- -
UPV
 

La UPV, clau

La UPV, clau

El Consorci Espacial Valencià i l'Agència Espacial Europea renoven la seua col·laboració, iniciada el 2010, fins a març del 2020

[ 30/05/2014 ]

L'Agència Espacial Europea (ESA, de les sigles en anglès European Space Agency) i el Consorci Espacial Valencià (VSC, Val Space Consortium) -format per la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat de València (UV), la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València- han estès el contracte de col·laboració existent entre ambdues entitats fins al 25 març del 2020.


D'aquesta manera, el Laboratori Europeu d'Alta Potència en Radiofreqüència del VSC-ESA, situat a la Ciutat Politècnica de la Innovació (CPI), parc científic d'UPV, i el Laboratori Europeu de Materials d'Alta Potència per a l'Espai del VSC-ESA, situat a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del campus de Burjassot de la UV, continuaran donant resposta en els pròxims anys als reptes del sector espacial internacional.


Amb motiu de la renovació del contracte, ha tingut lloc una reunió de treball amb el responsable de l'Agència Espacial Europea als laboratoris de València, David Raboso, a la qual han assistit, en representació del VSC: la consellera d'Educació, Cultura i Esport; l'alcaldessa de València, i els rectors de la UPV i la UV, entre altres personalitats.


Centres de referència per a l'ESA


L'aliança entre l'Agència Espacial Europea i el Consorci Espacial Valencià va començar al març del 2010, quan ambdues entitats van signar un contracte per a la gestió conjunta del Laboratori Europeu d'Alta Potència en Radiofreqüència.


Aquest laboratori està especialitzat en efectes de ruptura en radiofreqüència (multipactor, corona i maneig de potència) i en l'estudi de la intermodulació passiva (PIM), fenòmens que poden afectar les comunicacions i el funcionament correcte dels satèl·lits.


Dos anys després, al juliol del 2012, es va inaugurar el segon laboratori fruit de la col·laboració del VSC-ESA, el Laboratori Europeu de Materials d'Alta Potència per a l'Espai, situat a la UV i especialitzat en la recerca de materials nous i el tractament de superfícies que permeten millorar la potència de radiofreqüència que es transmet des dels satèl·lits.


Suport a missions espacials de gran rellevància


Des del 2010, la col·laboració entre l'ESA i el VSC, a través dels dos laboratoris esmentats, ha sigut molt satisfactòria. No en va, s'ha donat suport a missions de l'Agència Espacial Europea de gran rellevància, com ara Galileu, Biomass, Sentinel, Alphasat i Bepi Colombo, entre altres. A més, des de l'inici de l'activitat conjunta del VSC-ESA, s'ha realitzat un gran nombre de campanyes d'assajos en la indústria espacial mundial, que superen les previsions inicials.


Al seu torn, els laboratoris valencians integrats en la xarxa de l'ESA realitzen també una destacada labor de recerca i desenvolupament, en col·laboració amb altres grups de treball d'altres universitats valencianes, espanyoles i europees, i generen oportunitats per a la formació d'investigadors i la introducció dels estudiants universitaris en l'àmbit espacial.


Consorci Espacial Valencià


El Consorci Espacial Valencià o Val Space Consortium (VSC) va nàixer al març del 2010 amb la vocació de conjuminar tots els esforços que les entitats de la Comunitat Valenciana duen a terme en el sector espacial.


Format per la UPV, la UV, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València, el VSC realitza activitats de recerca científica i serveis de desenvolupament tecnològic en qualsevol àmbit d'activitat relacionat amb el sector espacial, entre aquests, l'increment de la seguretat i de la qualitat de producció dels sistemes espacials.


Més informació
    Notícia UPV TVComparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Comunicat UPV Comunicat UPV
La institució habilitarà un model híbrid per a garantir l'estabilitat en la docència de graus i màsters del curs 2020/2021
Avatars 3D i entorns virtuals Avatars 3D i entorns virtuals
El LabLeni-I3B de la UPV facilita la detecció primerenca de l'autisme gràcies a una sala única en les universitats espanyoles
Herbicida natural Herbicida natural
Seipasa i la UPV treballen en el desenvolupament de l'alternativa eficaç i sostenible als productes sintètics que reclama el sector
QS World University Rankings 2021 QS World University Rankings 2021
La UPV obté la seua 2a millor marca històrica i se situa com a universitat més destacada de la Comunitat Valenciana i en el top 400 a nivell mundial
Entre graus i màsters Entre graus i màsters
La UPV imparteix 40 titulacions que habiliten per a exercir professionalment l'arquitectura i nombroses enginyeries
Enginyeria Aeroespacial, Elèctrica, de l'Energia... Enginyeria Aeroespacial, Elèctrica, de l'Energia...
La UPV imparteix 11 de les 20 titulacions amb major eixida professional segons l'última edició de l'U-Rànquing

EMAS upv