- -
UPV
 

Implexa, una nova manera d'aprendre logística

Implexa, una nova manera d'aprendre logística

Un professor del campus d'Alcoi crea un joc informàtic per a ensenyar conceptes bàsics de logística als alumnesEl professor del Departament d'Organització d'Empreses del campus d'Alcoi de la UPV, Alejandro Rodríguez Villalobo és el creador d'Implexa, un innovador joc per a ajudar a comprendre com funciona la gestió de la cadena de subministraments.


La idea del joc li va sorgir per la intenció que els alumnes aprengueren a partir d'una experiència amena, utilitzant amb aquesta finalitat les últimes tecnologies.


En el desenvolupament d'Implexa ha emprat més d'un mes a dissenyar-lo i programar-lo. Si bé el va provar al principi amb professors del campus, han sigut els alumnes de la primera promoció del Màster Universitari en Enginyeria d'Organització i Logística, els primers a poder experimentar-hi i els resultats han sigut francament positius.


Rodríguez Villalobos es planteja la possibilitat de comercialitzar aquesta aplicació i introduir algunes millores, després de rebre peticions de professors d'altres universitats i de mateixa UPV. Encara que tampoc descarta la possibilitat d'ampliar la gamma i crear altres jocs que complementen Implexa.


El joc


Implexa és un joc multijugador en xarxa on cada jugador maneja una empresa que forma part d'una cadena de subministrament. Pot simular múltiples nivells de proveïdors i diferents configuracions de la xarxa d'aprovisionament.


A mesura que el jugador pren decisions i executa accions, ràpidament Implexa realitza tots els càlculs en temps real (costos, nivells d'inventari, lead-estafe, efecte fuet (bullwhip), etc.) i mostra gràficament el resultat a l'instant.


Implexa funciona en múltiples dispositius i sistemes operatius (PC, Mac, Linux, Android, iOS). La moderna interfície d'Implexa s'adapta automàticament a la resolució i orientació de la pantalla.


El joc està allotjat en un servidor extern que permet l'accessibilitat des de qualsevol lloc del món.No és necessari instal·lar res a l'ordinador. Tot està preparat per a usar, i només es necessita un navegador i connexió a Internet.


Més informació
UPV TVComparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Comunicat UPV Comunicat UPV
La institució habilitarà un model híbrid per a garantir l'estabilitat en la docència de graus i màsters del curs 2020/2021
Avatars 3D i entorns virtuals Avatars 3D i entorns virtuals
El LabLeni-I3B de la UPV facilita la detecció primerenca de l'autisme gràcies a una sala única en les universitats espanyoles
Herbicida natural Herbicida natural
Seipasa i la UPV treballen en el desenvolupament de l'alternativa eficaç i sostenible als productes sintètics que reclama el sector
QS World University Rankings 2021 QS World University Rankings 2021
La UPV obté la seua 2a millor marca històrica i se situa com a universitat més destacada de la Comunitat Valenciana i en el top 400 a nivell mundial
Entre graus i màsters Entre graus i màsters
La UPV imparteix 40 titulacions que habiliten per a exercir professionalment l'arquitectura i nombroses enginyeries
Enginyeria Aeroespacial, Elèctrica, de l'Energia... Enginyeria Aeroespacial, Elèctrica, de l'Energia...
La UPV imparteix 11 de les 20 titulacions amb major eixida professional segons l'última edició de l'U-Rànquing

EMAS upv