- -
UPV
 

Poliniza Dos x Hyuro

La trobada d'art urbà de la UPV torna, del 10 al 14 de maig, amb un homenatge a la figura i l'obra de l'artista argentina, morta al novembre a València

[ 10/05/2021 ]

Poliniza Dos, la trobada d'art urbà de la Universitat Politècnica de València (UPV), torna després de l'aturada de l'any passat (motivada per la pandèmia) amb una edició especial dedicada a l'artista argentina Hyuro (Tamara Djurovic), que va morir el passat mes de novembre a València.

Hyuro, que va participar en les edicions del 2011 i del 2015 de la trobada (i que, a més, va pintar al barri del Carmen el mural d'homenatge a l'activista sociopolítica canadenca Jane Jacobs, en el marc del projecte Murals Interactius Dones de Ciència de la UPV i Les Naus), la seua figura i la seua obra seran el tema central de Poliniza Dos 2021, que tindrà lloc del dilluns 10 al divendres 14 de maig.

Nou artistes convidats

Per a homenatjar Hyuro, l'organització de Poliniza Dos ha convidat nou artistes urbans internacionals que van tenir relació amb ella (Axel Void, Escif, Ekta, SAM3, Daniel Muñoz, Aruallan, EVER, JAZ i Mohamed L'Ghacham) per a pintar els murs del campus de Vera de la UPV, seguint la tradició de la trobada, la primera edició de la qual va tenir lloc el 2006.

El programa el completen l'exposició col·lectiva “Processos a través de l'espill”, que mostrarà, del 14 de maig a l'1 de juliol, obres d'Hyuro i altres artistes a la Sala Josep Renau de la Facultat de Belles Arts, i la taula redona “Trencant el mur de vidre”, moderada per Mijo Miquel i que comptarà amb la participació dels artistes Galleta María, Aruallan i Vinz, i la docent Imma Milan.

La taula redona tindrà lloc el dijous 13, a l'Auditori Alfons Roig de la Facultat de Belles Arts, a partir de les 19 hores. L'entrada serà lliure fins a completar l'aforament, reduït obligatòriament per les mesures antiCovid-19, i l'esdeveniment serà retransmès per reproducció en continu.

Notícies destacades


THE per matèrias THE per matèrias
La Universitat Politècnica de València inclosa un any més entre les 500 millors universitats del món en Ciències de la Vida
30 aniversari IDEES 30 aniversari IDEES
Idees UPV celebra els 30 anys reconeixent la tasca de persones i empreses implicades en la seva història
Motxilla solidària Motxilla solidària
Dona material escolar per a estudiants del programa de la Fundació Secretariat Gitano de la Comunitat Valenciana
Ampliació d'ENHANCE Ampliació d'ENHANCE
Tres universitats capdavanteres d'Europa, ETH Zuric, TU Delft i Gdansk Tech, s'uneixen a l'aliança de la qual forma part la UPV
Up!Steam4 Up!Steam4
Arranca Up!Steam4, concurs que desafia els xiquets i xiquetes a dissenyar una ciutat sense fum, sense soroll i digital
La huella del plástico La huella del plástico
Són els que necessites per a conèixer els efectes del plàstic, sota el guiatge del personal investigador de la UPV

EMAS upv