- -
UPV
 

Nova pàgina inicial del web de la UPV

El canvi de la portada incorpora el tercer element de la identitat de marca de la Universitat: el graf UPV

[ 23/09/2021 ]

“Més dinàmica i accessible, i adaptada als nous temps i a les noves maneres de comunicar”. Així qualifica el vicerector d'Internacionalització i Comunicació de la UPV, José F. Monserrat, la nova portada del lloc web d'aquesta Universitat.

Un canvi que obri “una porta d'entrada a l'alumnat i a les persones de ciència” i està lligat a la incorporació de l'anomenat tercer element de la identitat de marca de la Universitat: el graf UPV, que inclou canvis “en l'estètica, en la iconografia i en els colors”, explica Monserrat, qui afig que “sempre s'ha utilitzat l'element UPV; ens faltava dotar-lo d'un format visual normalitzat”.

El graf UPV

Com aclareix la dissenyadora gràfica responsable de la imatge corporativa de la UPV, Yolanda Segura, “la marca UPV no canvia. S'afig un element gràfic, el graf UPV, que dona suport a la imatge de marca, i en millora la visibilitat i el reconeixement institucional, sense reemplaçar-la”. Per a la seua aplicació, s'han seleccionat quatre colors, que poden combinar-se per a usar-los en les comunicacions i els materials corporatius de la Universitat.

Aquests colors són: el roig (d'ús exclusiu quan l'emissor és la mateixa institució al més alt nivell, o el rector o rectora), el gris, el groc, el blau i el blanc. “El roig representa lideratge i passió; el gris, prestigi i fortalesa; el groc, renovació i energia; el blau, innovació i estabilitat, i finalment, el blanc simbolitza transparència i joventut”, explica Yolanda Segura.

Des de l'Àrea de Comunicació de la UPV, el dissenyador Iván Gallego ha realitzat el vídeo de presentació de les novetats que aporta el graf i que pots veure en aquest enllaç (vídeo). I el tècnic especialista en audiovisuals Rafael Rufete ha sigut l'encarregat de l'enregistrament i el disseny de l’anunci d’intriga (teaser)(vídeo) que ha circulat a través de l'aplicació WhatsApp protagonitzat pel tiktoker Rafa Estellés, alumne de l'ETS d’Enginyeria Informàtica.

Per a la modernització de la web s'ha comptat amb el talent del personal de la Universitat. Amb la participació de professorat, personal de l'Àrea de Comunicació i de l'ASIC s'ha creat un equip multidisciplinari que ha donat forma a aquesta nova versió de la pàgina principal de la web.

Yolanda Segura, José Díaz, Margarita Estellés, Ignacio Carratalá, Moisés Mañas, Jorge Serrano, Toni Pérez, Marga Cabrera i el mateix vicerector José Francisco Monserrat ha sigut el personal encarregat de treballar en l'anàlisi dels continguts més demandats, identificar què ofereixen les pàgines web de les universitats millor posicionades, pensar l'arquitectura de la informació, generar un disseny accessible i desenvolupar l'estructura informàtica de la web de la UPV que ara pots veure.

Te’n recordes?

La pàgina web de la UPV va nàixer a l'octubre de l'any 1997, fa quasi 24 anys (web).

Tres anys més tard, el 2000, va haver-hi un canvi de disseny (web).

Es van tardar sis anys més a abordar una nova modificació, que es va estrenar al juliol de l'any 2006 (web).

I al desembre del 2012 va arribar la quarta versió, amb un nou canvi d'imatge i d'arquitectura de la informació (web).

Cinc anys després, el 2017, es va modificar la portada i, en els menús, es va afegir la secció de vídeos i podcast. A més, es va iniciar el treball per a aconseguir que la pàgina web es vera correctament en diferents dispositius: ordinador, tauleta o telèfon mòbil (web).

Ara, quatre anys després de l'última modificació, arriba aquest canvi de la pàgina inicial de la web de la UPV. Aquesta sisena versió respon a un canvi en la filosofia de la web i el seu públic. “No es perd gens d'informació de la pàgina web que teníem”, explica el vicerector d'Internacionalització i Comunicació de la UPV, José F. Monserrat, sinó que es modifica la manera d'accedir-hi. Per davant queden dos anys de treball fins a aconseguir que tot el contingut i totes les microwebs de la Universitat, les diferents capes d'informació de la pàgina web, s'adapten a aquesta nova estètica.

Més informació

Notícies destacades


La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera La UPV prepara una estratègia per a electrificar les barques de l'Albufera
El parc natural de l'Albufera compta amb prop de mil barques censades, de pesca i passeig turístic, que treballen una mitjana de 300 dies a l'any
GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural GO_INNOLAND, una alternativa contra l'abandó de terres i la despoblació rural
Un equip de la UPV impulsa un projecte d'innovació social per a la recuperació de parcel·les sota la fórmula cooperativa
El millor equip espanyol de la història El millor equip espanyol de la història
L'FSUPV Team prossegueix el seu ascens imparable: segon en Spielberg i Hockenheim, i vencedor a Montmeló
IMAS IMAS
Investigadors de la UPV, el CSIC i la UV participen en un projecte per a desenvolupar un nou escàner PET de diagnòstic clínic
Cátedra UPV-ISTOBAL Cátedra UPV-ISTOBAL
7 estudiants de la UPV brillen amb llum pròpia en les Innovation Event Sèries de la multinacional espanyola
Alumnado tutor Alumnado tutor
¿Necesitas ayuda? El alumnado tutor te acompaña, todos los días, durante tu primer curso en la universidad

EMAS upv