- -
UPV
 

XXV aniversari de l'ETSET

XXV aniversari de l'ETSET

La UPV participa, aportant més de 100 peces, en l'exposició del Museu Príncep Felip "Comunicant. Dels senyals de fum als satèl·lits"

[ 19/12/2014 ]

El Museu de les Ciències Príncep Felip ha inaugurat l'exposició "Comunicant. Dels senyals de fum als satèl·lits", realitzada en col·laboració amb l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de València (ETSET-UPV).


La mostra -en la qual també participen, entre altres, la Fundació Telefònica, el Museu Nacional de Ciència i Tecnologia (MUNCYT), l'Agència Espacial Europea (ESA), FERMAX, el Museu Històric Militar de València, HISPASAT i l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA)- realitza una revisió dels avanços més significatius que han marcat l'evolució de la transmissió dels senyals al llarg de la història, des de l'antiga Grècia fins als nostres dies.


Un telègraf Hughes del segle XIX o una centraleta manual del 1935, entre les peces originals exhibides


"Comunicant. Dels senyals de fum als satèl·lits" proposa un recorregut didàctic a través de l'evolució de la comunicació i els dispositius que s'hi associen. Situada a la tercera planta del museu, l'exposició reuneix peces reals, audiovisuals, escenografies i continguts interactius que repassen la història de les telecomunicacions des dels rudimentaris inicis fins als sofisticats satèl·lits.


Un telègraf Hughes fabricat en la segona meitat del segle XIX, una màquina de xifratge i desxifratge ENIGMA K-207, un telèfon de sobretaula de bateria local del 1895 i una centraleta manual del 1935 són algunes de les peces originals que s'exhibeixen, juntament amb aparells interactius entorn de la telegrafia o dels sons que emetien antics reproductors d'àudio com el gramòfon.


L'exposició es divideix en diversos apartats, cadascun dels quals tracta un dels principals canals utilitzats al llarg de la història de les comunicacions: el telègraf, el telèfon, la ràdio, la televisió, la radiocomunicació o els satèl·lits de comunicació, etc.


La iniciativa de l'ETSET de la UPV tanca amb brillantor el seu XXV aniversari


Aquesta mostra, promoguda per l'ETSET de la UPV, posa el floró final a un any replet d'activitats commemoratives del 25 aniversari de l'Escola, que ha aportat a l'exposició, a més d'assessorament tècnic, més d'un centenar de peces significatives de la col·lecció del Museu Vicente Miralles (la seu del qual es troba a l'edifici de l'ETSET de la UPV), entre les quals destaquen diversos heliògrafs de campanya i valuoses peces de telegrafia del segle XIX.


D'altra banda, com a complement divulgatiu de l'exposició, l'ETSET de la UPV i la Unitat de Comunicació Científica del CTT de la UPV han organitzat cinc tallers denominats Telecoxips, cofinançats per la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), i que es duran a terme a les instal·lacions del Museu de les Ciències, amb professorat, alumnat, personal investigador i materials de l'ETSET i instituts de recerca de la UPV relacionats.


Origen de la Telecomunicación en la Comunidad Valenciana, de Carmen Bachiller


A més, pròximament, tindrà lloc també la presentació del llibre Origen de la Telecomunicación en la Comunidad Valenciana, escrit per Carmen Bachiller, professora de l'ETSET de la UPV i una de les coordinadores de l'exposició, juntament amb Amparo Romero, alumna de l'Escola.


"L'exposició i les activitats paral·leles organitzades -afirma Bachiller- permetran conèixer a fons les principals fites de la història de les telecomunicacions, des de la telegrafia òptica i elèctrica o la radiodifusió, fins a la telefonia, la televisió, els satèl·lits o l'aparició d'Internet".




Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv