- -
UPV
 

CASMACAT

CASMACAT

Investigadors de la Universitat Politècnica de València participen en un projecte europeu per a desenvolupar noves eines intel·ligents de traducció de textos.Un equip d'investigadors del Departament de Sistemes Informàtics i Computació de la UPV participa en el projecte europeu CASMACAT. L'objectiu és desenvolupar noves eines "intel·ligents" d'ajuda a la traducció automàtica de textos. CASMACAT està coordinat per la Universitat d'Edimburg i en aquest projecte també participen l'Escola de Negocis de Copenhaguen i Celer Soluciones, empresa espanyola especialitzada en traducció.


"El nostre objectiu final és contribuir a millorar la productivitat dels professionals d'aquest camp; aconseguir que la col·laboració entre el traductor i el sistema automàtic en el qual estem treballant siga el més fluïda possible i permeta obtenir traduccions de qualitat amb el menor esforç humà", apunta Francisco Casacuberta, investigador principal del projecte per part de la UPV.


Per a això, els investigadors de la UPV (integrats en l'Institut Tecnològic d'Informàtica) estan treballant en el desenvolupament de noves tècniques de traducció interactivopredictives, adaptatives i multimodals. Entre altres prestacions, CASMACAT oferirà als usuaris suggeriments sobre possibles traduccions, que els usuaris podran corregir parcialment i que el sistema complementarà de forma consistent amb la correcció realitzada i, a més, serà capaç d'anar aprenent a partir de la relació amb el traductor.


"A mesura que el professional va corregint els possibles errors de la traducció automàtica, CASMACAT anirà aprenent d'aquests, de manera que en la traducció següent s'adaptarà ja als patrons del professional. El sistema anirà així aprenent sobre la marxa, adaptant-se al treball de l'usuari i suggerint noves i millors traduccions", apunta Francisco Casacuberta.


El traductor podrà interactuar amb CASMACAT bé amb el teclat, bé amb un llapis electrònic escrivint sobre el mateix text en la pantalla tàctil del sistema, i fins i tot es preveu que a llarg termini aquesta interacció puga fer-se directament amb la mirada i la veu. "En el futur, es podrà utilitzar la mirada per a substituir el ratolí", afig Francisco Casacuberta.


Més informació
  • Notícia en UPV TV

Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Fes-te soci/a d'Esports UPV! Fes-te soci/a d'Esports UPV!
Gaudeix les seues instal·lacions, activitats i competicions per 45€ (alumnat) i 65€ (PAS/PDI) de l'1 de gener al 31 de juliol
Nou èxit del projecte Soundcool de la UPV Nou èxit del projecte Soundcool de la UPV
'La Mare dels Peixos', primera òpera en valencià estrenada internacionalment, conquesta Mèxic
Adrián de Arriba i Miguel Fernández Adrián de Arriba i Miguel Fernández
Dos alumnes del MAAPUD de la UPV assoleixen un 2n premi en Europan 15 Espanya
Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial Universitat hispanoparlant líder a nivell mundial
Més de 2 milions de persones han triat ja els cursos en línia oberts i massius de la UPV per a formar-se
En el top de les universitats verdes En el top de les universitats verdes
GreenMetric situa la UPV entre les millors universitats del món en sostenibilitat
Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono... Warhol, Spoerri, Cage, Ruscha, Yoko Ono...
Una selecció de la col·lecció UPV de llibres d'artista, exposada fins al 12 de gener a La Nau

EMAS upv