- -
UPV
 

Rànquing 'El Mundo'

La UPV, politècnica nacional de referència i millor universitat d'Espanya per a estudiar Belles Arts

[ 15/05/2023 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és, segons el diari El Mundo, la millor universitat d'Espanya per a estudiar el Grau de Belles Arts i la segona millor opció nacional per a cursar Arquitectura, Biotecnologia, Ciència i Tecnologia dels Aliments, Enginyeria Agrícola i Enginyeria de Tecnologies de Telecomunicació.

A més, la UPV és la tercera universitat més destacada per a estudiar Edificació, Enginyeria Civil, Enginyeria de Tecnologies Industrials, Enginyeria Mecànica i Enginyeria Química.

La UPV, principal alternativa al domini de l'eix Madrid-Barcelona i millor politècnica d'Espanya

Globalment, la UPV és la principal alternativa al domini nacional de l'eix Madrid-Barcelona. No en va, la institució actualment dirigida per José E. Capilla és la cinquena universitat amb major presència en el rànquing, només per davall de quatre pertanyents a l’esmentat parell, a més de ser la primera politècnica d'Espanya en aquest àmbit.

En concret, en aquesta última edició del rànquing 50 carreres (basat en enquestes anònimes al professorat, demandes de l'estudiantat, recursos físics i humans, plans d'estudis, resultats docents, context, rànquings internacionals i informes, tant de l'ANECA com de les mateixes universitats), la UPV apareix en un total de 13 graus (només s'inclouen les cinc millors universitats per a cursar cadascun d'aquests), i afegeix als 11 podis la quarta posició nacional en Enginyeria Elèctrica i la cinquena en Enginyeria Informàtica.

Més presències que totes les altres universitats valencianes juntes

A nivell autonòmic, el lideratge de la UPV no admet discussió. No en va, les 13 presències de la UPV en el rànquing superen la suma de totes les de les altres universitats valencianes juntes (12): Universitat d'Alacant (6), Universitat de València (3), Universitat Miguel Hernández (2) i Universitat Jaume I (1).

Més informació

Notícies destacades


Graus amb vacants al setembre Graus amb vacants al setembre
Turisme, Ciències Ambientals, i Conservació i Restauració de Béns Culturals encara ofereixen places
HUME - Hub de Museologia Experimental HUME - Hub de Museologia Experimental
La UPV crea una plataforma que servirà per a investigar i assessorar museus i empreses sobre les noves tecnologies
Tresors de la UPV Tresors de la UPV
Antonio Alcaraz, dues vegades premi nacional, manté viva la impressió amb tipus mòbils en el seu particular santuari de la història de la impremta
Exposició "Cultura i canvi tecnològic: patrimoni UPV" Exposició "Cultura i canvi tecnològic: patrimoni UPV"
Convida a reflexionar sobre els conflictes generats per l'avanç tecnològic i es podrà visitar fins al 27 d'octubre en l'Espai n-1 de la Biblioteca General
ARWU 2023 ARWU 2023
El rànquing de Xangai reafirma un any més la UPV com a millor politècnica d'Espanya
Obertura de curs 23-24 Obertura de curs 23-24
La UPV sol·licita un Pla Pluriennal de Finançament (PPF) que diferencie a l'única universitat tecnològica de la Comunitat ValencianaEMAS upv