- -
UPV
 

QS World University Rànquings

La UPV, millor universitat espanyola per a estudiar Agricultura i Ciències Forestals i referència internacional en 14 disciplines

[ 04/03/2020 ]

La Universitat Politècnica de València (UPV) és la millor universitat espanyola per a estudiar Agricultura i Ciències Forestals. Així ho afirma l'última edició, publicada avui dimecres, d'un dels indicadors més prestigiosos del món, el QS World University Rankings per matèries.

La classificació situa, a més, la UPV com a segona millor, a nivell nacional, en Enginyeria Química; i tercera en Enginyeria Civil; Arquitectura, i Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació.

Entre les 150 millors del món en set àmbits

En l'àmbit internacional, el rànquing QS reconeix també la UPV com una de les 100 millors universitats del món, tant en Agricultura i Ciències Forestals com en Enginyeria Civil.

A més, la situa dins de les 150 primeres posicions en cinc àmbits més: Enginyeria Química; Arquitectura; Enginyeria Mecànica, Aeronàutica i Fabricació; Art i Disseny, i Enginyeria Elèctrica, Electrònica i de Telecomunicacions.

Al seu torn, el rànquing QS destaca igualment el lideratge de la UPV en Informàtica i Ciències Ambientals, en les quals aconsegueix situar-se entre les 250 més destacades. En Matemàtiques, Ciències dels Materials i Física-Astronomia es troba entre les 300 millors del món; en Administració i Direcció d'Empreses, dins del rang de les primeres 400, i en Ciències Biològiques, entre les 550 millors.

D'aquesta manera, la UPV destaca un any més com a universitat de referència internacional, reconeguda en 14 de les 48 disciplines analitzades en el QS World University Rankings per matèries, que en aquesta última edició ha avaluat 1.369 universitats de 83 països.

Espanya, amb possibilitats de millora

Sobre la situació general de les institucions d'educació superior espanyoles, Ben Sowter, director d'investigació de QS, assenyala que aquesta última edició "llança l'evidència que el nou ministre d'Universitats, Manuel Castells, estarà a càrrec d'un sector que, encara que ja té un alt grau d'excel·lència, té possibilitats de millora. Espanya té bastants menys titulacions dins dels 50 primers llocs que França i -mentre que Itàlia situa vuit carreres dins de les 10 primeres posicions globals- Espanya, actualment, no en té cap en aquest tram".

Quatre indicadors i 94.000 respostes com a punt de partida

El rànquing, desenvolupat per Quacquarelli Symonds, avalua el treball de les universitats en 48 disciplines agrupades en cinc grans àrees de coneixement: Arts i Humanitats; Enginyeria i Tecnologia; Ciències de la Vida i Medicina; Ciències Naturals, i Ciències Socials i Gestió Empresarial.

Per a elaborar la classificació, QS analitza quatre indicadors: reputació acadèmica; reputació dels ocupadors; cites per articles, i índex h.

D'aquesta manera, avalua el prestigi d'una universitat en la comunitat acadèmica global a partir de 94.000 respostes en el QS's Academic Survey, la investigació més àmplia que hi ha sobre el tema.

El rànquing permet conèixer també com valoren les empreses ocupadores les persones graduades d'una universitat en particular -a partir dels coneixements oferits per més de 44.000 direccions de recursos humans-, l'impacte de la seua investigació, o la producció i impacte de l'acadèmic mitjà de cada institució.

Més informació

Notícies destacades


Nou sistema per al diagnòstic de COVID-19 Nou sistema per al diagnòstic de COVID-19
El sistema ideat per personal investigador de l'IDM-UPV està ja llest per als assajos en mostres clíniques
Eleccions a rector/a 2021 Eleccions a rector/a 2021
El Consell de Govern de la UPV ha aprovat el calendari electoral
Nous graus i dobles graus Nous graus i dobles graus
S'oferiran 5.035 places en preinscripció, la qual cosa suposa un augment de 385 places respecte al curs anterior (un 8,3% més)
A prueba de ataques de ordenadores cuánticos A prueba de ataques de ordenadores cuánticos
La UPV ayuda a desarrollar protocolos criptográficos que garanticen la máxima seguridad en las comunicaciones
Jose Bonafont, Premi Talent Jove Jose Bonafont, Premi Talent Jove
Màster en Biotecnologia Mèdica, investiga el tractament de malalties genètiques a través de l'edició genòmica
De Venècia a Atenes De Venècia a Atenes
UniRaid UPV Team, que cerca patrocinadors i col·laboradors, repartirà roba, joguets, instruments i material escolar durant la pròxima edició del ral·li

EMAS upv