- -
UPV
 

II Premis per a la Igualtat

L'obra de Mau Monleón #Portaldeigualdad rep el premi en la categoria d'art i cultura que atorga l'Ajuntament de València

[ 25/11/2022 ]

La professora del Departament d'Escultura Mau Monleón ha sigut reconeguda en els II Premis per a la Igualtat, en la modalitat d'art i cultura, atorgats pel Servei d'Igualtat i Polítiques Inclusives de l'Ajuntament de València.

El premi, dotat amb 1.000 euros, li ha sigut atorgat per l'obra titulada “#Portaldeigualdad. Campanya per la Igualtat en el Museu i en l'Educació”, que està instal·lada al campus de Vera de la UPV i forma part de la col·lecció del Museu Campus Escultòric (MUCAES UPV).

El lliurament de premis es va celebrar dimecres passat, 23 de novembre de 2022, al Centre del Carme de Cultura Contemporània de València, com a part de la programació entorn del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència de Gènere.

“Vaig iniciar el projecte en el context d'IVAM-Produeix i ha sigut continuat per la Col·lectiva Portal d'Igualtat, que recentment ens hem constituït en associació, per la qual cosa és un gran reconeixement per a totes les que vam participar en la campanya inicial i per a la recentment constituïda associació”, ha assenyalat Mau Monleón després de rebre el premi.

#Portaldeigualtat

Com a activista cultural, va crear aquesta campanya en 2020 sota el hastag #Portaldeigualtat per a l'IVAM com un projecte d'artivisme participatiu que persegueix la inclusió d'un Portal d'Igualtat en les pàgines webs dels museus d'art.

Segons explica Mau Monleón, “el Portal d'Igualtat és una idea innovadora perquè els museus no sols produïsquen tota la seua informació amb perspectiva de gènere, sinó que també la facen visible en els seus webs. Seria el cas de col·leccions, exposicions, activitats, gestió de biblioteques… Així mateix, aquesta proposta implica la publicació d'informes, donant lloc a un observatori públic de bones pràctiques en igualtat”.

Mau Monleón

Mau Monleón Pradas és professora titular del Grau en Belles Arts i del Màster en Producció Artística de la UPV, sòcia de Clàssiques i Modernes i de Dones en les Arts Visuals, entre altres associacions.

Utilitza l’electrografia, la fotoescultura i la videoinstal·lació en les seues obres i ha exposat en nombroses galeries i centres d'art internacionals. És especialista en art públic i transmèdia on destaquen les seues intervencions i campanyes feministes recollides en museus de tot el món. Dirigeix la Plataforma Art Contra Violència de Gènere des de la seua fundació en 2009.

II Premis per a la Igualtat

Els Premis per a la Igualtat premien actuacions i bones pràctiques dutes a terme a la ciutat de València en les àrees d'actuació del Pla Marc d'Igualtat de dones i homes. Hi ha cinc categories amb dos premis de tres mil i mil euros.

En la segona edició, a la qual s'han presentat 30 projectes, en la modalitat de lluita contra la violència de gènere i masclista s'ha premiat a l'associació Alanna.

En l'àmbit de la salut i l'esport han rebut el guardó la Federació d'Hoquei de la Comunitat Valenciana i José Manuel Luis Hortolano.

En la parcel·la de conciliació i corresponsabilitat s'ha premiat a l'Institut Tecnològic d'Informàtica i a Iniciatives Solidàries.

Els centres educatius IES Barri del Carmen i IES Isabel de Villena han sigut reconeguts en la modalitat d'igualtat en l'àmbit de la coeducació i, finalment, en la parcel·la d'art i cultura, s'ha premiat a Santiago Fernández Honrubia, Fundació Cañada Blanch i Mau Monleón Pradas.

Notícies destacades


Més títols en l'oferta UPV Més títols en l'oferta UPV
La UPV llança tres nous màsters en l'àmbit de la sostenibilitat, les aeronaus no tripulades, i la matemàtica industrial. A més, recupera els estudis d'Enginyeria Tèxtil
Beques Santander Erasmus Beques Santander Erasmus
Pots optar a una de les 1.875 beques que s'ofereixen. El termini de sol·licitud acaba el 14 de març del 2023
EUCAIM EUCAIM
La UPV lidera la construcció del node central de la infraestructura d'imatges mèdiques de càncer més important d'Europa
Medalla Margarita Salas Medalla Margarita Salas
Alejandra Boni, investigadora d'INGENIO (UPV-CSIC), ha sigut guardonada amb aquest premi
 'El teu grau UPV en TikTok' 'El teu grau UPV en TikTok'
Guanya entrades per als millors festivals musicals publicant un video sobre un grau UPV en TikTok
Ellas hablan de ciencia Ellas hablan de ciencia
En el marc del 11F, l'Àrea de Comunicació de la UPV estrena este espai amb 11 investigadores de la UPV

EMAS upv