- -
UPV
 

Per davant d'Oxford, Yale o Caltech

La Universitat Politècnica de València aconsegueix en YouTube 250.000 subscriptors i 70 milions de visionats

[ 22/12/2020 ]

La Universitat Politècnica de València ha aconseguit una nova fita en el seu canal de YouTube. Quasi al tancament de l'any 2020, la institució valenciana supera els 250.000 subscriptors, la qual cosa la situa en el lloc 11è del món, per davant d'universitats tan prestigioses com ara Oxford, Yale o Caltech.

Fa tan sols un any, la xifra era substancialment menor. En el primer trimestre del 2019, la UPV comptava amb 157.000 subscriptors i, el 2018, el total rondava els 140.000. L'espectacular avanç dels últims 18 mesos suposa un registre que, fins llavors, costava quasi una dècada igualar

Les circumstàncies associades a la pandèmia del covid han motivat aquest salt monumental en totes les plataformes i serveis digitals. De fet, el confinament ha produït un profund impacte en els hàbits digitals en general, tant en la producció i publicació de materials virtuals com en el consum de continguts en línia.

També les universitats de tot el món han vist com els seus canals creixien a un ritme vertiginós no sols quant a subscriptors, sinó també pel que fa al nombre de vídeos produïts i al total de visionats. En el cas de la UPV, el nombre d'arxius publicats en YouTube puja un 30% (de 9.627 a 12.588 en tan sols 18 mesos), i les visualitzacions aconsegueixen un increment encara major, de l'ordre del 66%, en passar d'una xifra inicial de 42 milions a un total de 70.

Un canal inaugurat el 2009

El canal oficial de la UPV en YouTube es va inaugurar el 2009 i, des de llavors, ofereix material formatiu generat per la institució valenciana: vídeos, cursos massius oberts online (MOOC), entrevistes, conferències… tot tipus de formats elaborats majoritàriament pel personal docent i investigador (PDI). El canal, creat per l'Àrea de Sistemes de la Informació i les Comunicacions (ASIC), està coordinat per l'Àrea de Comunicació (ACOM).

I UPV Radiotelevisió supera els 5.000 subscriptors

En un altre ordre de magnituds, el canal especialitzat d'UPV Radiotelevisió també ha superat la barrera dels 5.000 subscriptors. Creat el 2015, UPV Radiotelevisió s'ocupa de l'actualitat universitària. Publica les notícies científiques, informatius, reportatges, píndoles d'interès i programes relacionats amb la Universitat Politècnica de València. El seu vídeo més vist és l'espot dle 2018 "No necessites promeses" amb un total 111.835 visualitzacions.

Notícies destacades


Nou sistema per al diagnòstic de COVID-19 Nou sistema per al diagnòstic de COVID-19
El sistema ideat per personal investigador de l'IDM-UPV està ja llest per als assajos en mostres clíniques
Eleccions a rector/a 2021 Eleccions a rector/a 2021
El Consell de Govern de la UPV ha aprovat el calendari electoral
Nous graus i dobles graus Nous graus i dobles graus
S'oferiran 5.035 places en preinscripció, la qual cosa suposa un augment de 385 places respecte al curs anterior (un 8,3% més)
A prueba de ataques de ordenadores cuánticos A prueba de ataques de ordenadores cuánticos
La UPV ayuda a desarrollar protocolos criptográficos que garanticen la máxima seguridad en las comunicaciones
Jose Bonafont, Premi Talent Jove Jose Bonafont, Premi Talent Jove
Màster en Biotecnologia Mèdica, investiga el tractament de malalties genètiques a través de l'edició genòmica
De Venècia a Atenes De Venècia a Atenes
UniRaid UPV Team, que cerca patrocinadors i col·laboradors, repartirà roba, joguets, instruments i material escolar durant la pròxima edició del ral·li

EMAS upv