- -
UPV
 

Ampliació d'ENHANCE

Tres universitats capdavanteres d'Europa, ETH Zuric, TU Delft i Gdansk Tech, s'uneixen a l'aliança de la qual forma part la UPV

[ 30/11/2022 ]

L'aliança ENHANCE celebra la incorporació de TU Delft (Països Baixos), Gdansk Tech (Polònia) i ETH Zuric (Suïssa) com a nous socis. La signatura de l'acord d'integració s'ha dut a terme durant la trobada de rectors que ha tingut lloc recentment a la RWTH Aachen University (Alemanya). Així mateix, aquesta reunió ha establit les bases per a ultimar la direcció estratègica general que ENHANCE desitja emprendre en els pròxims anys.

En ampliar la seua xarxa, ENHANCE es beneficia de relacions institucionals duradores entre les set universitats fundadores i els tres nous membres. L'excel·lència en l'ensenyament i la investigació són algunes de les fortaleses que defineixen a TU Delft, Gdansk Tech i ETH Zuric. Juntes, les deu universitats s'afavoriran de la experiència i coneixements conjunts.

"L'ampliació de l'aliança és una vertadera mostra de compromís amb la nostra missió, desenvolupar una universitat europea forta i sostenible. Estem orgullosos que institucions tan prestigioses s'unisquen a nosaltres per a ajudar-nos a donar forma al futur d'Europa", ha comentat Anne Borg, presidenta del Consell d'Administració d'ENHANCE i rectora de la Norwegian University of Science and Technology (NTNU).

Per part seua, Geraldine Rauch, presidenta de la Technische Universität Berlin (TUB), coordinadora del projecte, ha assenyalat que “els nous membres aporten noves idees a ENHANCE per a fomentar una comunitat europea forta, que permeta la investigació i l'aprenentatge en una Europa pacífica i unida. Els esdeveniments actuals ens han demostrat que això és més important que mai".

TU Delft, entre les 200 millors del món

TU Delft és la major i més antiga universitat tecnològica dels Països Baixos. Es va fundar el 1842 i compta amb 27.000 estudiants i 6.000 empleats. La ciència, l'enginyeria i el disseny són les pedres angulars de la seua estratègia d'investigació. "Estem encantats de formar part d'aquesta sòlida aliança en la qual podem combinar les capacitats educatives i d'investigació de tots els socis per a crear excel·lents experiències universitàries europees per a estudiants i personal", afirma Tim van der Hagen, rector i president de TU Delft.

Gdansk Tech, condicions excel·lents per a la investigació

Gdansk University of Technology, fundada el 1904, reuneix a més de 15.000 estudiants i 2.800 empleats. El 2017, va ser reconeguda per la Comissió Europea com una institució que proporciona algunes de les millors condicions de treball per als investigadors a Europa. "Desitgem contribuir de manera tangible al desenvolupament d'ENHANCE perquè tinga un impacte social significatiu a la UE, arribe més enllà i ajude les regions menys afavorides a millorar les seues capacitats", indica Krzysztof Wilde, rector de Gdansk Tech.

ETH Zuric, la 20è millor del món segons Xangai

ETH Zuric es va crear el 1855 i suma prop de 25.000 estudiants i quasi 10.000 empleats. La llibertat, la responsabilitat individual, l'esperit emprenedor i la mentalitat oberta guien a la institució com a centre d'innovació i coneixement. "L'ETH Zuric es complau a unir-se a les nostres universitats tècniques homòlogues en el marc de l'ENHANCE per a contribuir a donar forma a l'Espai Europeu d'Educació Superior i desenvolupar solucions als reptes comuns", afirma Günther Dissertori, rector de l'ETH Zuric.

Impacte a Europa i més enllà

I així, les deu universitats treballaran per a aconseguir una integració fluida i profunda que porte a ENHANCE més enllà dels marcs de finançament actuals. "L'ampliació de la nostra aliança suposa un major enriquiment de la nostra comunitat. Considere que la nostra diversitat ens dóna força, ens apodera des de diferents perspectives i ens ajuda a tenir un vertader impacte no sols a l'Espai Europeu de l'Educació, sinó a tota Europa", conclou Naveed Syed, secretari general de l'aliança ENHANCE.

Sobre l'aliança ENHANCE

L'aliança ENHANCE es va fundar el 2019, amb l'objectiu de desenvolupar un campus europeu conjunt, lliure de barreres físiques, administratives o educatives, on els estudiants, el professorat i el personal puguen moure's lliurement per a experimentar l'Espai Europeu d'Educació. La missió d'ENHANCE és impulsar una transformació social responsable i promoure el desenvolupament i la utilització de la ciència i la tecnologia, en benefici de la societat. ENHANCE participa en el programa ERASMUS+ Iniciativa Universitària Europea i en el programa Horitzó 2020 Ciència amb i per a la Societat (SwafS).

L'aliança reuneix deu universitats membres: Technische Universität Berlin (Alemanya), com a coordinadora, Chalmers University of Technology (Suècia), TU Delft (Països Baixos), ETH Zuric (Suïssa), Gdansk University of Technology (Polònia), Norwegian University of Science and Technology (Noruega), Politecnico di Milà (Itàlia), RWTH Aachen University (Alemanya), Universitat Politècnica de València (Espanya) i Warsaw University of Technology (Polònia).

Foto de portada: © ETH Zurich / Alessandro Della Bella

Notícies destacades


THE per matèrias THE per matèrias
La Universitat Politècnica de València inclosa un any més entre les 500 millors universitats del món en Ciències de la Vida
30 aniversari IDEES 30 aniversari IDEES
Idees UPV celebra els 30 anys reconeixent la tasca de persones i empreses implicades en la seva història
Motxilla solidària Motxilla solidària
Dona material escolar per a estudiants del programa de la Fundació Secretariat Gitano de la Comunitat Valenciana
Up!Steam4 Up!Steam4
Arranca Up!Steam4, concurs que desafia els xiquets i xiquetes a dissenyar una ciutat sense fum, sense soroll i digital
La huella del plástico La huella del plástico
Són els que necessites per a conèixer els efectes del plàstic, sota el guiatge del personal investigador de la UPV

EMAS upv