- -
UPV
 

Eduardo Rojas, nou president de PEFC International

El professor i investigador de la UPV, triat per unanimitat per a dirigir l'organització de certificació forestal més important del món

[ 18/11/2021 ]

Eduardo Rojas Briales, professor i investigador de la Universitat Politècnica de València (UPV), ha sigut elegit nou president del Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC), l'organització de certificació forestal més important del món.

Doctor en Enginyeria de Montes per la Universitat Politècnica de Madrid, Rojas es va incorporar a la UPV fa 20 anys, en 2001, com a professor de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN), on ha impartit docència en silvicultura, ordenació forestal sostenible, recursos forestals europeus, vivers i repoblacions, paisatgística i jardineria, pascicultura, millora genètica forestal, energies renovables, pertorbacions, i canvi climàtic i incendis.

En 2004, Rojas va ser nomenat subdirector de Coordinació Acadèmica de l'ETSEAMN-UPV, sent la seua figura clau en l'elaboració del pla d'estudis del nou Grau d'Enginyer Forestal i del Medi Natural.

Així mateix, Rojas és membre de l'Institut Universitari de Tecnologies de la Informació i Comunicacions (ITACA) de la UPV, i des de 2017, coordina, a més, el programa formatiu que el Servei Forestal Indi organitza per als seus futurs enginyers forestals a l'estranger.

Integrada per més de 80 institucions

PEFC és una organització no governamental internacional sense ànim de lucre, nascuda en 1999, i que actualment lidera els sistemes nacionals de certificació forestal.

Amb seu a Ginebra (Suïssa), PEFC integra, en l'actualitat, a un total de 86 institucions. 55 d'elles són organitzacions nacionals independents que desenvolupen i implementen el sistema PEFC al seu país, mentre que les 31 restants inclouen a ONG, sindicats, empreses, associacions comercials, organitzacions de propietaris de boscos i individus compromesos amb les finalitats del Programa.

Rojas: “Encara que el principal instrument de PEFC és la certificació, la seua missió i valors són molt més amplis”

Rojas, actualment també degà del Col·legi d'Enginyers de Montes, president de la Fundació Capital Natural i coordinador de Junts pels Boscos, pren el relleu en el càrrec de Peter Latham després de l'elecció, per unanimitat, de la seua candidatura, proposta per PEFC España i recolzada de manera contundent en el marc de la 26a Assemblea General de PEFC International celebrada aquesta setmana.

"En els últims anys”, ha afirmat Rojas després de la seua elecció, “els boscos s'han situat en el centre dels principals debats internacionals, especialment en aquells lligats a la lluita contra el canvi climàtic. En tot cas, encara que el principal instrument de PEFC és la certificació, la seua missió i els seus valors són molt més amplis. No hi ha cap altra organització en el món que represente a la comunitat forestal de forma tan completa”, ha assenyalat el nou president de PEFC International, que substitueix Latham agraint-li el seu lideratge i la seua capacitat integradora.

Posteriorment, Ben Gunneberg, CEO de PEFC International, ha destacat per a concloure que, com a “representant dels propietaris i dels gestors forestals, expert en política forestal internacional i exsubdirector general de la FAO, Eduardo Rojas aporta els coneixements i les habilitats necessàries en els debats polítics actuals per a amplificar el paper de la gestió forestal sostenible, i així, fer front a alguns dels majors desafiaments climàtics de l'actualitat”.

Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Cátedra UPV-ISTOBAL Cátedra UPV-ISTOBAL
7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Sèries de la multinacional espanyola
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv