- -
UPV
 

Technovation Girls CV

La UPV ha acollit la final de la competició, en la qual xiquetes i joves d'entre 8 i 18 anys desenvolupen les seues pròpies aplicacions

[ 08/06/2022 ]

La UPV ha acollit la final de la competició Technovation Girls Comunitat Valenciana, en la qual han participat 53 xiquetes i joves entre 8 i 18 anys.

Cada any es llança un repte a les xiques per a construir un pla de negoci i una aplicació mòbil o dispositiu d'intel·ligència artificial, que faça front a un problema social local. A la Comunitat Valenciana, aquest programa el promou Talent Growth Management i compta amb la col·laboració de l’American Space València de la UPV.

Premis a les millors app

El premi a la millor app en la categoria Principiant (begginer) ha sigut per a Diverstudies, una aplicació per a ajudar persones amb necessitats especials a aprendre a través del joc.

En la categoria Júnior, el premi ha sigut per a l'app VitalBite, pensada per a ajudar la joventut a detectar i fer seguiment a l'anorèxia i la bulímia.

El premi a la millor app en la categoria Sènior ha sigut per a Cuimas, creada per a ajudar persones majors a usar la tecnologia i cobrir necessitats com demanar ajuda als seus contactes.

Els equips guanyadors de la final autonòmica aniran a la final europea. Si guanyen allí –com ha ocorregut altres anys– participaran en la final mundial que se celebra a San Francisco.

Technovation Girls

Technovation Girls és el programa de competència empresarial tecnològica per a xiquetes i dones joves més gran del món, a més del projecte insígnia de l'associació americana sense ànim de lucre Technovation. Aquest concurs ofereix a xiquetes de diferents països l'oportunitat d'aprendre les habilitats necessàries per a convertir-se en emprenedores i líders tecnològiques.

En la competició, les participants s'organitzen en equips i aprenen a utilitzar l'app Inventor, i a desenvolupar la seua pròpia aplicació. Cada equip compta amb una o diverses persones adultes que actuen com a mentores i que no és necessari que tinguen formació prèvia, perquè la rebran durant el programa.

L’American Space València col·labora amb aquest projecte des del 2018, i unes 1.700 joves de la Comunitat Valenciana han participat al llarg d'aquests anys.

Notícies destacades


Referent en la universitat espanyola Referent en la universitat espanyola
El programa Generació Espontánia de la UPV celebra el seu primer congres al campus de Vera
Dos premis Nobel a la UPV Dos premis Nobel a la UPV
Roger Kornberg y Ben Feringa han visitat el campus de Vera
Rànquing 'El Mundo' Rànquing 'El Mundo'
La UPV, millor universitat d'Espanya per a estudiar Biotecnologia, Belles Arts, i Ciència i Tecnologia dels Aliments
Matriculem-nos en valencià Matriculem-nos en valencià
La UPV promou la campanya que incideix en l'objectiu de triar el valencià com a llengua de la docència
Normativa de Progrés i Permanència Normativa de Progrés i Permanència
La UPV aprova flexibilitzar les condicions de progrés del seu alumnat. Només serà necessari aprovar 12 crèdits en el primer any d'universitat

EMAS upv