- -
UPV
 

Surviving Life

Surviving Life

La Facultat de Belles Arts reobri la sala d'exposicions Josep Renau amb una mostra dedicada a l'artista txec Jan Svankmajer, que reuneix els collages de l'última pel·lícula que ha fet.L'exposició "Surviving Live: collages de la pel·lícula de Jan Svankmajer" està organitzada pel Centre Txec de Madrid, la Filmoteca de l'IVAC i el Màster en Animació de la UPV, en col·laboració amb la Fundació Athanor (Praga), la Facultat de Belles Arts, el Departament de Dibuix i el Grup d'Investigació d'Animació: Art i Indústria, de la UPV. La mostra es pot visitar en la nova sala d'exposicions Josep Renau fins al 30 de juny de 2012.


Nascut a Praga el 1934, Jan Svankmajer és una de les figures més importants de l'animació cinematogràfica. La seua obra, vinculada al truc i l'animació, està formada per 27 curtmetratges i 6 llargmetratges, que han influït en directors tan destacats com Tim Burton, Terry Gilliam o els germans Quay, entre d'altres.


Svankmajer és un dels directors de cinema surrealista de la República Txeca més coneguts a Espanya, on té nombrosos seguidors. El seu últim llargmetratge, Surviving Life, és una reflexió delirant sobre el pes dels somnis en les nostres vides. Mitjançant la barreja d'animació i acció real, la pel·lícula narra l'obsessió d'un home per trobar la dona dels seus somnis.


La mostra està formada per 50 peces que inclouen esbossos, collages i material emprat en el rodatge de la pel·lícula Surviving Life: Theory and Practice (2010), acompanyats d'una projecció i una petita selecció d'altres documents vinculats amb l'obra de Jan Svankmajer, exposats en vitrines. A més, conté textos en vinil, entre els quals destaca un extracte del seu Decàleg de l'animador.


L'exposició "Surviving Live: collages de la pel·lícula de Jan Svankmajer" coincideix amb el cicle que la Filmoteca de l'IVAC dedicarà al realitzador txec entre abril i maig, en el qual es projectarà tota la seua filmografia.


Més informació


Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Bubbles Bubbles
La UPV lidera el projecte europeu per a garantir la integració segura de drons en l'espai aeri
La COVID-19, en YouTube La COVID-19, en YouTube
'Resistiré 2020' i 'Cançons del coronavirus', d'El Rubius, lideren el top nacional de vídeos a Espanya segons un estudi UPV
Esport lliure de COVID-19 Esport lliure de COVID-19
La Càtedra de l'Esport UPV certifica el compliment de la normativa en instal·lacions i clubs
InTheMed InTheMed
La UPV lidera un projecte internacional de millora en la gestió de les aigües subterrànies a través de la innovació i la sostenibilitat
Fibril·lació auricular Fibril·lació auricular
José Joaquín Rieta, investigador del campus de Gandia UPV, lidera un grup internacional que treballa en la possibilitat de predir l'aparició de l'arrítmia amb 2 hores d'antelació
#GlobalChallenge #GlobalChallenge
70 estudiants de 9 universitats espanyoles presenten un manifest reclamant una nova societat post COVID-19

EMAS upv