- -
UPV
 

Exposició NA-INMENSO. La paraula en l'art

La mostra internacional pot visitar-se a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de Sagunt fins al 31 de desembre

[ 29/11/2024 ]

La transmissió d'un missatge social a través de l'art és l'objectiu de l'exposició NA-INMENSO. La paraula en l'art, comissariada per Victoria Esgueva López, professora i investigadora de la Universitat Politècnica de València.

Aquesta mostra és part del projecte titulat NA. INMENSO. La narració artística com a integradora del missatge social. Connexions entre dones artistes contemporànies que usen la paraula escrita en la seua obra i col·lectius de dones en situació de vulnerabilitat, que ha obtingut el primer premi en la IV edició dels Premis per a la Igualtat per a l'any 2024 convocats per l'Ajuntament de València.

Artistes d'Espanya i Portugal

L'exposició pot visitar-se a la Casa Capellà Pallarés, de la Fundació Bancaixa de Sagunt, del 20 de novembre al 31 de desembre de 2024, i ha sigut organitzada per la Fundació Bancaixa i la Universitat Politècnica de València.

La mostra internacional reuneix una selecció de 20 artistes amb trajectòries destacades, de les quals 13 són professores i investigadores de la Universitat Politècnica de València i 7 són creadores portugueses, vinculades en la seua majoria a la Universitat de Portugal.

Es tracta d’Amparo B. Wieden, Teresa Cháfer, Regina Costa, Manuela Cristóvão, Célia Bragança, Chele Esteve Sendra, Sónia Rafael, Ana Ferriols Montañana, Susana García Rams, Diana Costa, Begoña Jordá Albiñana, María Martín, Horte Mínguez, Silvia Molinero Domingo, Natividad Navalón, Isabel Pyrrait, Paula Santiago, Ana Tomás, Sara Vilar Garcia i Inez Wijnhorst.

Col·laboració amb l'associació Alanna

La mostra recull la visió d'artistes contemporànies que desenvolupen les seues obres inspirades en textos escrits per dones en situació de vulnerabilitat i s'han generat mitjançant un treball col·laboratiu entre creadores d'art i usuàries de l'associació Alanna de València.

En aquest tàndem, tots dos col·lectius reflexionen sobre diferents experiències de vida a partir de frases escrites.

El conjunt expositiu aglutina 20 díptics sobre tela, que mostren el llegat plural de les autores, perquè aquestes provenen de múltiples disciplines artístiques, com són pintura, escultura, disseny, poesia visual, gravat, animació, dibuix, arts escèniques, instal·lació i noves tecnologies.

L'exposició té com a finalitat mostrar la transferència del missatge social utilitzant l'art com a llenguatge de comunicació. A més, es posa en valor la paraula escrita, l'expressió artística i la seua funció social.

Notícies destacades


Continuaran necessitant ajuda Continuaran necessitant ajuda
334 estudiants de la UPV han patit algun tipus d'afectació significativa a causa de la DANA
QS World University Rànquings 2025 QS World University Rànquings 2025
La UPV, internacionalment reconeguda entre les 200 universitats més sostenibles del món
Entre les Top 100 Líders a Espanya Entre les Top 100 Líders a Espanya
Núria Lloret, catedràtica i investigadora de la UPV, figura per tercer any consecutiu entre les finalistes del rànquing
Estudiar en la UPV, garanteix l'ocupació? Estudiar en la UPV, garanteix l'ocupació?
Més del 40% de titulats UPV tenen treball així que acaben els estudis... i a l'any, quasi un 80%
Pròrroga en el pressupost Pròrroga en el pressupost
La Universitat Politècnica de València manté el seu pressupost vigent de quasi 427 milions d'euros per a l'exercici de 2025
12 de febrer, eleccions 12 de febrer, eleccions
La UPV acorda modificar les dates electorals convocades i fixa el 12 de febrer la votació en primera volta per a elegir rector/a i direccions d'estructures



EMAS upv