- -
UPV
 

Universitat 5 estreles

La UPV és la primera universitat pública espanyola que obté el segell d'excel·lent de QS Stars, el sistema de qualificació universitària oficial de Quacquarelli Symonds

[ 27/07/2022 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és una universitat 5 estreles. Així ho ha certificat QS Stars, el sistema de qualificació universitària oficial de Quacquarelli Symonds (QS), l'empresa britànica responsable d'un dels tres rànquings d'educació superior més prestigiosos del món. D'aquesta manera, la UPV es converteix en la primera universitat pública espanyola a obtenir aquesta certificació.

Després d'una rigorosa avaluació duta a terme al llarg de tot el 2021, QS Stars ha valorat amb 5 estreles la UPV en totes les categories analitzades: ensenyament, ocupabilitat, internacionalització, recerca, comoditat de les seues instal·lacions, impacte mediambiental, matèria seleccionada (en aquest cas, Enginyeria Civil i Estructural). La certificació, amb una validesa de tres anys, serà efectiva, almenys, fins a l'1 de juliol del 2025.

La màxima puntuació possible en ocupabilitat i en 24 dels 36 indicadors analitzats

Cap altra universitat pública espanyola s'ha sotmès a l'exhaustiu examen de certificació del QS Stars. I la desena d'institucions privades que ho han fet han obtingut una qualificació per davall de la UPV.

De fet, en la seua valoració, QS ha atorgat la puntuació màxima a la UPV en ocupabilitat (150 punts sobre 150 possibles), i en un total de 24 dels 36 indicadors analitzats.Entre aquests, poden destacar-se, per exemple: satisfacció amb l'ensenyament, reputació acadèmica, taxa d'ocupació de graduades i graduats, col·laboracions internacionals, estudiants d'intercanvi, publicacions per facultat, citacions per publicació , instal·lacions esportives, campus, serveis mèdics, acreditacions, pla d'actuació climàtica, energia renovable i xarxes de sostenibilitat ambiental.

Rector José E. Capilla: “és un altre motiu més d'alegria”

Per al rector de la UPV, José E. Capilla, aquest reconeixement “és un altre motiu més d'alegria en aquestes últimes setmanes. Estem molt contents. I m'agradaria destacar les cinc estreles aconseguides en ocupabilitat, una dimensió que, sens dubte, ha de ser un dels objectius principals de les universitats públiques. El brillant resultat que hem obtingut en aquest apartat demostra l'enorme preocupació de la UPV per aquests aspectes, un interès que té el seu reflex en les nostres polítiques, en l'obstinació per oferir títols que complisquen el que estan demanant la indústria, les administracions i la societat.”

Avalada per tots els rànquings internacionals de primer nivell

No sols QS reconeix la qualitat de la UPV. També ARWU (popularment conegut com el rànquing de Xangai) i THE avalen l'excel·lència de la institució valenciana i la situen en l'elit universitària mundial.

No en va, l’ARWU, considerat el rànquing d'universitats més prestigiós a nivell internacional, destaca la UPV com la millor politècnica d'Espanya i la inclou, per 17è any consecutiu, en la seua classificació global de les universitats més importants del món.

D’altra banda, la consultora Times Higher Education (THE) reconeix en l’edició més recent la UPV com una de les 300 universitats amb major impacte social i econòmic del món, i la inclou en la llista 100 en qualitat educativa, innovació i infraestructures, i producció i consum responsables.

En definitiva, independentment de la metodologia emprada per cada rànquing, de l'empresa responsable de dur-ho a terme o de l'enfocament que aplicació, els resultats obtinguts per la Universitat Politècnica de València són sempre molt similars i posen de manifest la qualitat de la institució valenciana, reconeguda sense discussió per tots els rànquings internacionals de primer nivell.

Més informació

Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Technovation Girls CV Technovation Girls CV
La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv