- -
UPV
 

#Cogeloquenecesites

David Candel i Víctor Bujaldón, alumnes del campus d'Alcoi de la UPV, creen una web que localitza els punts de donació de menjar a tota Espanya

[ 21/05/2020 ]

Es calcula que, només a Madrid, més de 100.000 persones mengen cada dia gràcies a les ajudes dels serveis socials i les xarxes veïnals dels 21 districtes. No en va, en les últimes setmanes, s'han fet visibles les cues de gent que passen hores en fila per a obtenir productes bàsics com llet, arròs, galletes, creïlles, bolquers… L'escena, tristament, s'ha convertit en habitual en molts punts del país.

Davant d’aquesta situació, David Candel i Víctor Bujaldón, estudiants del Grau en Enginyeria Informàtica del campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV), es van plantejar com podien ajudar des de casa a frenar la crisi provocada per la COVID-19, i van posar l’atenció en la iniciativa #CompraSolidaria, nascuda en les xarxes socials amb la finalitat d'habilitar punts de donació i recollida d'articles bàsics per a ajudar a qui ara més ho necessita.

Si te’n sobra, deixa’n; si en necessites, agafa’n

La campanya original respon a la senzilla proposta de “Si te’n sobra, deixa’n; si en necessites, agafa’n”, que ha generat que avui siga possible trobar, als carrers de diverses ciutats espanyoles, caixes, maletes, baguls, carros solidaris i tot tipus de contenidors on les persones donen articles de primera necessitat perquè unes altres puguen aprofitar-los.

Per a donar suport al projecte, David i Víctor van decidir crear una web que localitza en un mapa els 12 punts fins ara habilitats a Espanya amb continuïtat. #Cogeloquenecesites, ja desenvolupada, els situa en la llista de carrers de la ciutat, proporcionant l’adreça exacta i una fotografia de cadascun.

“Pensem reunir tots els punts en un mapa permanent perquè la informació no es quede solament en la història efímera d'una xarxa social”, expliquen els estudiants de la UPV. “Així, a partir d'ara, qualsevol persona podrà trobar fàcilment la ubicació, ja siga perquè la gent que vulga fer aportacions contribuïsca amb el seu granet d'arena, o per a les famílies que ho necessiten”.

Mapa, formulari i cartell

La web inclou, a més, un petit formulari perquè qualsevol persona interessada puga compartir informació. “Envia'ns l'adreça on has vist o has deixat una caixa d'aliments. Sigues precís amb la ubicació a fi que nosaltres puguem incloure-la en el mapa”, animen els alumnes del Grau en Enginyeria Informàtica de la UPV.

Així mateix, David i Víctor han dissenyat un cartell que es pot imprimir des de la web per a difondre la iniciativa i senyalitzar els llocs on se situa una caixa, una cistella o un carro solidari. “Entre tots”, conclouen, “aconseguirem que més gent s'anime a contribuir o a trobar informació de la cistella més pròxima”.

La iniciativa ha tingut molt bona acollida i, a poc a poc, va creixent. De moment, té presència a Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid, Catalunya i la Comunitat Valenciana.

Notícies destacades


U-Ranking 2020 U-Ranking 2020
La UPV repeteix com a número 1 d'Espanya en docència i és la millor universitat de la Comunitat, a més, tant en investigació com en la classificació general
Allotjament d'estudiants Allotjament d'estudiants
La UPV facilita informació sobre més de 200 ofertes de lloguer de pisos i 25 residències i col·legis majors en les rodalies dels seus tres campus
Programes acadèmics Programes acadèmics
La UPV ofereix l'opció de garantir l'accés al màster consecutiu en la preinscripció de grau
Demostren per què l'alcohol continua danyant el cervell després de deixar de beure Demostren per què l'alcohol continua danyant el cervell després de deixar de beure
Una investigació europea amb participació de la UPV explica com el sistema immune participa en les alteracions cerebrals que provoquen l'addicció
Notes de tall Notes de tall
Coneix les del curs passat i orienta't sobre els títols amb més demanda. Què fer si la teua nota és inferior a la del grau que vols estudiar?
Simulador de notas Simulador de notas
Selecciona el grau que desitges estudiar i calcula la teua nota d'admissió a partir dels teus resultats en batxillerat i les PAU

EMAS upv