits d'actuació universitaris: docència; recerca, i innovació i desenvolupament tecnològic. A partir d'aquests, estableix una doble classificació, per rendiment (tenint en compte les diferents grandàries de cada universitat) i en termes absoluts (per volum de resultats).


Per a la present edició, l'U-Rànquing incorpora informació de 13 universitats privades, que abasten d'aquesta manera un total de 61 institucions, la qual cosa suposa més del 95% del sistema universitari espanyol.


Referència nacional en innovació i desenvolupament tecnològic


En el còmput global per rendiment, la UPV se situa com la millor universitat de la Comunitat Valenciana i la segona d'Espanya, igualada amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Politècnica de Catalunya. Tan sols la Pompeu Fabra millora els resultats de la UPV a nivell nacional.


En la citada classificació, la UPV és segona en innovació i desenvolupament tecnològic, cinquena en docència i setena en recerca. Pel que fa als termes de volum absolut, és segona, sisena i vuitena d'Espanya respectivament, i cinquena en la classificació global.


U-Rànquing


La quarta edició de l'U-Rànquing ha sigut desenvolupada per un ampli equip d'investigadors i tècnics de l'IVIE, dirigits per Francisco Pérez, catedràtic d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de València (UV) i director de Recerca de l'IVIE, i Joaquín Aldás, professor de recerca de l'IVIE i membre de la UV.


Per al seu desenvolupament, l'U-Rànquing ha comptat amb la col·laboració d'experts en avaluació de l'activitat universitària i la qualitat d'aquesta pertanyents a més d'una desena d'institucions d'educació superior espanyoles.


Notícies destacades


Neuromàrqueting Neuromàrqueting
Un equip d'investigadors de la UPV treballa en la creació de nous productes emocionals
Pablo Marín Pablo Marín
Un estudiant de doctorat UPV, triplement guardonat pel seu TFM: Beca UEECA, Premi 2K17 y Premi FEDNA
Pel seu estudi sobre aïllament acústic Pel seu estudi sobre aïllament acústic
Manuel Jesús Parrilla, doblement titulat per la UPV, guanya el XV Premi Andrés Lara per a Joves Investigadors 2017
Enginyeria de competició Enginyeria de competició
MOTOR-UPV, integrada per alumnes de Generació Espontània, campiona d'Espanya de velocitat en la categoria SSP300
Premis Goya 2018 Premis Goya 2018
Dos dels deu curts d'animació preseleccionats, 'The Neverending Wall' i 'Impromptu', produïts per la UPV
MiFID II MiFID II
La UPV, entre les sis úniques entitats espanyoles habilitades per la CMNV per a acreditar personal financer a partir del pròxim gener
Art total Art total
Cristina De Middel, llicenciada en Belles Arts per la UPV, Premi Nacional de Fotografia 2017
Avions en els quals no se sent el motor Avions en els quals no se sent el motor
Un nou sistema de control acústic distribuït permet crear zones de confort auditiu independentsEMAS upv