- -
UPV
 

Innovació en l'enginyeria

Alfredo García i Félix Francés, investigadors de la Universitat Politècnica de València, han sigut guardonats amb el Premi d'Innovació en l'Enginyeria 2011.Alfredo García i Félix Francés, investigadors i catedràtics de la Universitat Politècnica de València, han sigut guardonats pel Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ports amb el Premi d'Innovació en l'Enginyeria 2011.


D'una banda, Alfredo García, responsable del Grup d'Investigació en Enginyeria de Carreteres i catedràtic del Departament d'Enginyeria i Infraestructura dels Transports de la UPV, ha sigut guardonat en la categoria de Seguretat Viària.


El jurat d'aquests premis ha destacat el treball fet pel catedràtic de la UPV al llarg de la trajectòria professional en l'àmbit de l'enginyeria de carreteres, i ha subrallat el caràcter innovador de l'Speed Kidney, el nou dispositiu moderador del trànsit o "ressalt intel·ligent" dissenyat pel grup d'investigació dirigit pel professor García a la UPV i patentat per aquesta institució acadèmica.


De l'altra, Félix Francés, investigador de l'Institut d'Enginyeria de l'Aigua i Medi Ambient (IEAMA) i catedràtic del Departament d'Enginyeria Hidràulica i Medi Ambient de la UPV, ha rebut el màxim guardó en la categoria d'investigador confirmat, premi amb el qual el Col·legi Oficial d'Enginyers de Camins, Canals i Ports reconeix la labor desenvolupada per professionals d'aquesta branca de l'enginyeria amb almenys 15 anys d'experiència.


Des de 1988 fins a l'actualitat, Félix Francés ha participat i dirigit fonamentalment més d'un centenar de projectes d'investigació i estudis en camps com la modelació hidràulica urbana, sistemes de predicció de crescudes, mapes de perillositat i risc de les inundacions i anàlisis de la freqüència de les crescudes, entre altres.


Més informació
  • Notícia en UPV TV

Comparte esta noticia o conecta con la UPV en medios sociales

Bookmark and Share


Notícies destacades


Nou sistema per al diagnòstic de COVID-19 Nou sistema per al diagnòstic de COVID-19
El sistema ideat per personal investigador de l'IDM-UPV està ja llest per als assajos en mostres clíniques
Eleccions a rector/a 2021 Eleccions a rector/a 2021
El Consell de Govern de la UPV ha aprovat el calendari electoral
Nous graus i dobles graus Nous graus i dobles graus
S'oferiran 5.035 places en preinscripció, la qual cosa suposa un augment de 385 places respecte al curs anterior (un 8,3% més)
A prueba de ataques de ordenadores cuánticos A prueba de ataques de ordenadores cuánticos
La UPV ayuda a desarrollar protocolos criptográficos que garanticen la máxima seguridad en las comunicaciones
Jose Bonafont, Premi Talent Jove Jose Bonafont, Premi Talent Jove
Màster en Biotecnologia Mèdica, investiga el tractament de malalties genètiques a través de l'edició genòmica
Dones de ciència Dones de ciència
Mae Jemison protagoniza un nuevo mural del proyecto de la UPV y Las Naves, situado en el CEIP Torrefiel de València

EMAS upv