- -
UPV
 

30 aniversari IDEES

Idees UPV celebra els 30 anys reconeixent la tasca de persones i empreses implicades en la seua història

[ 14/12/2022 ]

Complir 30 anys és sempre un gran esdeveniment que correspon celebrar amb magnificència. Així ho van fer aquest dimecres des d’Idees UPV, l'òrgan impulsor i gestor de totes les iniciatives empresarials que naixen a la Universitat Politècnica de València (UPV), que aquest 2022 celebra els 30 primers anys d'història.

Centenars de persones es van citar per a commemorar aquesta festa en una gala que va celebrar l'origen de l'emprenedoria de la UPV i en la qual es van lliurar els Reconeixements Honorífics 2022, els XVI Premis Idees UPV i els reconeixements honorífics de la gala del 30è aniversari. Presentada pel professor Jaime Gómez Hernández, la gala del 30 aniversari d’Idees UPV es va convertir en un gran reconeixement a les persones que aposten per l'emprenedoria.

Reconeixements Honorífics 2022

L'acte va començar amb el lliurament dels Reconeixements Honorífics 2022 a persones que, al llarg dels anys, han aconseguit una repercussió en la societat. El reconeixement a la trajectòria empresarial va ser per a l’empresa emergent valenciana Zeleros, que aposta pel tren del futur i que va comptar amb l'impuls inicial d’Idees UPV. També el que va ser rector de la UPV entre els anys 2013 i 2021, Francisco José Mora Mas, va rebre el reconeixement honorífic per la seua aportació al programa Idees, per haver aconseguit posicionar la UPV com a referent en emprenedoria. Finalment, va rebre el reconeixement honorífic d’Ambaixadora Idees UPV la ministra de ciència i innovació, Diana Morant, “per la seua brillant trajectòria millorant la vida de les persones i per ser sempre un estendard de la UPV”.

La gala va continuar amb una taula rodona formada per Iker Marcaide, Margarita Albors i José Capmany, persones emprenedores formades a la UPV que van exposar les seues experiències vitals i professionals en el món de l'emprenedoria.

XVI Premis Idees UPV

A més de la celebració del 30è aniversari, Idees va lliurar també els seus XVI Premis, l'objectiu dels quals és reconèixer les millors iniciatives emprenedores i trajectòries empresarials d’acord amb el seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l'entorn.

En la categoria Lean, per a empreses adscrites a Idees UPV, amb activitat econòmica i constituïdes a partir de l'1 de gener del 2019, el primer premi, dotat amb 3.500 euros, va ser per a l'empresa Arkadia Aerospace Propulsion & Transportation Systems, una empresa emergent de base tecnològica dedicada al desenvolupament de motors i sistemes propulsius d'alt rendiment per a satèl·lits i plataformes espacials. El segon premi va ser per a l'empresa Cosmos Engineering, una empresa emergent espanyola que digitalitza el sector de la construcció mitjançant la introducció de tecnologia disruptiva en els seus processos, que es va emportar 2.500 euros; mentre que el tercer premi de la categoria va ser per a l'empresa Verazial, dedicada a millorar la identificació segura de les persones, mitjançant l'ús de tecnologies biomètriques d'empremta dactilar, ocular i facial.

En la categoria Avança, per a empreses adscrites a Idees UPV, amb activitat econòmica i constituïdes amb data anterior al 31 de desembre del 2018, el primer premi (6.000 euros) va ser per a Solatom CSP, dedicada al disseny i muntatge de projectes de concentració solar per a la generació de vapor en processos industrials. El segon premi, dotat amb 5.000 euros, se'l va emportar Flit2go (Smart Mobility Services Spain), nascuda per a digitalitzar els processos de les empreses del sector de la mobilitat, potenciant-ne l'escalabilitat i la rendibilitat. El tercer premi de la categoria va ser per a Exponentia Team, una empresa emergent dedicada a aportar valor a la societat a través de les noves tecnologies, com la intel·ligència artificial i la tecnologia de cadena de blocs (blockchain), que es va emportar 4.000 euros.

En la categoria Dona Emprenedora, que reconeix empreses adscrites a Idees UPV que hagen estat fundades o cofundades per dones, on la participació en el capital social de dones de la UPV siga del 50% o superior, el premi, dotat amb 3.000 euros, va ser per a Utopic Cosmetics, una empresa d'alta cosmètica natural, que utilitza biotecnologia per a crear fórmules 100% saludables, veganes i compromeses de forma real amb les persones i el medi ambient.

Finalment, el Premi Spin-off, per a empreses adscrites a Idees UPV, promogudes per personal de la UPV a partir de l'activitat de recerca universitària de la UPV, va ser per a una empresa derivada fundada amb l'objectiu de dissenyar i desenvolupar una plataforma web que permet l'anàlisi automàtica d'imatges mèdiques, per tal de detectar tipus de càncer en estat precoç: Kenko Imalytics.

Reconeixements honorífics de la gala del 30è aniversari

En aquesta celebració es va voler retre homenatge a totes aquelles persones i entitats que han col·laborat d'una manera o altra en el dia a dia d’Idees UPV amb el lliurament d'una sèrie de reconeixements honorífics amb motiu del 30è aniversari.

Les persones premiades van ser: José Millet, Margarita Albors, Iker Marcaide, José Capmany, Montse Robles, Ignacio Fernández de Lucio i, a títol pòstum, José Luis Alonso.

Finalment, es va lliurar el guardó especial de reconeixement honorífic 30è aniversari al que va ser rector de la UPV, Justo Nieto, “qui va ser l'artífex definitiu del naixement del programa Idees UPV, reconeixent a més el seu esperit visionari i innovador que sempre l'ha acompanyat allà on ha liderat equips i ha exercit altes responsabilitats”.

La cloenda de l'acte va ser a càrrec del rector de la UPV, Pepe Capilla, que va destacar la important tasca d'Idees i els magnífics resultats empresarials que s'han obtingut en aquests 30 anys d'història, tot recordant que “som una universitat innovadora i emprenedora, ho portem en l'ADN. Estem compromesos amb el retorn multiplicat a la societat”.

Notícies destacades


THE per matèrias THE per matèrias
La Universitat Politècnica de València inclosa un any més entre les 500 millors universitats del món en Ciències de la Vida
Motxilla solidària Motxilla solidària
Dona material escolar per a estudiants del programa de la Fundació Secretariat Gitano de la Comunitat Valenciana
Ampliació d'ENHANCE Ampliació d'ENHANCE
Tres universitats capdavanteres d'Europa, ETH Zuric, TU Delft i Gdansk Tech, s'uneixen a l'aliança de la qual forma part la UPV
Up!Steam4 Up!Steam4
Arranca Up!Steam4, concurs que desafia els xiquets i xiquetes a dissenyar una ciutat sense fum, sense soroll i digital
La huella del plástico La huella del plástico
Són els que necessites per a conèixer els efectes del plàstic, sota el guiatge del personal investigador de la UPV

EMAS upv