- -
UPV
 

Herbicida natural

Seipasa i la UPV treballen en el desenvolupament de l'alternativa eficaç i sostenible als productes sintètics que reclama el sector

[ 24/07/2020 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV), a través de l'Institut Agroforestal Mediterrani (IAM), i Seipasa, empresa espanyola especialitzada en el desenvolupament i formulació de biopesticides, bioestimulants i fertilitzants per a l'agricultura, treballen en el desenvolupament d'un nou herbicida natural l'objectiu del qual és postular-se com una alternativa eficaç i sostenible enfront dels herbicides sintètics.

El seu ús ajudaria a reduir l'impacte ambiental dels herbicides químics i, com a conseqüència d'això, evitaria l'aparició de resistències provocades per l'ús abusiu de les solucions actuals.

Una necessitat urgent per al sector

Segons Mercedes Verdeguer, investigadora de l’IAM, “fa molt temps que el sector reclama noves solucions per al control de les males herbes que siguen més respectuoses amb el medi ambient. El 2009, es va produir un canvi en la legislació europea que apuntava a l'ús sostenible dels productes fitosanitaris i tractava de promoure les estratègies per a la gestió integrada de plagues. Des d'aquest moment, la desaparició de matèries actives ha sigut constant, per la qual cosa és més necessari que mai disposar de noves eines per a aquesta gestió integrada”.

Marta Muñoz, especialista de producte de Seipasa i integrant de l’IAM, subratlla la importància de desenvolupar noves alternatives en un escenari com l'actual, en el qual “els problemes generats per l'aparició de resistències són cada vegada majors, però els agricultors tenen cada vegada menys matèries actives a disposició seua per l'enduriment de la regulació comunitària”.

Així mateix, Muñoz també destaca la major conscienciació de consumidors i consumidores sobre el consum de fruites i hortalisses lliures de residus, i indica que aquest nou herbicida permet avançar cap a una alimentació més saludable.

Resultats positius en els assajos d'eficàcia en condicions controlades

Actualment, Seipasa i l’IAM estan duent a terme els assajos d'eficàcia en condicions controlades per a analitzar el rendiment d'aquest nou producte enfront de diferents tipus de males herbes, com Erigeron bonariensis (sinònim: Conyza bonariensis), Amaranthus retroflexus i Avena fatua. La fase de camp ha arrancat amb resultats positius quant a la rapidesa d'acció, eficàcia i absència de residus en la producció final.

Recentment, els avanços més significatius del projecte han sigut publicats en les revistes científiques Agronomy i Molecules.

A més d'en aquest projecte, Seipasa i la UPV treballen de forma conjunta en altres línies d'investigació, amb l'objectiu de generar noves eines en la gestió integrada de plagues.

L’IAM: àrees d'investigació i objectius

L’IAM és l'institut d'investigació i ensenyament adscrit a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica i del Medi Natural (ETSEAMN-UPV) que cobreix les àrees de protecció i producció de fruits, hortalisses, plantes ornamentals i ecologia a la zona mediterrània.

El seu objectiu és oferir un servei integral d'investigació, ensenyament, instal·lacions i assessorament al teixit empresarial, la comunitat acadèmica i les institucions públiques de l'entorn mediterrani.

Seipasa, una empresa pionera

Establida a 25 països, Seipasa és una empresa pionera en la formulació i el desenvolupament de tractaments per a la protecció natural, la bioestimulació i la nutrició dels cultius. Des de fa més de 20 anys, la companyia formula i registra solucions d'alt valor tecnològic que s'apliquen en les agricultures més exigents del planeta.

Notícies destacades


Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7% Acabar amb la pobresa infantil a Espanya augmentaria el PIB un 5'7%
La pobresa infantil a Espanya, a debat en unes jornades organitzades per la Càtedra d'Infància i Adolescència de la UPV, a Torrevella
QS rànquings per matèries QS rànquings per matèries
La UPV, reconeguda com a millor universitat d'Espanya per a estudiar tant Enginyeria Agroalimentària i Forestal com Art i Disseny
L''Escola de Disseny' canvia de nom L''Escola de Disseny' canvia de nom
L'ETSEADI (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Aeroespacial i Disseny Industrial) substitueix la denominació d'ETSED
La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia La UPV, en la semifinal de Solo de Ciencia
Entre els deu semifinalistes, es troben Miguel López, investigador del CVBLab-Human Tech i Carolina Rober, doctoranda en la UPV
Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV Primers passos del museu Ciéncia fallera de la UPV
La UPV celebra l'acte de lliurament de premis del I concurs "La Ciència a les Falles". Els ninots guanyadors, els primers d'aquest nou museu de la universitat
UPV-CLÍNIC UPV-CLÍNIC
La UPV i INCLIVA signen un conveni per a impulsar conjuntament la innovació en l'àmbit de la salut



EMAS upv