- -
UPV
 

Josep Tornero

Josep Tornero

El catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de València Josep Tornero ha obtingut el Premi Henry Ford Technology Award 2012.El catedràtic i director de l'Institut de Disseny i Fabricació (IDF) de la Universitat Politècnica de València, Josep Tornero ha sigut guardonat amb el Premi Henry Ford Technology Award- HFTA 2012, per les investigacions sobre el control de qualitat de les carrosseries d'automòbils mitjançant visió per computador i intel·ligència artificial.


Els Premis Henry Ford a la Tecnologia, creats el 1981, reconeixen anualment les millors innovacions tecnològiques del sector de l'automoció, implantades i validades en una o diverses de les factories de la multinacional Ford Motor Company. En aquest cas, la companyia nord-americana compta ja en les plantes d'Almussafes, Genk (Bèlgica), Detroit (Michigan) i Kentucky (Kentucky) amb túnels d'inspecció de defectes en carrosseries que incorporen la tecnologia desenvolupada pels investigadors de l'Institut IDF.


Es tracta de la primera ocasió en què un investigador o docent d'una universitat espanyola rep aquest reconeixement per part de la multinacional nord-americana. "Aquests guardons s'atorguen habitualment a personal de Ford i, en comptades ocasions, a investigadors externs. Es tracta, sens dubte, d'un reconeixement al treball desenvolupat des de l'Institut, com també a l'aposta de la nostra universitat per la transferència de tecnologia a l'entorn industrial, compromís inequívoc d'aquesta institució durant dècades", destaca Josep Tornero.


En el desenvolupament d'aquests túnels participen, com a part fonamental, ICEMI, que comercialitza el sistema d'inspecció al mateix temps que desenvolupa tota l'electromecànica del túnel; AUTIS Enginyers, responsable de la reimplementació del programari en un maquinari industrial i l'associació IDF, que dóna suport en les labors d'implantació dels sistemes.


Els túnels d'inspecció es fabriquen i verifiquen íntegrament a València abans de ser enviats a les factories receptores. "El projecte involucra actualment més de 30 enginyers altament qualificats d'ICEMI, AUTIS i l'Institut de Disseny i Fabricació (IDF); a més, la investigació que ha donat lloc a aquest premi ha permès contractar de forma directa 10 titulats de la Universitat Politècnica de València. Tot això és una prova inequívoca que la investigació i la innovació són la clau per a crear ocupació i eixir d'aquesta crisi", destaca Josep Tornero.


La cerimònia de lliurament del premi és el dimarts 9 d'octubre de 2012, a la central de Ford Europa a Colònia (Alemanya), que comptarà amb el president de Ford Europa. A l'acte s'espera l'assistència de directius i gerents de factories de la multinacional nord-americana de tot el món, així com d'importants empreses proveïdores del sector automobilístic.


Més informació
  • Notícia en UPV TV

Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono... Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono...
Una selecció de la col·lecció UPV de llibres d'artista, exposada fins al 12 de gener a La Nau
HCR 2019 HCR 2019
Sis investigadors que treballen a la Universitat Politècnica de València, entre els més influents del món
Setciències Setciències
Nous capítols del programa de divulgació científica per als més menuts produït per UPV TV
En l'elit universitària internacional En l'elit universitària internacional
'Nature' situa la Universitat Politècnica de València entre les cent millors universitats joves del món
10 noves empreses emergents 10 noves empreses emergents
StartUPV continua incorporant talent al seu ecosistema emprenedor
Del 16 d'octubre al 21 de novembre Del 16 d'octubre al 21 de novembre
La UPV exposa "ANCA. Una experiència de creació col·lectiva 1989-1994"

EMAS upv